Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Bantorget

Centralt äldreboende med närhet till en härlig park. Hos oss kan du delta i en rad olika aktiviteter, allt från chokladprovning till utflykter. Du väljer!

Kontakt

Unit contact image

Adress

Fakta

  • Antal platser: 50

    Rumsstorlek: 34-37 kvm

    Talade språk: Svenska, persiska, serbokroatiska, japanska, turkiska, arabiska, filippinska, somali, spanska, grekiska, swahili

  • Särskild kompetens: Demensutbildade medarbetare BPSD
  • Centralt

Story image

Centralt äldreboende i Linköping

Attendo Bantorget äldreboende ligger nära Linköpings resecentrum och Stångån. Här har du möjlighet till utevistelse i vår fantastiska park som ligger i anslutning till boendet. 

Hos oss kan du delta i en rad olika aktiviteter, allt från chokladprovning till utflykter. Vi erbjuder större och mindre aktiviteter, i grupp såväl som individuellt. Vårt aktivitetsprogram utgår ifrån vad du som boende önskar.

Attendo Bantorget drivs av Attendo på uppdrag av Linköpings kommun och ligger mitt i centrala Linköping med närhet till fina promendstråk vid Stångån. Här finns 50 lägenheter på fem plan som är uppdelade på olika avdelningar för demens och sjukhem. Varje avdelning har ett stort gemensamt utrymme med kök placerat i mitten. Du bor i en egen lägenhet som du möblerar med egna möbler. Säng finns på plats.

Läs mer om äldreomsorg i Linköpings kommun
Story image

Kontaktmannaskap och genomförandeplan

När du flyttar in hos oss utses en kontaktperson som tillsammans med dig upprättar en genomförandeplan om hur du vill att din vård och omsorg ska utföras. Vi bjuder in till ett välkomstsamtal där du får träffa oss som arbetar på Attendo Bantorget så som sjuksköterska och din kontaktperson.

Story image

God kvalitet och ett gott bemötande

Verksamheten drivs av en verksamhetschef som har en planeringsledare till sin hjälp. De finns på plats dagtid måndag till fredag. Alla som bor på Bantorgets äldreboende har tillgång till sjuksköterska dygnet runt samt tillgång till arbetsterapeuter samt sjukgymnaster på vardagar.

På avdelningarna arbetar engagerade och duktiga undersköterskor och vårdbiträden. Vi arbetar utifrån ledorden kompetens, engagemang och hjälpsamhet, som tillsammans med vår erfarenhet gör att du kan förvänta dig en bra omsorg och ett gott bemötande.

 

Story image

Matglädje

Att äta gott och njuta av måltiden är viktigt på Attendo Bantorget. Här lagas all mat från grunden på respektive avdelning för att skapa en hemtrevlig atmosfär för alla som bor här. Vi är måna om att ta tillvara enskilda önskemål om mat och därför utarbetar medarbetare tillsammans med de boende en matsedel. Vi lägger stor vikt vid att skapa en trevlig måltidsmiljö med fint dukade bord och trevlig atmosfär. Vid högtider och helger gör vi "det lilla extra" och serverar festlig mat och dukar extra fint.

Quote

"Alla i personalen är mycket snälla. Världens bästa."

Devider

Marianne 91 år

Boende

Intresserad av äldreboende?