Attendo Villa Ryd

Naturnära äldreboende med fin trädgård och goda utevistelser samt med skogen runt knuten. Här erbjuds dagliga aktiviteter alltifrån bakning, pyssel och målning.

Kontakt

Unit contact image

Adress

Fakta

  • Antal platser - 21

    Rumsstorlek - ca 30 kvm

    Talade språk - Svenska

    Balkong, Uteplats, Trädgård

Story image

Äldreboende för demenssjuka

Attendo Villa Ryd äldreboende drivs av Attendo på uppdrag av Linköpings kommun. Äldreboendet ligger i ett naturskönt läge med fin trädgård och goda utevistelser samt med skogen runt knuten. Här finns det 21 lägenheter, fördelade på två våningsplan. Lägenheterna om cirka 30 kvm består av ett rum med ett pentry samt ett handikappanpassat badrum med toalett och dusch. Varje lägenheten har balkong alternativt en uteplats. På Villa Ryd finns en gemensam matsal och vardagsrum där vi har gemensamma aktiviteter. Ryds centrum finns inte så långt därifrån med allt ifrån frisör till bageri.

Här arbetar vi aktivt för att skapa bästa möjliga förutsättningar för att personer som drabbats av demenssjukdom ska få en god vård och omsorg, utifrån sina egna behov.

Varmt välkommen till Villa Ryd!

Läs mer på Linköping kommuns hemsida
Story image

Dagliga aktiviteter utifrån behov och önskemål

På Villa Ryd utses en kontaktman som har ett utökat ansvar gentemot dig och dina anhöriga. Kontaktpersonen är ditt stöd i det dagliga livet och en länk till dina närstående. En genomförandeplan upprättas där dina önskemål och hjälpinsatser beslutas tillsammans. Den fina trädgården ger möjlighet till utevistelse med härliga planteringar att påta med. Det erbjuds daglig utevistelse och promenader. Det finns en aktivitetsansvarig som planerar dagliga aktiviteter utifrån behov och önskemål. Det kan vara alltifrån bakning, pyssel och målning.

Story image

Engagerade medarbetare

Medarbetargruppen består av verksamhetschef, undersköterskor samt en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Sjuksköterskekontakt finns dygnet runt.

På Villa Ryd finns en läkare som är på plats en gång i veckan, eller vid behov. Personalen arbetar utifrån BPSD och är utbildade inom detta.

Sjukgymnast och arbetsterapeut finns tillgängliga för att prova ut hjälpmedel, lägga upp träningsprogram samt handleda personalen. De kommer även ut till enheten en gång i veckan. Vidare finns även fotvård och frisör att tillgå vid behov.

Vår personal är flerspråkig, ta gärna kontakt med oss om du har frågor angående språk!

 

Story image

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.


Vi strävar efter att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Intresserad av äldreboende?