1 oktober hävs besöksförbudet på våra äldreboenden och vi välkomnar anhöriga till trygga & säkra besök. Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning. Läs mer här

Attendo Solängen

Västersjögatan 16B, Ängelholm

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende
Antal demensplatser
40
Talade språk
Svenska
Särskild fokus
Demens

Välkommen till oss

VerksamhetschefJohanna Sempert

Telefon: 070-527 05 99

Boendet

Naturnära demensboende

Attendo Solängen är ett demensboende beläget i Ängelholm. Vår fina utemiljö inbjuder till mycket utevistelse i synnerhet under årets varmare månader. Attendo Solängen har en caféverksamhet där vi ger de boende att stort utbud av aktiviteter. Målet för oss som arbetar på Attendo Solängen är att erbjuda dig som bor här god omvårdnad och omsorg på det sätt du önskar.

Här finns 40 lägenheter fördelade på 4 avdelningar: Gullvivan, Vallmon, Blåklinten, Vitsippan. Varje lägenhet består av rum med toalett och dusch. Sex av lägenheterna är utrustade med trinettkök och de övriga lägenheterna är förberedda för trinetter. I anslutning till lägenheterna finns gemensamt samlings-, mat- och dagrum.

Omsorg & Aktiviteter

Omsorg med individen i fokus

Här får du en kontaktperson som värnar och ansvarar lite extra om dig. Tillsammans med din kontaktperson bestämmer du hur du vill att våra insatser hos dig ska utformas.

Du har en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som i samarbete med läkaren ansvarar för din hälso- och sjukvårdssituation. Läkaren besöker enheten varannan vecka, eller oftare om behov uppstår.

Vi erbjuder terapiverksamhet måndag-fredag, vilket ger de boende stort utbud av olika aktiviteter, såsom utflykter och underhållning.

Vi bedriver caféverksamhet där vi ger de boende att stort utbud av aktiviteter.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

Våra medarbetare består av verksamhetschef, samordnare, omvårdnadspersonal, lokalvårdare, tvätterska, ekonomibiträde. 

Tjänstgörande sjuksköterskor finns på plats mellan kl. 07:00-16:00 helgfri vardag, övriga tider finns beredskapssjuksköterska.

Arbetsterapeut och sjukgymnast finns på Solängen en dag i veckan. Vaktmästare finns på plats under vardagarna. Frisör och fotvård kommer hit var 14:e dag. 

Mat

Matglädje

Måltiderna är viktiga stunder under dagen. Lunchen består av husmanskost som köps in, delvis tillagat, man kokar själv potatis , grönsaker eller andra tillbehör. Det serveras alltid efterrätt.

Att maten är god och näringsriktig är viktigt och att måltidsmiljön är trevlig. Vi lägger stor vikt vid dukning och servering. Frukost och eftermiddagskaffe förbereds på respektive avdelning. Förmiddagsfika serveras på Café Guldkanten helgfria dagar, där det bakas eget kaffebröd dagligen. Kvällsmaten förbereds av ekonomibiträde eller omvårdnadspersonal. Kvällssmörgås serveras innan sänggående. Nattpersonal erbjuder alltid hemmagjord näringsdryck eller frukt.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":56.238823,"lng":12.852735},"content":"<h4>Attendo Solängen, äldreboende i Ängelholm</h4><p>Västersjögatan 16B </br> 262 53 Ängelholm </br> Skånes län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=56.238823,12.852735' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Västersjögatan 16B,
262 53 Ängelholm
Skånes län

Öppna vägbeskriving