Attendo Ullstämma

Trygghetsboende med lunchservering och eget tillagningskök. I vår fritidsverksamhet erbjuder vi många roliga aktiviteter så som frågesport, bingo, gymnastik 2 gånger i veckan samt underhållning med sång och musik.

Kontakt

Unit contact image

Adress

 • Stenåldersgatan 8

 • 589 51 Linköping

 • Östergötlands län

 • Visa på karta

Fakta

 • Antal platser - 26

  Rumsstorlek - 60-65 kvm

  Talade språk - Svenska

  Hemtjänst

Story image

Boende i Trygghetsboende

Ullstämma trygghetsboende har 26 lägenheter. Att bo på ett trygghetsboende innebär att du bor i en egen lägenhet och har tillgång till en del gemensam service och gemensamma lokaler. Vi har lunchservering och eget tillagningskök som dagligen erbjuder två olika rätter. När du bor på Trygghetsboendet kan du få hjälp av hemtjänsten.

Lägenheterna är 60-65 kvadratmeter med egen toalett, dusch, kök, tvättmaskin och torkskåp/torktumlare. Vi har en värdinna som ansvarar för fritidsaktiviteter.

Läs mer om äldreomsorg i Linköpings kommun
Story image

Roliga aktiviteter

Du som bor i Trygghetsboendet eller eget boende i Linköpings kommun är välkommen att delta i vår fritidsverksamhet. Vi har verksamhet 15 timmar/vecka. Aktiviteterna anslås på trygghetsboendet. Du får gärna komma med förslag på aktiviteter till fritidsverksamheten.

Några exempel på aktiviteter:

 • Frågesport
 • Bingo
 • Gymnastik 2 gånger i veckan
 • Underhållning med sång och musik
 • Några gånger varje år arrangeras och erbjuds möjlighet utflykter
 • Fester ordnas vid högtider under året
Story image

Omsorg & hushållsnära tjänster

Vi bedriver hemtjänst i Ullstämma, Ekholmen, Berga, Vidingsjö och Möjetorp.

Bor du i Ullstämma trygghetsboende eller i områden vi har verksamhet och är i behov av hjälp, omvårdnad eller stöd och vill att Attendo ska ta hand om din hemtjänst får du gärna kontakta oss. Ring någon av våra planeringsledare så hjälper vi dig att komma igång. Om du har en annan utförare av hemtjänst idag och vill byta till Attendo hjälper vi dig gärna.

Hos Attendo finns även möjlighet att köpa tilläggstjänster med RUT-avdrag, till exempel fönsterputsning och storstädning.

Story image

Eget tillagningskök

Du som bor i servicelägenhet och du som har eget boende i Linköpings kommun är välkommen att äta lunch i vår restaurang som har eget tillagningskök. Restaurangen erbjuder 2 alternativ på varmrätt varje dag samt sallad och dryck. Anhöriga får gärna äta i restaurangen, men för att minimera matsvinn ser vi gärna att du anmäler i förväg om ni är flera som tänker komma och äta.

Verksamheten har tillsammans tagit fram profilen ”Kost och måltid kopplat till aktiviteter” som genomsyrar arbetet i verksamheterna. Bland annat har demensenheten startat upp en bakstuga där medarbetare och boende dagligen bakar tillsammans.  

Lunchserveringens öppettider: Alla dagar kl. 11.30 – 13.30

Åtgärder Coronavirus

Den 18 mars 2020 har Linköpings kommun fattat beslut om att begränsa lunchservering och fritidsverksamhet i servicehus, trygghets- och vårdboenden. Åtgärderna genomförs för att skydda de äldre och minska smittspridningen av det nya coronaviruset. Begränsningen innebär att personer som inte bor i service- eller trygghetsboendet, men som idag nyttjar lunchservering eller deltar i fritidsverksamhet istället kommer att erbjudas matkorg eller vid behov extra individuellt stöd, till exempel via telefonsamtal. Fritidsverksamheten på vårdboenden kommer arrangeras på annat sätt än genom externa aktörer. Beslutet är fattat av äldrenämndens ordförande Liselotte Fager (KD). Kontakta verksamhetschef om du har frågor.

Intresserad av äldreboende?