Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Iliansgården

Centralt och hemtrevligt äldreboende med demensinriktning. Här kan du slappna av med en god kopp kaffe och en bra bok, tillsammans med vänner eller själv. Du väljer!

Kontakt

Unit contact image
 • Beate Thyrén
 • Verksamhetschef

 • beate.thyren@attendo.se
 • 076-696 45 40
 • Hej
  Jag heter Beate Thyrén och ansvarar för Attendo Iliansgården. Har du frågor om äldreboende eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Unit contact image

Adress

Fakta

 • Antal platser - 30

  Särskild fokus - Demens

  Centralt

Story image

Hemtrevligt demensboende

Attendo Iliansgården ligger centralt i Hemse på södra Gotland och är ett äldreboende för personer med demens. Här finns det 30 lägenheter som är fördelade på 3 avdelningar - Ängstäppan, Solrängi och Åkerlyckan.

Våra gemensamma utrymmen har en mycket hemtrevlig miljö. Vi har en gemensam matsal samt sällskapsytor för gemenskap, rekreation och avslappning. Här kan du välja att sitta själv i lugn och ro, med en kopp kaffe och dagens tidning, eller umgås med vänner.

Närområdet

Äldreboendet är centralt beläget –asfalterade promenadstigar gör det enkelt att gå både med rollator och rullstol.  Du har nära tillgång till både livsmedelsbutik, cafè och diverse småbutiker.

Story image

En värdefull vardag

Hos oss får du en egen kontaktperson som blir ditt stöd i den dagliga tillvaron. Kontaktpersonen är även en viktig länk till dina närstående, om du vill det. När du flyttar in tar vi tillsammans fram en genomförandeplan, vilket innebär att vi gemensamt beslutar om hjälpinsatser och aktiviteter utifrån dina behov och önskemål.

Vi är måna om att skapa en trevlig vardag med olika typer av aktiviteter, både enskilt och i grupp.

Story image

Våra medarbetare

Medarbetargruppen består av verksamhetschef, undersköterskor samt en omvårdnadsansvarig sjuksköterska på varje plan i verksamheten. Vi har läkare som är hos oss en gång i veckan, eller vid behov. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns tillgängliga för att prova ut hjälpmedel, planera träningsprogram samt handleda våra medarbetare.

Story image

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.

Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.


Vi strävar efter att:

 • du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
 • maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
 • måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
 • vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
 • du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!
Quote

Mycket kvalificerad och trevlig personal som verkligen tar hand om vår mor. Trivsamma lokaler, alltid hemlagad mat och inte minst de mysiga katterna! Allt sammantaget skapar en fin hemkänsla.

Devider

Närstående till boende på Attendo Iliansgården

Intresserad av äldreboende?