Hoppa till huvudinnehåll
2
Attendo Ekebyvägen

Attendo Ekebyvägen

Eskilstuna

Modernt äldreboende med inriktning Utevistelse & Trädgård. Här har vi ett stort fokus på naturen och vistas ute så ofta som möjligt. Vi har en härlig trädgård med utegym, grillplats, promenadslingor och uterum för trevliga stunder.

Attendo äldreboende i Eskilstuna

Attendo Ekebyvägen – Livsstilsboende med fokus på utevistelse och trädgård

Ekebyvägen är ett livsstilsboende där stor vikt läggs vid utomhusaktiviteter och trädgårdsarbete. Här erbjuder vi faciliteter som ett växthus, ute-gym, spa, och en innovativ side by side-cykel som uppmuntrar till gemensamma cykelturer. Förutom svenska talar personalen flera andra språk. Boendet är modernt med ljusa lägenheter, grillplats, promenadslingor och ett uterum för avkoppling.

 

Attendo Eskilshem – Demensboende med trädgård och gym

Eskilshem är specialiserat på vård av personer med demens. Boendet är utformat med lugna och trygga miljöer och inkluderar tillgång till en vacker trädgård samt ett välutrustat gym för fysisk aktivitet.

Personalen talar svenska och är utbildade för att ge stöd och omvårdnad som anpassas efter varje individs behov och förmågor.
 

För dig erbjuder vi:

  • Personlig omvårdnad anpassad efter dina behov och livssituation.
  • Aktiviteter och social samvaro som berikar din vardag.
  • Tillgång till gemensamma utrymmen designade för komfort och gemenskap.

Så ansöker du om äldreboende:

1

Ansök om biståndsbeslut

Kontakta en biståndsbedömare i din kommun för att göra en ansökan.

Så ansöker du
2

Välj utförare

Välj ett boende som passar dig. Kontakta oss för mer information om våra verksamheter.

Jämförelse av boendeformer
3

Meddela ditt beslut

När du bestämt dig för ett visst vårdboende meddelar du din biståndsbedömare.

Checklista vid val av äldreboende
4

Vi kontaktar dig

Om du valt Attendo tar vi kontakt med dig omgående för att planera din inflyttning.

Anpassning & inflytt

Vanliga frågor

Vad erbjuds för mat på Attendos äldreboende i Eskilstuna?

Våra kök på både Ekebyvägen och Eskilshem förbereder näringsrik och välsmakande mat som är anpassad för att möta olika kostbehov och preferenser. Maten är inte bara hälsosam utan även varierad för att tillgodose alla smaker.

Hur ser det ut med väntetid för ett äldreboende i Eskilstuna?

Väntetiderna kan variera beroende på boende och tillgänglighet, men vi arbetar för att kunna erbjuda dig ett boende som möter dina önskemål så snabbt som möjligt. För aktuell information, kontakta oss direkt.

Vilken är kostnaden för ett äldreboende i Eskilstuna?

När du bor på ett äldreboende med heldygnsomsorg betalar du för tre olika delar: omsorgsavgift, hyra och måltider. Oavsett om du väljer att bo på ett privat eller ett kommunalt äldreboende är kostnaden för omsorg densamma. Läs mer om kostnad för äldreboende här.

Kan jag ta med mig ett husdjur till äldreboendet? 

På Ekebyvägen välkomnar vi husdjur i mån av möjlighet och under förutsättning att det passar in i boendemiljön. Det är viktigt för oss att både du och ditt husdjur ska trivas.

Ett smakprov från lunchmenyn

Stekt strömming med potatismos

Våfflor med jordgubbar och grädde

Vegetarisk spenatlasagne

Menu

God och näringsrik mat

Måltiden är en viktig del av dagen som vi gärna gör lite extra trevlig. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.

Så jobbar vi med våra menyer

Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter.

Efterrätt serveras dagligen. Till helgen dukar vi extra fint och serverar festligare mat. Måltiden är en lugn och trivsam stund och personal sitter med vid bordet för att stötta. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller hemma hos dig.

Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Du ska känna dig trygg med vår mat

Vi strävar efter att:

• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Läs mer om vårt matkoncept

Alltid hos Attendo

Personlig omsorg

När du flyttar in hos oss får du en kontaktman som du alltid kan vända dig till. Tillsammans upprättar vi en genomförandeplan där vi skriver ned dina behov, vanor och önskemål samt hur vi på bästa sätt kan tillgodose dem.

Aktiviteter & gemenskap

På våra boenden erbjuds många varierande aktiviteter, både individuella och gemensamma. Det är du som bestämmer vad du orkar vara med på och vad du tycker är kul.

Goda måltider

Mat och måltider är höjdpunkten på dagen för många och det är därför vi alltid gör det lilla extra för att erbjuda välsmakande och stämningsfulla måltider.