Attendo Vikingstad

Naturnära äldreboende och demensboende. På vardagar erbjuds varierade och roliga aktiviteter i vår fritidsverksamhet. Det kan vara till exempel bingo, gymnastik, sång och musik, högläsning och tipspromenader.

Kontakt

Unit contact image

Adress

 • Storhagsgatan 85

 • 583 71 Vikingstad

 • Östergötlands län

 • Visa på karta

Fakta

 • Antal demensplatser - 10

  Antal platser - 32

  Talade språk - Svenska

  Trädgård

Story image

Naturnära boende

Attendo Vikingstads och Solgläntans demensboende ligger i natursköna Vikingstad. De fina omgivningarna inbjuder till sköna promenader och på vår härliga uteplats finns möjlighet till en stunds avkoppling. Vi arbetar utifrån ledorden kompetens, engagemang och omtanke, som tillsammans med vår erfarenhet gör att du kan förvänta dig god kvalitet och gott bemötande. Här finns även korttidsplatser.

På Attendo Vikingstad äldreboende bor du i en egen lägenhet med badrum som du möblerar själv efter tycke och smak. Här finns 24 servicelägenheter och 12 korttidsplatser. 

På Solgläntan ingår säng, men i övrigt möblerar du också med egna möbler. Här finns 10 lägenheter avsedda för personer med demens.

 

Läs mer om äldreomsorg i Linköpings kommun här
Story image

Varierande och roliga aktiviteter

När du flyttar in utses en kontaktperson som har lite extra ansvar för dig. Tillsammnas med dig upprättas en genomförandeplan, som säkerställer att vård, omsorg och service ska utföras som avtalat och som du vill. Vid inflyttningen erbjuder vi ett välkomstsamtal där du får träffa sjuksköterska, verksamhetschef och andra i personalen.

På vardagar erbjuds varierade och roliga aktiviteter i vår fritidsverksamhet. Det kan vara till exempel bingo, gymnastik, sång och musik, högläsning och tipspromenader.

På Solgläntan erbjuder vi dagliga aktiviteter som promenader, fikastunder, spel m.m. som är anpassade efter dina önskemål och behov. På Solgläntan finns det även en härlig uteplats där vi bl.a. anordnar grillkvällar.

Story image

Engagerade medarbetare

Attendo Vikingstad och Solgläntan leds av verksamhetschef, biträdande verksamhetschef och Planeringsledare. De är på plats dagtid måndag till fredag.

Vi har engagerade och duktiga undersköterskor och vårdbiträden med lång erfarenhet.

Det finns tillgång till sjuksköterska dygnet runt och vardagar finns tillgång till arbetsterapeut och sjukgymnast.

Åtgärder Coronavirus

Den 18 mars 2020 har Linköpings kommun fattat beslut om att begränsa lunchservering och fritidsverksamhet i servicehus, trygghets- och vårdboenden. Åtgärderna genomförs för att skydda de äldre och minska smittspridningen av det nya coronaviruset. Begränsningen innebär att personer som inte bor i service- eller trygghetsboendet, men som idag nyttjar lunchservering eller deltar i fritidsverksamhet istället kommer att erbjudas matkorg eller vid behov extra individuellt stöd, till exempel via telefonsamtal. Fritidsverksamheten på vårdboenden kommer arrangeras på annat sätt än genom externa aktörer. Beslutet är fattat av äldrenämndens ordförande Liselotte Fager (KD). Kontakta verksamhetschef om du har frågor.

Hemlagad mat

På Attendo Vikingstad har vi en lunchservering där vi serverar hemlagad mat från Ullstämma trygghetsboende men det finns även möjlighet att få lunchen hem till sin lägenhet. Vi värdesätter måltiderna och är måna om att skapa en lugn och fin miljö. På Solgläntan tillreder personalen frukost efter önskemål i det gemensamma köket. Till varje måltid serveras grönsaker, smör och bröd och dryck och den avslutas med en efterrätt.

Läs mer om Attendos matkoncept

Intresserad?