Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Sudergården

Modernt äldreboende i ett lugnt och lummigt villaområde med närhet till havet. Här kan du ta del av många aktiviteter - allt för att skapa en meningsfull dag för dig!

Kontakt

Unit contact image
 • Eva Gunnarsson
 • Verksamhetschef

 • eva.gunnarsson@attendo.se
 • 072-085 24 97
 • Hej,
  Jag heter Eva Gunnarsson och ansvarar för Attendo Sudergården. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Adress

Fakta

 • Antal platser: 30

  Rumsstorlek: 30 kvm

  Talade språk: Svenska

 • Trädgård, Naturnära

Story image

Ett äldreboende i lummig & avkopplande miljö

Attendo Sudergården ligger i ett lugnt villaområde i Burgsvik på södra Gotland. Vi erbjuder ett boende med lummig och avkopplande miljö och närhet till havet. Vi har ett brett utbud av aktiviteter för att skapa en meningsfull dag för dig som bor här. Hos oss får du omvårdnad och omsorg av god kvalitet anpassat efter dina behov.

Attendo Sudergården är ett modernt och nybyggt äldreboende med 30 lägenheter fördelade på tre avdelningar, varav två är demensavdelningar.

Lägenheterna är på ca 30 kvadratmeter med kokvrå, toalett och dusch. Lägenheterna är utrustade med säng, madrass och sängbord.

Story image

Utgår från önskemål och behov

Vi lägger fokus på god vård och omsorg som utgår från de boendes egna önskemål och behov.

Vi är måna om att skapa en trevlig vardag med olika typer av aktiviteter som kan ske i grupp eller enskilt, inne och ute. 

Sudergården ligger nära affär, resturang, hårfrisör och bibliotek.

Story image

Engagerade medarbetare

På Attendo Sudergården finns en verksamhetschef med ansvar för hela Sudergården. 

Vi har undersköterska/vårdbiträden dygnet runt och sjuksköterska på plats på dagtid. Övrig tid har vi hjälp från Attendo Terra Nova.

Vi har besök av läkare varannan vecka och vid behov från Region Gotland Hemse VC.

En dag i veckan har vi arbetsterapeut på plats.

Har du frågor, kontakta oss gärna!

Story image

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.

Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.


Vi strävar efter att:

 • du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
 • maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
 • måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
 • vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
 • du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!
Quote

Jag jobbar på Sudergården för det är ett så bra arbete med många trevliga boenden som ger så mycket tillbaka till mig. Givetvis alla bra arbetskollegor med."

Devider

Margareta Lövbacker

Undersköterska/Samordnare

Quote

Underbart läge, mycket god omvårdnad och lugn och trygg personal.

Devider

Närstående till boende på Sudergården

Intresserad av äldreboende?