Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Valla Park

Naturnära äldreboende i utkanten av stadskärnan med närhet till Gamla Linköping. Här kan du delta i många roliga aktiviteter som bingo, gymnastik, sång och musik, promenader, bakning, matlagning, trädgårdsgrupp, filmvisning, spa och fruktprovning.

Kontakt

Unit contact image

Adress

 • Vallavägen 12A

 • 582 15 Linköping

 • Östergötlands län

 • Visa på karta

Fakta

 • Antal platser - 50

  Rumsstorlek - 38 kvm

  Talade språk - Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

  Naturnära, Trädgård, Frisörrum

 • Särskild kompetens: Demensutbildade medarbetare BPSD
Story image

Naturskönt område

Attendo Valla Park ligger i ett naturskönt område i utkanten av stadskärnan med närhet till Gamla Linköping. Vi har en trevlig trädgård som på somrarna blommar i olika färger samt ett promenadstråk anpassat för gående och rullstolsburna.

Attendo VallaPark består av tre sjukhemsavdelningar med 24 lägenheter på övre plan och tre demensavdelningar med 26 lägenheter på nedre plan.

Här bor du i egen lägenhet som du möblerar med dina egna möbler. Varje lägenhet är utrustad med säng. Lägenheten är ca 38 kvm fördelat på 1 rum med pentry, duschrum, tvättmaskin och torkskåp. Garderober finns och källarförråd ingår. Det finns en bra takhöjd och de flesta lägenheterna har uteplats eller balkong. 

Nytt trådlöst larmsystem är installerat 2019. Wifi finns i allmänna utrymmen och fiber är framdraget 2019. Ytskikt i allmänna utrymmen är renoverade 2019 vilket genererar ljusa, fräscha lokaler. Ny automatiserad belysning monterad i korridorer med nattbelysning.

Gemensamt aktivitetsrum på övre plan där det fem dagar i veckan finns planerade aktiviteter anordnade av någon av våra aktivitetsombud. På övre plan finns även ett behandlingsrum för frisör, fotvård och manikyr. Alla avdelningar har ett gemensamt kök och vardagsrum för samvaro. Både kök och vardagsrum har utgång till altan eller balkong.

Läs om äldreomsorgen på kommunens webbplats
Story image

Stort aktivitetsutbud

När du flyttar hit bjuds du in på ett välkomstsamtal där du får träffa verksamhetschef, sjuksköterska och kontaktperson. Tillsammans med kontaktpersonen upprättar du en genomförandeplan om hur du önskar att din vård och omsorg ska utföras. Kontaktperson ansvarar för genomförandeplanens uppdatering 1-2 ggr/per år samt vid behov. Kontaktpersonen ska ha regelbunden kontakt med närstående om stort och smått.

Vi erbjuder gemensamma aktiviteter fem dagar i veckan samt enskilda aktiviteter. De aktiviteter som erbjuds är bland annat sång och musik, föreläsningar, bingo, gymnastik, promenader, bakning, matlagning, trädgårdsgrupp, filmvisning, spa och fruktprovning.

Midsommarfirande med klädsel av stång och uppträdande av Folkungagillet, dans till spelmansmusik på dansbanan i Gamla Linköping, Kåldolmens dag, Nobelmiddag, Linköpings Lucia kommer och så även getterna från Lilla Valla! Några gånger per år ordnar vi besök till Domkyrkan.

Story image

Medarbetare inom olika områden

Attendo Valla Park leds av en verksamhetschef och medarbetargruppen består av en planeringsansvarig undersköterska, sjuksköterskor, fysioterpeut, arbetsterapeut, våningsansvariga undersköterskor, undersköterskor, vårdbiträden och aktivitetsbiträden.

Måndag till fredag kl. 8-17 finns sjuksköterska på plats, övrig tid kontaktas joursjuksköterska. Patientansvarig läkare från Valla vårdcentral besöker verksamheten 1 gång i veckan. Övrig tid kontaktas läkare vid behov. Rehabpersonal finns på plats några dagar i veckan samt vid behov.

 

Story image

Varierande och välsmakande måltider

På Attendo Valla Park lagas all mat på plats av våra medarbetare på avdelningarna. Vid tillagningen sprids en härlig doft i från köket som ger en hemtrevlig känsla och som stimulerar aptiten och samtal kring maten. Vi serverar varierande och välsmakande måltider och lägger stort fokus på att maten ska vara av hög kvalité och att du som boende är delaktig i matsedel och i vad som serveras. Vi lägger stor vikt vid att ha en trevlig måltidsmiljö. För att göra skillnad på vardag och helg serverar vi lite festligare mat och dukar extra fint på helgerna och under högtider.

Quote

"Jag tycker att personalen är helt fantastiska. Känner mig aldrig ensam."

Devider

Elisabet 80 år

Boende

Intresserad av äldreboende?