Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Nilstorpsgården

Modernt och trevligt äldreboende beläget i fina omgivningar på Lidingö. Nilstorpsgården har 10 avdelningar varav 7 med inriktning mot personer med demenssjukdom.

Kontakt

Unit contact image
 • Emelie Eklund
 • Verksamhetschef

 • emelie.eklund@attendo.se
 • 070-672 56 33
 • Hej,
  Jag heter Emelie Eklund och ansvarar för Attendo Nilstorpsgården. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Unit contact image

Adress

Fakta

 • Antal platser: 78

  Talade språk: Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

 • Särskild kompetens: BPSD-utbildade medarbetare
 • Trädgård, Naturnära, Aktivitetsrum

Story image

Äldreboende i vackra omgivningar på Lidingö

Attendo Nilstorpsgården är ett modernt och trevligt äldreboende beläget i fina omgivningar på Lidingö, strax utanför centrala Stockholm. Vi tar tillvara på årstiderna, naturen och de möjligheter till utevistelse som vårt närområde erbjuder. Våra medarbetare har gedigen erfarenhet inom äldreomsorgen och arbetar utifrån dina behov och önskemål.

Här finns totalt 78 lägenheter, 10 avdelningar med 8 lägenheter på varje enhet. Alla lägenheter är ljust inredda med neutrala färger och vackert naturmaterial såsom ekparkett, laserade träpanel och rymligt kaklat badrum. Lägenheterna har pentry, uttag för TV och telefon. Det finns gemensamt allrum och matsal med en stor inglasad balkong i anslutning.

Story image

Egen kontaktman och genomförandeplan

Vi arbetar teambaserat för att planera den bästa omsorgen utifrån dig och dina önskemål. 

När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som tillsammans med läkaren ansvarar för din hälsa och vård. Den planerade omsorgen dokumenteras i din genomförandeplan som blir vårt arbetsinstrument. Genomförandeplanen följs upp regelbundet av teamet och dig.

Story image

Gedigen erfarenhet av äldreomsorg

Medarbetarna på Attendo Nilstorpsgården äldreboende har en gedigen erfarenhet av äldreomsorg. Medarbetargruppen består av vårdbiträden, undersköterskor, sjuksköterskor, aktivitetsvärd, arbetsterapeut och sjukgymnast.

Arbetsterapeut och sjukgymnast gör funktionsbedömningar, förskriver hjälpmedel samt handleder personalen.

Läkare från Familjeläkarna kommer till oss en gång i veckan samt vid behov.

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

Story image

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi strävar efter att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Quote

"Jag trivs för att jag får så mycket tillbaka från våra boende."

Devider

Iwona Sala

Omvårdnadspersonal

Hemtjänst & hushållsnära tjänster

För många äldre kan det bli svårt att utföra vardagssysslor såsom att städa, gå och handla eller tvätta kläder. På Attendo Hemtjänst Lidingö erbjuder vi hjälp med detta och mycket annat, både genom hemtjänst och hushållsnära tjänster.

Med 35 års erfarenhet vet vi vad som krävs för att du som kund ska bli nöjd. För att du ska få en så personlig omsorg som möjligt, bokar vi alltid in ett hembesök hos nya kunder för att gå igenom behov och önskemål. Du får även en kontaktman som är den du oftast kommer träffa.

 

Vi förenklar din vardag!

 

Vill du veta mer? Ring oss idag på 020-211 300

Attendo Hemtjänst Lidingö

Intresserad?