Attendo Nilstorpsgården

Modernt och trevligt äldreboende beläget i fina omgivningar på Lidingö.

Kontakt

Unit contact image
 • Mattias Blomqvist
 • Verksamhetschef

 • mattias.blomqvist@attendo.se
 • 072-142 60 22
 • Hej,
  Jag heter Mattias Blomqvist och ansvarar för Attendo Nilstorpsgården. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Adress

Fakta

 • Antal platser - 80

  Talade språk - Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

  Trädgård, Naturnära

Story image

Äldreboende i vackra omgivningar på Lidingö

Attendo Nilstorpsgården är ett modernt och trivsamt äldreboende som ligger i vackra omgivningar på Lidingö, strax utanför centrala Stockholm. Vi tar tillvara på årstiderna, naturen och de möjligheter till utevistelse som vårt närområde erbjuder. Våra medarbetare har gedigen erfarenhet inom äldreomsorgen och arbetar utifrån dina behov och önskemål.

Här finns totalt 80 lägenheter, 10 enheter med 8 lägenheter på varje enhet. Alla lägenheter är ljust inredda med neutrala färger och vackert naturmaterial såsom ekparkett, laserade träpanel och rymligt kaklat badrum. Lägenheterna har pentry, uttag för TV och telefon. Det finns gemensamt allrum och matsal med en stor inglasad balkong i anslutning.

Story image

Egen kontaktman och genomförandeplan

Vi arbetar teambaserat för att planera den bästa omsorgen utifrån dig och dina önskemål. 

När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som tillsammans med läkaren ansvarar för din hälsa och vård. Den planerade omsorgen dokumenteras i din genomförandeplan som blir vårt arbetsinstrument. Genomförandeplanen följs upp regelbundet av teamet och dig.

Story image

Gedigen erfarenhet av äldreomsorg

Medarbetarna på Attendo Nilstorpsgården äldreboende har en gedigen erfarenhet av äldreomsorg. Medarbetargruppen består av vårdbiträden, undersköterskor, sjuksköterskor, aktivitetsvärd, arbetsterapeut och sjukgymnast.

Arbetsterapeut och sjukgymnast gör funktionsbedömningar, förskriver hjälpmedel samt handleder personalen.

Läkare från Familjeläkarna kommer till oss en gång i veckan samt vid behov.

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

Story image

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi strävar efter att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Kom och jobba hos oss!

Vi söker dig som vill arbeta som gruppchef, undersköterska eller sjuksköterska och har relevanta kvalifikationer. Skicka in din ansökan redan idag och bli en del av vårt team.

På Attendo Nilstorpsgården har man efter en tid med olika utmaningar nu
börjat komma upp i tempo med det förbättringsarbete som pågår sedan en tid tillbaka. Mattias Blomqvist är verksamhetschef och han gläds åt en tydligt positiv trend.

– Det har varit lite tufft för oss men vi är verkligen i gång nu. Vi ser en inflyttning som stiger rejält samtidigt som vi får allt fler förfrågningar. Det är såklart roligt och ett kvitto på att vi jobbar rätt. Vi börjar närma oss fullt hus och i den processen har vi olika parallella projekt i gång som alla syftar till förbättring och utveckling. Vi är inte framme ännu men vi är på god väg och en av nycklarna i vår fortsatta utveckling är just rekrytering, säger Mattias Blomqvist.

Maila din ansökan till mattias.blomqvist@attendo.se

Söker fler kollegor

I takt med ökad efterfrågan, ökar också behovet av fler kollegor i huset så nu välkomnar man såväl undersköterskor som vårdbiträden till Nilstorpsgården. Utöver det söker man även efter tre blivande gruppchefer, som kommer att ha personalansvar.

– Vi söker dig som vill satsa för att skapa den bästa vården och omsorgen tillsammans med oss. Så är du engagerad, nyfiken, flexibel, ansvarskännande och gillar att jobba i team för att åstadkomma bra saker, då ska du söka sig
hit. Vi har ett bra lag redan idag, men vi behöver bli fler, säger Mattias Blomqvist.

Lovisa valde Nilstorpsgården

Lovisa Asamoah är sjuksköterska med HSLansvar och hon fungerar även som teamledare för sjuksköterskorna på Nilstorpsgården. Med ett förflutet från hemsjukvården i Malmö gick resan vidare till Attendo i Åkersberga och nu har hon landat på Attendo Nilstorpsgården.

– Det här var ett tåg jag verkligen ville vara med på. Vi gjorde en lyckad förbättringsresa även i Åkersberga och här på ön är vi är nu inne i en process där målet är en verksamhet i toppklass. Vi jobbar mycket med kompetenshöjning, med ”närvaro” och med att involvera så att vi får ett gemensamt lärande i varandras tillvaro, där prestigelöshet och öppenhet är
nycklar för framgång. Vi är här för våra boende, så då måste vi samarbeta och dra nytta av varandras egenskaper, fördelar och kompetenser på bästa sätt. För mig är det jätteviktigt att man som kollega är engagerad, öppen och att man faktiskt vågar ta hjälp av sina kollegor när man känner sig osäker. Söker man sig hit som sjuksköterska så ska man såklart ha grundkompetensen på plats, gärna också erfarenhet från äldreboende, och har man dessutom fördjupade kunskaper inom till exempel demens/geriatrik så är det jättebra, säger Lovisa.

Närvaro och initiativ

Janeth och Evelyn är två positiva parhästar och kollegor som gillar både varandra och jobbet. Båda är undersköterskor och båda har varit på Nilstorpsgården ett tag. De ser varje dag som en ny gåva.

– För mig är detta en riktigt bra plats. Jag tar för mig och jag tillför idéer och tankar som jag får gehör för och jag tror det är så man ska tänka när man söker sig hit. Engagemang, närvaro och initiativ är viktigt. Att våga visa vad man har och vara redo att bidra. Själv tar jag nytta av mina extraintressen av konst, musik och mat och skapar upplevelser för sinnena. Vi har en ödmjuk och ärlig dialog och vi hjälper och stöttar varandra, säger Janeth.

– Jag är väldigt engagerad i relationer och i omsorgen; att det finns tid och att det finns någon att prata med. Sedan jobbar jag mycket extra med vårt SPA där vi gör manikyr och annat mys som sätter lite guldkant. Jag håller
i bingo och sittgympa och ser till att fixa med aktiviteter. Jag tycker att jag har en bra känsla i kroppen när jag går till jobbet. Visst kan man trött ibland när det är mycket, men man är ju bara människa så det är inte så märkligt.
Nu ser vi fram emot nya, kollegor; att få skapa god omsorg tillsammans med mycket glädje och hjärta, säger Evelyn.

Quote

"Jag trivs för att jag får så mycket tillbaka från våra boende."

Devider

Iwona Sala

Omvårdnadspersonal

Hemtjänst & hushållsnära tjänster

För många äldre kan det bli svårt att utföra vardagssysslor såsom att städa, gå och handla eller tvätta kläder. På Attendo Hemtjänst Lidingö erbjuder vi hjälp med detta och mycket annat, både genom hemtjänst och hushållsnära tjänster.

Med 35 års erfarenhet vet vi vad som krävs för att du som kund ska bli nöjd. För att du ska få en så personlig omsorg som möjligt, bokar vi alltid in ett hembesök hos nya kunder för att gå igenom behov och önskemål. Du får även en kontaktman som är den du oftast kommer träffa.

 

Vi förenklar din vardag!

 

Vill du veta mer? Ring oss idag på 020-211 300

Attendo Hemtjänst Lidingö

Intresserad?