Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Augustendal

Äldreboende med en härlig gemensam uteplats där vi gärna umgås tillsammans över en fika och andra trevliga utomhusaktiviteter

Kontakt

Unit contact image
 • Joanna Bingmert
 • Verksamhetschef

 • joanna.bingmert@attendo.se
 • 072-160 44 36
 • Hej,
  Jag heter Joanna Bingmert och ansvarar för Attendo Augustendal. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Adress

Fakta

 • Antal platser: 40

  Talade språk: Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

 • Trädgård, Centralt

Story image

Äldreboende med gemenskap och värme

Attendo Augustendal är ett äldreboende i Vallentuna för personer med en demenssjukdom eller med stort somatiskt omvårdnadsbehov. Verksamheten består av 40 lägenheter fördelade på fem avdelningar varav tre avdelningar är demensavdelningar.

Lägenheterna består av ett rum med pentry, dusch och toalett. På varje avdelning finns ett mat- och allrum där vi gemensamt intar måltider, dricker en kopp kaffe umgås med varandra. På den gemensamma uteplatsen anordnar vi ständigt utomhusaktiviteter.

Varmt välkommen!

Quote

"Vänlig personal, rent och fint samt god och väldoftande mat"

Devider

Närstående

God omsorg och härliga aktiviteter

När du flyttar hit blir en av våra undersköterskor din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad. Tillsammans med din kontaktperson bestämmer du hur du vill att din omsorg och omvårdnad ska se ut.

Du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som tillsammans med läkaren ansvarar för din hälsa och vård. Vår fysioterapeut och arbetsterapeut förskriver hjälpmedel och erbjuder träning och rehabilitering vid behov.

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi strävar efter att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Intresserad av äldreboende?