Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Vikingstad

Naturnära trygghetsboende och demensboende. Här kan du besöka träffpunktsverksamheten där det erbjuds varierade och roliga aktiviteter. Det kan vara till exempel bingo, gymnastik, sång och musik, högläsning och tipspromenader eller äta lunch i vår lunchservering. Biståndsbedömt trygghetsboende är en boendeform som du kan beviljas efter individuell behovsbedömning av en biståndsbedömare.  I området bedriver vi hemtjänst, hemsjukvård och hemrehabilitering.

Kontakt

Unit contact image

Adress

 • Storhagsgatan 85

 • 583 71 Vikingstad

 • Östergötlands län

 • Visa på karta

Fakta

 • Antal platser: 32

  Talade språk: Svenska

 • Särskild kompetens: Demens
 • Trädgård

Story image

Naturnära trygghetsboende

Attendo Vikingstads trygghetsboende och Solgläntans demensboende ligger i natursköna Vikingstad. De fina omgivningarna inbjuder till sköna promenader och på vår härliga uteplats finns möjlighet till en stunds avkoppling. Vi arbetar utifrån ledorden kompetens, engagemang och omtanke, som tillsammans med vår erfarenhet gör att du kan förvänta dig god kvalitet och gott bemötande. Här finns även korttidsplatser.

På Attendo Vikingstad trygghetsboende bor du i en egen lägenhet med badrum som du möblerar själv efter tycke och smak. Här finns 24 lägenheter och 12 korttidsplatser.

På Solgläntan ingår säng, men i övrigt möblerar du också med egna möbler. Här finns 10 lägenheter avsedda för personer med demens.

 

Läs mer om äldreomsorg i Linköpings kommun här
Story image

Varierande och roliga aktiviteter

När du flyttar in utses fast omsorgskontakt som har lite extra ansvar för dig. Tillsammnas med dig upprättas en genomförandeplan, som säkerställer att vård, omsorg och service ska utföras som avtalat och som du vill. Vid inflyttningen erbjuder vi ett välkomstsamtal där du får träffa sjuksköterska, verksamhetschef och fast omsorgskontakt.

På träffpunktsverksamhetenerbjuds varierade och roliga aktiviteter. Det kan vara till exempel bingo, gymnastik, sång och musik, högläsning och tipspromenader.

På Solgläntan erbjuder vi dagliga aktiviteter som promenader, fikastunder, spel m.m. som är anpassade efter dina önskemål och behov. På Solgläntan finns det även en härlig uteplats där vi bl.a. anordnar grillkvällar.

Story image

Engagerade medarbetare

Attendo Vikingstad och Solgläntan leds av verksamhetschef, biträdande verksamhetschef och Planeringsledare. De är på plats dagtid måndag till fredag.

Vi har engagerade och duktiga undersköterskor och vårdbiträden med lång erfarenhet.

Det finns tillgång till sjuksköterska dygnet runt och vardagar finns tillgång till arbetsterapeut och sjukgymnast.

Hemlagad mat

På Attendo Vikingstad har vi en lunchservering där vi serverar hemlagad mat från Attendos tillagningskök. Vi värdesätter måltiderna och är måna om att skapa en lugn och fin miljö. På Solgläntan tillreder personalen frukost efter önskemål i det gemensamma köket. Till varje måltid serveras grönsaker, smör och bröd och dryck och den avslutas med en efterrätt.

Trygghetsboendets lunchrestaurang har öppet årets alla dagar kl 12.00-13.00 Om så önskas levererar vi lunchlåda hem till dig. Du som är över 80 år kan få leverans av lunchlåda genom förenklad biståndsprövning. Du kan ta direkt kontakt med oss.

 • Lunch i trygghetsboendet/lunchlåda: 64 kr
 • Lunchlåda för leverans, exkl sallad, bröd, dryck: 56 kr
 • Leveransavgift för lunchlåda: 17 kr/tillfälle och hushåll
Matsedel

Träffpunktsverksamhet

Träffpunktsverksamheten är en viktig del av trygghetsboendet för att skapa trivsel, engagemang och samhörighet för och mellan besökarna. Vi tycker att det är viktigt att ni som deltar i träffpunktsverksamheten är delaktiga i att ta fram förslag till aktiviteter. Detta får ni bland annat möjlighet till genom samtal med träffpunktsansvarig på trygghetsboendet.

Fysioterapeut deltar i planeringsmöten gällande träffpunktsverksamheter för att säkerställa att de fysiska aktiviteterna utförs med evidensbaserade metoder samt planerar in dessa enligt önskemål och intressen i aktivitetsschemat i samråd med träffpunktsansvarig. Exempel på en hälsofrämjande aktivitet är sittgympa.

Träffpunktsverksamhet

Ensamhet och isolering är en av de största bidragande orsakerna till psykisk ohälsa och depression bland äldre. Attendo har under många år bedrivit ett aktivt arbete för att motverka ensamhet och isolering hos våra kunder
genom att bland annat lägga stor vikt vid det etablerade arbetssättet kontaktmannaskap för våra hemtjänstkunder, samt att bjuda in de kunder som valt Attendo som utförare till olika aktiviteter under året.

En träffpunktsansvarig finns på varje trygghetsboende och ansvarar i samråd med verksamhetschefen för att aktiviteterna möter de önskemål och intressen som finns hos kunderna samt de krav och riktlinjer som gäller från Linköping kommun. Du som boende i området är alltid välkommen in till vår trivsamma träffpunkt där du kan ta en kopp kaffe och en god kaka, läsa en bok och ha en lugn stund för dig själv. Du kan besöka träffpunkten vid anslagna träffpunktsaktiviter men även när du själv önskar. Givetvis är träffpunkten en bra plats för att umgås med andra besökare.

Träffpunktsblad Juli

Städ eller fönsterputs? Vi förenklar din vardag!

För dig som vill ha service utöver ditt beviljade bistånd eller inte har något bistånd alls, kan vi erbjuda avlastning i hemmet och hjälp med vardagssysslorna. Vi skräddarsyr hushållsnära tjänster utifrån dina behov och önskemål. Du väljer hur ofta du vill ha hjälp och med vad, som till exempel städning, fönsterputs, inköp, tvätt och promenader.

Som privatperson kan du utnyttja RUT-avdrag när du köper hushållsnära tjänster av oss. Vi drar av skattereduktionen direkt på varje faktura. Du slipper ligga ute med pengarna och vi sköter kontakten med Skatteverket.

Ring oss för att veta mer om priser och vilka tjänster vi kan erbjuda dig för att underlätta din vardag!

020 - 211 300 

Måndag - fredag, 8.00 - 16.00

Läs mer om hushållsnära tjänster

Intresserad?