Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Vårdbo Vallentuna

Ekebyvägen 40, Vallentuna

Välkommen till oss

Anette Högberg, Verksamhetschef

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende
Antal platser
33
Talade språk
Svenska

Boendet

Naturnära och mysigt äldreboende

Attendo Vårdbo Vallentuna ligger i natursköna omgivningar. Här är det nära till fina promenadstråk och en 4H-gård där det finns flera olika djur att titta på. 

Äldreboendet består av 33 lägenheter varav 25 demensplatser samt 8 platser för somatisk omvårdnad. Lägenheterna har ett trinettkök med plattor och kylskåp. Varje lägenhet är möblerad med en vårdsäng och ett nattduksbord, i övrigt möblerar du själv. Det finns uttag för TV, telefoni och bredband. Badrummen är stora och modernt utrustade. 

Varje avdelning har en öppen planlösning med ett stort och hemtrevligt allrum med tillgång till en stor fin altan eller balkong. I samlingssalen har vi gemensamma aktiviteter och underhållning med plats för många personer.

Omsorg & Aktiviteter

Stort utbud av aktiviteter

Vi lägger stort fokus på en individbaserad vård- och omsorg med delaktighet och engagemang från såväl boende som närstående. När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson och ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. 

Här har vi många aktiviteter. Vi har en trivselvärdinna som tillsammans med sjukgymnast, arbetsterapeut och samordnare anordnar olika aktiviteter som du själv väljer om du vill delta i.

Utevistelse och promenader är ett prioriterat område för oss. Vi har nära till naturen och en 4H gård med hästar, får, getter och grisar som vi gärna besöker. I övrigt ordnar vi olika typer av aktiviteter som musikunderhållning, konst i vården, bingo, gymnastik, andakt, spa, café och någon tema aktivitet. Du kan även boka tid hos frisör, fotvårdare och massör.

Medarbetare

Sjuksköterska dygnet runt

På Attendo Vårdbo Vallentuna finns en verksamhetschef som är ansvarig för verksamheten.

Medarbetargruppen består i övrigt av sjuksköterskor, undersköterskor sjukgymnast, arbetsterapeut och lokalvårdare.

Det finns sjuksköterska att tillgå dygnet runt.

Ansvarig läkare som tillhör vårdcentralen Legevisitten besöker verksamheten varje vecka, övrig tid kontaktas läkare vid behov.

Matglädje

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi lovar dig att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Vill du bo hos oss? Vi hjälper dig med din ansökan!

Processen kring ansökan och val av äldreboende kan vara svår - vi hjälper dig i alla steg! Ring oss på 010-140 10 70 eller fyll i en intresseanmälan, så kontaktar vi dig och svarar på dina frågor.

Jag söker äldreboende för:
Hur hörde du talas om Attendo?

Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy för kunder. Ändamålet med personuppgiftsbehandlingen är att kunna ta kontakt med dig angående det visade intresset i Attendo och den rättsliga grunden är vårt berättigade intresse att kunna marknadsföra våra tjänster. Genom att lämna dina uppgifter samtycker du till att Attendo kontaktar dig.

"Jag har jobbat här i 15 år. Det känns som hemma att komma hit. Det är mysigt och hemtrevligt."

Monica Pellas Torbiörn Undersköterska

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.545383,"lng":18.070019},"content":"<h4>Attendo Vårdbo Vallentuna, äldreboende i Vallentuna</h4><p>Ekebyvägen 40 </br> 186 34 Vallentuna </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.545383,18.070019' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Ekebyvägen 40,
186 34 Vallentuna
Stockholms län

Öppna vägbeskriving