Attendo Tröskaregatan

Ett trygghetsboende i Linköping med 26 lägenheter, lunchservering och fritidsaktiviteter. Varmt välkommen!

Kontakt

Adress

  • Tröskaregatan 9

  • 583 33 Linköping

  • Östergötlands län

  • Visa på karta

Fakta

  • Antal platser - 26

    Rumsstorlek - 66 kvm

    Balkong

Boendet

Ett trygghetsboende är till för dig som är 70 år eller äldre. Att bo i ett trygghetsboende innebär att det finns möjlighet till gemenskap och stöd av värd/värdinna samt fritidsverksamhet och lunchservering. 

Attendo Tröskaregatans trygghetsboende ligger i Lambohov, granne med konsumbutiken och med bibliotek, vårdcentral, apotek och tandläkare runt hörnet.

På Attendo Ulrika trygghetsboende finns 26 lägenheter. Här bor du i en egen lägenhet och har tillgång till viss gemensam service och gemensamma lokaler. När du bor i din lägenhet kan du få hjälp av hemtjänsten.

Lägenheterna är runt 66 kvadratmeter med toalett, dusch, kök, tvättmaskin och torktumlare. Alla lägenheter har stora balkonger. Närområdet kring trygghetsboendet är så gott som bilfritt. 

Läs mer hos Linköping kommun

Fritids- och träffpunktsverksamhet

Fritidsverksamheten är en viktig del av trygghetsboendet för att skapa trivsel, engagemang och samhörighet för och mellan besökarna. Vi tycker att det är viktigt att ni som deltar i fritidsverksamheten är delaktiga i att ta fram förslag till aktiviteter. Detta får ni bland annat möjlighet till genom samtal med värd/värdinnan på trygghetsboendet.

Fysioterapeut deltar i planeringsmöten gällande träffpunktsverksamheter för att säkerställa att de fysiska aktiviteterna utförs med evidensbaserade metoder samt planerar in dessa enligt önskemål och intressen i aktivitetsschemat i samråd med träffpunktsansvarig. Exempel på en hälsofrämjande aktivitet är sittgympa.

Träffpunktsverksamhet

Ensamhet och isolering är en av de största bidragande orsakerna till psykisk ohälsa och depression bland äldre. Attendo har under många år bedrivit ett aktivt arbete för att motverka ensamhet och isolering hos våra kunder
genom att bland annat lägga stor vikt vid det etablerade arbetssättet kontaktmannaskap för våra hemtjänstkunder, samt att bjuda in de kunder som valt Attendo som utförare till olika aktiviteter under året.

En träffpunktsansvarig finns på varje trygghetsboende och ansvarar i samråd med verksamhetschefen för att aktiviteterna möter de önskemål och intressen som finns hos kunderna samt de krav och riktlinjer som gäller från Linköping kommun. Du som boende i området är alltid välkommen in till vår trivsamma träffpunkt där du kan ta en kopp kaffe och en god kaka, läsa en bok och ha en lugn stund för dig själv. Du kan besöka träffpunkten vid anslagna fritidsaktiviter men även när du själv önskar. Givetvis är träffpunkten en bra plats för att umgås med andra besökare.

Ett smakprov från lunchmenyn

Stekt strömming med potatismos

Våfflor med jordgubbar och grädde

Vegetarisk spenatlasagne

Menu

Lunchservering

Måltiden är en viktig del av dagen som vi gärna gör lite extra trevlig. Du som bor på trygghetsboendet och du som har eget boende i Linköpings kommun är välkommen att äta lunch i vår restaurang. Öppet alla dagar kl. 12.00-13.00.
Så jobbar vi med våra menyer

Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter.

Efterrätt serveras dagligen. Till helgen dukar vi extra fint och serverar festligare mat. Måltiden är en lugn och trivsam stund och personal sitter med vid bordet för att stötta. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller hemma hos dig.

Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Du ska känna dig trygg med vår mat

Vi strävar efter att:

• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Läs mer om vårt matkoncept