Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Ektorpsgården

Ett hemtrevligt äldreboende med grönskande utsikt från alla lägenheter. Medarbetare finns på plats dygnet runt för din omsorg.

Kontakt

Unit contact image
 • Sofia Stenmark
 • Verksamhetschef

 • sofia.stenmark@attendo.se
 • 072-148 81 19
 • Hej, Jag heter Sofia Stenmark och ansvarar för Attendo Ektorpsgården. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor.

Adress

Fakta

 • Antal platser: 35

  Talade språk: Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

  Byggt år: 1954

 • Särskild kompetens: Demensutbildade medarbetare BPSD-utbildade medarbetare
 • Trädgård, Naturnära, Parboende

Story image

Det lilla familjära boendet

I trivsamma Björnboområdet på Lidingö ligger Ektorpsgården. Här har vi två somatiska enheter och två demensenheter. Som boende hos oss får du heldygnsomsorg av hög klass. 

Ektorpsgården består av 35 lägenheter fördelade på fyra enheter. Du bor i egen lägenhet med badrum. Lägenheterna är ljusa och hemtrevliga, vissa med burspråk och balkong eller egen terrass. Samtliga allmänna utrymmen och lägenheter är omålade under 2022.

Samtliga av våra lägenheter har trygghetslarm och omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt. Sjuksköterska finns på plats sju dagar i veckan.
 
Det är lätt att umgås och här blir alla sedda. Närheten till naturen gör att alla lägenheter har grönskande utsikt. Vi har flera grönskande terrasser där vi ofta intar både, fika, måltider och har musikunderhållning.
Följ oss på Instagram
Story image

Aktiviteter som stimulerar fysiska och mentala förmågor

Vårt fokus ligger på att varje aktivitet ska vara en social stund, ett avbrott från vardagen och en möjlighet att stimulera fysiska och mentala förmågor.

Måltiderna är en central och viktig del i vardagen. Vi följer årets olika säsonger och firar högtider traditionsenligt. Lunch, fika, middag och kvällsmål serveras på fasta tider.

Story image

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.


Vi strävar efter att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Intresserad?

Hemtjänst & hushållsnära tjänster

För många äldre kan det bli svårt att utföra vardagssysslor såsom att städa, gå och handla eller tvätta kläder. På Attendo Hemtjänst Lidingö erbjuder vi hjälp med detta och mycket annat, både genom hemtjänst och hushållsnära tjänster.

Med 35 års erfarenhet vet vi vad som krävs för att du som kund ska bli nöjd. För att du ska få en så personlig omsorg som möjligt, bokar vi alltid in ett hembesök hos nya kunder för att gå igenom behov och önskemål. Du får även en kontaktman som är den du oftast kommer träffa.

 

Vi förenklar din vardag!

 

Vill du veta mer? Ring oss idag på 020-211 300

Attendo Hemtjänst Lidingö