Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Vällingbygården

Äldreboende med närhet till sköna parker och med ett varierat utbud av aktiviteter.

Kontakt

Unit contact image
  • Pia Selkama Edström
  • Verksamhetschef

  • pia.selkama-edstrom@attendo.se
  • 073-66 255 72
  • Hej,
    Jag heter Pia och ansvarar för Attendo Vällingbygården. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Adress

Fakta

  • Talade språk - Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

    Parboende, Vinterträdgård

Story image

Familjärt och centralt

Attendo Vällingbygården är ett modernt äldreboende med 39 lägenheter uppdelat i fem boendeenheter vilket ger en familjär känsla. Tre enheter är avsedda för personer med demenssjukdom och två för personer med somatisk sjukdom. Fyra av lägenheterna med demensinriktning är avsedda för parboende.

Lägenheterna är renoverade 2016 och har alla stort badrum med egen toalett och dusch och arbetskök. Du inreder lägenheten som du vill ha det så att du ska trivas och känna dig som hemma. På varje boendeenhet finns matsal och gemensamt vardagsrum med TV, soffa och fåtöljer.

Story image

Aktiviteter efter dina önskemål

Attendo Vällingbygården ligger precis runt hörnet från hela Vällingby centrum med ett stort utbud av butiker, caféer, bibliotek m.m. Hit finns det även väldigt bra kommunikationer med T-bana eller buss och man parkerar lätt bilen i Solursgaraget. I närheten av boendet finns även flertalet parker att promenera i.

Aktiviteter hålls både gemensamt för hela boendet eller per boendeenhet eller enskilt. Varje vecka har vi sittgymnastik, bingo, bakning, filmvisning, gruppromenader etc. Enskilda aktiviteter planeras tillsammans med den enskilde och kontaktpersonen så de blir utformade efter personliga önskemål och behov.

Story image

Lång erfarenhet från vård & omsorg

Story image

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi strävar efter att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Quote

”Personalen är jättebra här. De kommer när jag behöver hjälp, de lyssnar på en och ger så god mat. Det tycker jag är fantastiskt”

Devider

Boende på Attendo Vällingbygården

Regionens enhet 2022

Under Attendos ledardag i maj 2023 blev Attendo Vällingbygården utsedd till regionens enhet!

Ett utdrag ifrån motivering: 

Med högt engagemang från såväl medarbetare som verksamhetschef arbetar verksamheten tydligt med Attendos värderingar och ser alltid till kundens bästa. 

 

 

Intresserad?