Har du frågor om äldreboende? Vi svarar på alla dina frågor, även på helger! Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Dalahöjden

Eastmansvägen 26, Stockholm

Välkommen till oss

Annika Borggren, Verksamhetschef

Välkommen till oss! Jag heter Annika Borggren och jag arbetar sedan 2019 som verksamhetschef på Attendo Dalahöjden mitt i Vasastadens hjärta. Här har vi nära till Sinnenas trädgård, Sabbatsbergskyrkan, fina promenadstråk, butiker, nöjen och kommunikationer.

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende
Talade språk
Svenska

Boendet

Charmigt och centralt äldreboende

Attendo Dalahöjden är ett litet, charmigt äldreboende med ett attraktivt läge intill Vasaparken i centrala Stockholm. Området är lugnt, trivsamt och omges av mycket grönska. I närheten finns Sinnenas trädgård, Sabbatsbergskyrkan och fina promenadstråk. Här är det nära till service, nöje och kommunikationer.

Boendet har 42 lägenheter, fördelat på sex plan. På varje plan finns gemensamt kök med matplats, vardagsrum och stor inglasad balkong samt två mindre balkonger i olika väderstreck.

Varje lägenhet är på ca 33 kvm och har sovrum, vardagsrum, pentry samt duschrum. Varje lägenhet är utrustad med en vårdsäng, i övrigt möblerar du själv.

Omsorg & Aktiviteter

Omsorg med individen i fokus

När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska.

Bedömning av sjukgymnast/arbetsterapeut sker i samband med inflytt.

Vårt aktivitetsbiträde ordnar med promenader, utevistelse och andra dagliga aktiviteter. 

Medarbetare

Vi finns här för dig

Jag heter Annika Borggren och jag arbetar sedan 2019 som verksamhetschef på Attendo Dalahöjden mitt i Vasastadens hjärta. Med totalt trettio års erfarenhet av vård och omsorg i ryggen kan jag säga att jag känner mig trygg i min roll och har ett aldrig sinande engagemang för en god äldreomsorg. Tillsammans med undersköterskor, sjuksköterskor, fysioterapeut, arbetsterapeut och läkare erbjuder vi en trygg och omsorgsfull vardag för våra kunder, både i hemmen här på Attendo Dalahöjden och i de vackra omgivningarna.

Under de tio år jag arbetat som verksamhetschef har jag alltid haft fullt fokus på att leda verksamheter med tydlighet och professionalitet i alla led. Det är viktigt att du som kund vet vad du kan förvänta dig av oss och att vi ser till att alltid hålla vad vi kommer överens om.

Att du är nöjd med oss är viktigt. Att du känner dig trygg med oss är viktigt. Att du känner meningsfullhet är viktig. Vi lyssnar på dig och vill förstå vad vi gör bra och vad vi kan utveckla.

Matglädje

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi lovar dig att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Vill du bo hos oss? Vi hjälper dig med din ansökan!

Processen kring ansökan och val av äldreboende kan vara svår - vi hjälper dig i alla steg! Ring oss på 010-140 10 70 eller fyll i en intresseanmälan, så kontaktar vi dig och svarar på dina frågor. Genom att lämna dina uppgifter accepterar du att Attendo kontaktar dig angående ditt visade intresse.

Jag söker äldreboende för:
Hur hörde du talas om Attendo?
Vi vill gärna fortsätta inspirera dig gällande vårt erbjudande!

Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy för kunder i syfte att kunna ta kontakt med dig angående det visade intresset i Attendo (den rättsliga grunden är vårt berättigade intresse att kunna marknadsföra våra tjänster) och vi kan även komma att behandla dina uppgifter i mailutskickssyfte (endast om du ger ditt samtycke till det vilket du kan återkalla).

Irma 101 – en överlevare – Vann kampen mot Covid-19

Javisst har hon levat uti hundrade år. Och mer därtill. Nyss fyllda 101, med rollatorn i ett bestämt grepp, håret är utsläppt och ett leende som är äkta och stort, snudd på skuttar hon fram till vårt möte på Attendo Dalahöjden. Irma Stålbecker är undantaget som bekräftar regeln. Humlan som inte kan flyga, men gör det ändå. Hon vägrade bli en del av den svarta statistiken år 2020.

Läs mer om Irma

Sinnenas Trädgård

Följ med in i Sinnenas Trädgård

Sinnenas trädgård finns i anslutning till äldreboendet. Här kan du njuta av växtligheten, ta en promenad och andas in de blandade dofterna från det som odlas och besöka växthuset.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.338606,"lng":18.041934},"content":"<h4>Attendo Dalahöjden, äldreboende i Stockholm</h4><p>Eastmansvägen 26 </br> 113 61 Stockholm </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.338606,18.041934' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Eastmansvägen 26,
113 61 Stockholm
Stockholms län

Öppna vägbeskriving