Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Åbovägen

Äldreboende med flera roliga aktiviteter att delta i så som bingo, bakning, utflykter, andakt, gymnastik och musik. Vi har även ett alldeles nytt solrum med sand och stärkande ljus där vi med ljudet från havet kan njuta av sommar och sol året runt.

Kontakt

Unit contact image
 • Cecilia Reitersjö
 • Verksamhetschef

 • cecilia.reitersjo@attendo.se
 • 072-888 20 53
 • Hej, Jag heter Cecilia Reitersjö och ansvarar för Attendo Åbovägen. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Adress

Fakta

 • Antal platser: 44

  Talade språk: Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

  Särskild fokus: Kultur och Nöje, Solrum, Attendobuss, Anpassad cykel, Samlingssal

 • Trädgård

Story image

Ljusa och trevliga lägenheter

Välkommen till Attendo Åbovägens äldreboende i Växjö! Boendet är beläget i Högstorp och är uppdelat på fyra avdelningar med elva lägenheter vardera. Här arbetar utbildade och engagerade medarbetare med din vård och omsorg. Här på Åbovägen erbjuder vi dig som boende en rad olika aktiviteter. Vi erbjuder både vård och omsorgsplatser och platser med demensinriktning.

Här finns 44 st ljusa lägenheter fördelat på fyra enheter. Varje lägenhet har badrum med dusch och trinettkök. Sängen som ingår i lägenheten är höj- och sänkbar, i övrigt möblerar du som du vill.

Varje enhet har gemensam matsal och sällskapsrum. Det finns även en större samlingssal för hela Åbovägen där vi har större avtiviteter och kalas. Nu har vi även ett alldeles nytt solrum med sand och stärkande ljus. Så nu kan vi med ljudet från havet njuta av sommar och sol året runt.

 
Story image

Stort aktivitetsutbud

På Attendo Åbovägen får du som boende en egen kontaktman som specialiserar sig på just dig. Vi har välkomstsamtal med vård och- omsorgsplanering inom 2 veckor efter inflytt med kontaktman och sjuksköterska. Vi har sedan regelbunden uppföljning tillsammans med läkare och sjuksköterska samt kontaktman och vi har medarbetare som följer med vid sjukhusbesök mm.

Vi har en mängd aktiviteter att välja bland för dig som boende. Förutom bingo, bakning, utflykter, andakt, gymnastik och musik har vi våra egna traditioner för Åbovägen.

Story image

Engagemang

På Attendo Åbovägen arbetar engagerade och kompetenta medarbetare med din vård och omsorg. Här arbetar även sjuksköterskan Diane Portacio Guevarra utnämndes till omsorgshjälte inom segmentet äldreboende 2023 för hennes enormt stora engagemang för kunderna.

Vi har regelbundna besök av läkare och vi har ett nära samarbete med "Specialistläkargruppen Växjö".

Med appen är vi Nära, även på avstånd

Att få viktig information och dessutom en inblick i vardagen på ens närståendes äldreboende är värdefullt och ger en känsla av trygghet. I Attendos app för närstående finns aktivitetsscheman och matsedlar men också personliga foton från livet på boendet.
 
På Attendo Åbovägen arbetar vi aktivt med att dela med oss av vad som händer i verksamheten så att nära och kära kan följa oss i vardagen. 
 
Julius Jonsson närstående på Åbovägen, berättar om svårigheten att komma och hälsa på ofta på grund av långt avstånd och att appen Nära varit en fantastisk tillgång. "Appen har gett mig insikt om ert arbete och strävan om att aldrig ge upp för att ge kunderna ett värdigt liv". 
Quote

Mycket bra och trevlig personal men framför allt min pappa trivs och alltid säger att ”jag kunde inte ha det bättre”!

Devider

Närstående till boende på Åbovägen

Story image

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi strävar efter att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Intresserad?