Har du frågor om äldreboende? Vi svarar på alla dina frågor, även på helger! Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Flodinsgården

S:ta Ursulas väg 21, Västerås

Välkommen till oss

Viktoria Agemalm , Verksamhetschef

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende
Antal platser
28
Talade språk
Svenska, Arabiska, Engelska, Filippinska, Kurdiska, Serbiska, Thailändska, Turkiska
Byggt år
1993

Boendet

Boende i naturskönt område

Attendo Flodinsgården är ett trivsamt äldreboende som ligger i ett naturskönt och lugnt område med en vacker trädgård i stadsdelen Blåsbo i centrala Västerås.

På Attendo Flodinsgården äldreboende finns det 28 lägenheter med balkonger eller uteplats. Här tar vi tillvara på årstiderna och de möjligheter till utevistelse som vårt närområde erbjuder.

De gemensamma lokalerna utgörs bland annat av matsalen och vår vackra salong, där vi ibland bjuder in till musikunderhållning eller andra aktiviteter som t.ex. surströmmingsskiva eller musikquiz.

Välkommen till oss!

Omsorg & Aktiviteter

Personcentrerad vård

När du flyttar hit bjuds du in på ett välkomstsamtal där du får träffa verksamhetschef, sjuksköterska, rehab personal och en av våra medarbetare blir din kontaktperson. Tillsammans med kontaktpersonen upprättar du en genomförandeplan, den kan ses som en överenskommelse om hur du önskar att din vård och omsorg ska utföras. Regelbunden uppföljning genomförs tillsammans med kontaktperson och sjuksköterska.

På Attendo Flodinsgården arbetar vi med en personcentrerad vård, delaktighet och att stärka individen. Vi ser till det friska, beaktar värdighet och arbetet sker utifrån vardagsrehabiliterande förhållningssätt som uppmuntrar till självständighet och aktivitet.

Vi har ett brett utbud av aktiviteter där utevistelse och promenader erbjuds dagligen. Vi har även under veckan inplanerade stunder för bl.a. gymnastik, balansträning, musik, sång, högläsning, korsord, bingo och mycket mer. På våren sår vi i våra odlingslådor bär och örter och till sommaren skördar vi och avnjuter till maten eller fikat. I vår fina trädgård finns även ett utegym och en boulebana.

Vi avslutar alltid veckan med  fredagsmys, en trevlig stund i gemenskap med andra där gott fika samt samtal, musik och sång är det centrala.

Medarbetare

Engagerade och motiverade medarbetare

På Attendo Flodinsgården arbetar engagerad och motiverade medarbetare med gedigen erfarenhet och kunskap.

Medarbetargruppen består av verksamhetschef, sjuksköterska, planeringsledare, fysioterapeut, arbetsterapeut, undersköterskor, vårdbiträden och aktivitetsansvariga.

Läkare besöker Flodinsgårdens äldreboende var 14:e dag eller oftare vid behov.

Matglädje

Vi tillagar maten i vårat egna kök

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden.
Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet som vi tillagar maten i vårat egna kök. 

Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi lovar dig att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.61881,"lng":16.53469},"content":"<h4>Attendo Flodinsgården, äldreboende i Västerås</h4><p>S:ta Ursulas väg 21 </br> 722 18 Västerås </br> Västmanlands län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.61881,16.53469' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

S:ta Ursulas väg 21,
722 18 Västerås
Västmanlands län

Öppna vägbeskriving