Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Lambohov Tröskaregatan

Ett trygghetsboende i Linköping med 26 lägenheter, lunchservering och träffpunktsaktiviteter. Biståndsbedömt trygghetsboende är en boendeform som du kan beviljas efter individuell behovsbedömning av en biståndsbedömare.  I området bedriver vi hemtjänst, hemsjukvård och hemrehabilitering. Varmt välkommen!

Kontakt

Unit contact image

Adress

  • Tröskaregatan 9

  • 583 33 Linköping

  • Östergötlands län

  • Visa på karta

Fakta

  • Antal platser - 26

    Rumsstorlek - 66 kvm

    Balkong

Boendet

Biståndsbedömt trygghetsboende är en boendeform som du kan beviljas efter individuell behovsbedömning av en biståndsbedömare.  Att bo i ett trygghetsboende innebär att det finns möjlighet till gemenskap och stöd av träffpunktsansvarig samt tillgång till träffpunktsverksamhet och lunchservering. 

Attendo Tröskaregatans trygghetsboende ligger i Lambohov, granne med konsumbutiken och med bibliotek, vårdcentral, apotek och tandläkare runt hörnet.

På Attendo Tröskaregatans trygghetsboende finns 26 lägenheter. Här bor du i en egen lägenhet och har tillgång till viss gemensam service och gemensamma lokaler. När du bor i din lägenhet kan du få hjälp av hemtjänsten.

Lägenheterna är runt 66 kvadratmeter med toalett, dusch, kök, tvättmaskin och torktumlare. Alla lägenheter har stora balkonger. 

Läs mer hos Linköping kommun

Träffpunktsverksamhet

Träffpunktsverksamheten är en viktig del av trygghetsboendet för att skapa trivsel, engagemang och samhörighet för och mellan besökarna. Vi tycker att det är viktigt att ni som deltar i träffpunktsverksamhet är delaktiga i att ta fram förslag till aktiviteter. Detta får ni bland annat möjlighet till genom samtal med träffpunktsansvarig på trygghetsboendet.

Fysioterapeut deltar i planeringsmöten gällande träffpunktsverksamheter för att säkerställa att de fysiska aktiviteterna utförs med evidensbaserade metoder samt planerar in dessa enligt önskemål och intressen i aktivitetsschemat i samråd med träffpunktsansvarig. Exempel på en hälsofrämjande aktivitet är sittgympa.

Träffpunktsansvarig

Ensamhet och isolering är en av de största bidragande orsakerna till psykisk ohälsa och depression bland äldre. Attendo har under många år bedrivit ett aktivt arbete för att motverka ensamhet och isolering hos våra kunder
genom att bland annat lägga stor vikt vid det etablerade arbetssättet med fast omsorgskontakt för våra hemtjänstkunder, samt att bjuda in de kunder som valt Attendo som utförare till olika aktiviteter under året.

En träffpunktsansvarig finns på varje trygghetsboende och ansvarar i samråd med verksamhetschefen för att aktiviteterna möter de önskemål och intressen som finns hos kunderna samt de krav och riktlinjer som gäller från Linköping kommun. Du som boende i området är alltid välkommen in till vår trivsamma träffpunkt där du kan ta en kopp kaffe och en god kaka, läsa en bok och ha en lugn stund för dig själv. Du kan besöka träffpunkten vid anslagna träffpunktsaktiviteter men även när du själv önskar. Givetvis är träffpunkten en bra plats för att umgås med andra besökare.

Träffpunktsblad juni

Städ eller fönsterputs? Vi förenklar din vardag!

För dig som vill ha service utöver ditt beviljade bistånd eller inte har något bistånd alls, kan vi erbjuda avlastning i hemmet och hjälp med vardagssysslorna. Vi skräddarsyr hushållsnära tjänster utifrån dina behov och önskemål. Du väljer hur ofta du vill ha hjälp och med vad, som till exempel städning, fönsterputs, inköp, tvätt och promenader.

Som privatperson kan du utnyttja RUT-avdrag när du köper hushållsnära tjänster av oss. Vi drar av skattereduktionen direkt på varje faktura. Du slipper ligga ute med pengarna och vi sköter kontakten med Skatteverket.

Ring oss för att veta mer om priser och vilka tjänster vi kan erbjuda dig för att underlätta din vardag!

020 - 211 300 

Måndag - fredag, 8.00 - 16.00

Läs mer om hushållsnära tjänster

Ett smakprov från lunchmenyn

Stekt strömming med potatismos

Våfflor med jordgubbar och grädde

Vegetarisk spenatlasagne

Menu

Lunchservering

Måltiden är en viktig del av dagen som vi gärna gör lite extra trevlig. Du som bor på trygghetsboendet och du som har eget boende i Linköpings kommun är välkommen att äta lunch i vår restaurang. Öppet alla dagar kl. 12.00-13.00. Trygghetsboendets lunchrestaurang har öppet årets alla dagar. Om så önskas levererar vi lunchlåda hem till dig. Du som är över 80 år kan få leverans av lunchlåda genom förenklad biståndsprövning. Du kan ta direkt kontakt med oss. Lunch i trygghetsboendet/lunchlåda: 59 kr Lunchlåda för leverans, exkl sallad, bröd, dryck: 51 kr Leveransavgift för lunchlåda: 17 kr/tillfälle och hushåll

Matsedel

Intresserad av äldreboende?