Attendo Bantorget

Sparregatan 2, Linköping

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende
Antal platser
50
Talade språk
Svenska

Välkommen till oss

VerksamhetschefMirsad Masinovic

Telefon: 072-551 88 61

Boendet

Centralt äldreboende i Linköping

Attendo Bantorget äldreboende ligger nära Linköpings resecentrum och Stångån. Här har du möjlighet till utevistelse i vår fantastiska park som ligger i anslutning till boendet. 

Hos oss kan du delta i en rad olika aktiviteter, allt från chokladprovning till utflykter. Vi erbjuder större och mindre aktiviteter, i grupp såväl som individuellt. Vårt aktivitetsprogram utgår ifrån vad du som boende på Attendo Bantorget önskar.

Attendo Bantorget drivs av Attendo på uppdrag av Linköpings kommun och ligger mitt i centrala Linköping med närhet till fina promendstråk vid Stångån. Här finns 50 lägenheter på fem plan som är uppdelade med olika avdelningar för demens, sjukhem samt äldreboende. Varje avdelning har ett stort gemensamt utrymme med köket placerat i mitten. Du bor i en egen lägenhet som du möblerar med egna möbler, säng finns på plats.

Läs mer om äldreomsorg i Linköpings kommun

Omsorg

Kontaktmannaskap och genomförandeplan

När du flyttar in ho oss utses en kontaktperson som tillsammans med dig upprättar en genomförandeplan som kan ses som en överenskommelse om hur du vill att din vård och omsorg ska utföras. Vi bjuder in till ett välkomstsamtal där du får träffa verksamhetschef, sjuksköterska och kontaktperson.

Medarbetare

God kvalitet och ett gott bemötande

Verksamheten drivs av en verksamhetschef som har en samordnare till sin hjälp. De finns på plats dagtid måndag till fredag. Alla som bor på Bantorgets äldreboende har tillgång till sjuksköterska dygnet runt samt tillgång till arbetsterapeuter samt sjukgymnaster, vardagar.

På avdelningarna arbetar engagerade och duktiga undersköterskor och vårdbiträden. Vi arbetar utifrån ledorden kompentens, engagemang och hjälpsamhet, som tillsammans med vår erfarenhet gör att du kan förvänta dig god kvalitet och ett gott bemötande.

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

Mat

Matglädje

Att äta gott och njuta av måltiden är viktigt på Attendo Bantorget. Här lagas all mat från grunden på respektive avdelning för att skapa en hemtrevlig atmosfär för alla som bor här. Vi är måna om att ta tillvara enskilda önskemål om mat och därför utarbetar medarbetare tillsammans med de boende en matsedel. Vi lägger även stor vikt vid att skapa en trevlig måltidsmiljö med fint dukade bord och trevlig atmosfär. Vid högtider och helger serverar vi särskilt festlig mat och dukar extra fint.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":58.4191699,"lng":15.6216489},"content":"<div>Marker 1<\/div>"}]}