Har du frågor om äldreboende? Vi svarar på alla dina frågor, även på helger! Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Flygarhöjden

Skarpnäcks Torg 1, Stockholm

Välkommen till oss

Dorota Monthan, Verksamhetschef

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Yngre demens
Rumsstorlek
30 kvm
Talade språk
Svenska, engelska, franska, spanska, arabiska, bosniska, persiska

Boendet

Centralt äldreboende

Attendo Flygarhöjden är ett modernt äldreboende i centrala Skarpnäck. Verksamheten är inriktad mot yngre och äldre personer med demenssjukdomar samt personer med Huntingtons sjukdom. 

Här finns 45 lägenheter, fördelat på 5 plan. Varje lägenhet är på 30 kvm och har en liten köksdel och ett helkaklat badrum. Varje rum är utrustat med en höj- och sänkbar säng,  i övrigt möblerar man som man själv önskar.

På varje plan finns ett stort kök med matplats och i anslutning finns ett vardagsrum och en stor balkong. I boendets omgivning finns fina promenadstråk, grönområden, affärer och bibliotek. Det är nära till buss och tunnelbana.

Läs mer om boende för yngre personer med demenssjukdom hos oss

Läs mer om boende för personer med Huntingtons sjukdom hos oss

Omsorg & Aktiviteter

Omsorg med individen i fokus

På Attendo Flygarhöjden får du en kontaktperson och en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som hjälper dig i din vardag.

Vi erbjuder en rad olika aktiviteter så som utevistelse, promenader och utflykter. Vi spelar även spel, ser på film, bakar, har högläsning och sångstunder. Självklart firar vi högtider och uppmärksammar bemärkelsedagar.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

Våra medarbetare består av undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, Silviasyster, fysioterapeut och arbetsterapeut. 

Flygarhöjden är bemannat dygnet runt. Dagtid måndag till fredag finns sjuksköterska på plats, övrig tid bemannas med sjuksköterskor från Attendos Mobila team. Patientansvarig läkare besöker verksamheten varje vecka och övrig tid vid behov.

Omsorgsplanering görs tillsammans med den boende, dennes kontaktman och omvårdnadsansvarig sjuksköterska.

Matglädje

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi lovar dig att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

”På Flygarhöjden arbetar fantastiska medarbetare, som är väldigt engagerade och intresserade av sitt arbete. Som anhörig blir man ofta uppringd av någon ur personalen som berättar hur mamma mår och på så sätt blir man delaktig i omsorgen om mamma”

Inger, mars 2021 Dotter till en boende

Boende för yngre personer med demenssjukdom

Vi kan erbjuda ett modernt boende för yngre personer med demenssjukdom. Här finns nio lägenheter för permanent boende på våning ett, vilket gör det enkelt att komma ut. Intill fastigheten finns en uteplats/mindre trädgård. Lägenheterna har ett soligt läge med utsikt över torget och folklivet i centrala Skarpnäck. Runt hörnet finns bland annat caféer, restauranger, frisörer och fotvård. Här finns trevliga promenadvägar och det är nära till Skarpnäcksparken. Djur är välkomna på besök.

Vi erbjuder en individuell anpassad omsorg utifrån ett personcentrerat förhållningssätt med stort fokus på utevistelse och fysisk aktivitet. Våra boende har stort inflytande och är alltid delaktiga i beslut som rör dem. Vi ser varje människa som en helhet och vårdarbetet utgår från att personen är unik med fysiska, psykiska, sociala och andra behov.  

Vårt arbete utgår från beprövad erfarenhet och den senaste forskning inom demenssjukdomar. Vårt arbetsverktyg är det nationella kvalitetsregistret, BPSD-registret, som är tillgängligt för alla yrkeskategorier såsom omvårdnadspersonal, arbetsterapeut, fysioterapeut, sjuksköterska, läkare och verksamhetschef. Var och en bidrar utifrån sin speciella kompetens för att ge en personcentrerad vård anpassad efter de förutsättningar som finns i det enskilda fallet.

Vår verksamhet genomsyras av våra värderingar: Kompetens, engagemang och omtanke.

Boende för personer med Huntingtons sjukdom

Flygarhöjdens boende för personer med Huntingtons sjukdom är litet, familjärt samt profilerat. Här finns nio lägenheter för permanent boende på våning fem. Lägenheterna är ljusa och har utsikt över torget och folklivet i Centrala Skarpnäck. Runt hörnet finns bland annat caféer, restauranger, frisörer, och fotvård. Här finns många trevliga promenadvägar och det är nära till Skarpnäcksparken. Hos oss är djur välkomna på besök.

All personal är utbildad i Huntingtons sjukdom för att få rätt verktyg och för att säkra högsta möjliga livskvalitet för den som bor hos oss, men också för att kunna stödja personens närstående. Vi har daglig reflektionstid för personalen för att utveckla kompetensen inom området Huntingtons sjukdom.

Vi arbetar med individuella genomförandeplaner och målet med vistelsen i verksamheten är att man ska känna sig säker och trygg, bli bemött med respekt och lyhördhet samt få god service och omvårdnad. För att öka känsla av välbefinnande erbjuder vi en timme egentid med kontaktpersonen varje vecka och den boende bestämmer själv vilka aktiviteter denne vill ägna sig åt.

Målet för verksamheten är att erbjuda dem som bor här en adekvat och kompetent vård och omsorg. Varje människa ses som en helhet och vårdarbetet utgår från att varje person är unik med fysiska, psykologiska, sociala och andra behov.

Vår utgångspunkt är att se till det friska hos varje individ och därigenom stärka denne i vardagen. Vår verksamhet genomsyras av våra värderingar: Kompetens, Engagemang och Omtanke.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.266789,"lng":18.128189},"content":"<h4>Attendo Flygarhöjden, äldreboende i Stockholm, Skarpnäck</h4><p>Skarpnäcks Torg 1 </br> 128 33 Stockholm </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.266789,18.128189' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Skarpnäcks Torg 1,
128 33 Stockholm
Stockholms län

Öppna vägbeskriving