Hoppa till huvudinnehåll

Varje dag betyder något

Modern omsorg handlar om att få leva hela livet och respekteras för den man är och har varit. Vi blir ju inte andra människor bara för att vi åldras eller får ett omsorgsbehov. För oss på Attendo handlar god omsorg om att med ett varmt hjärta hjälpa varje människa att fortsätta leva det liv som man vill.

För att trivas med livet måste vi fortsätta göra det vi gillar, umgås med människor vi tycker om och äta den mat vi vill. Vi behöver få värme och omtanke av någon som bryr sig. Och vi måste få känna hälsa och välmående för att hålla livslågan brinnande.

Vi arbetar målmedvetet för att ge trygghet och mening i vardagen. Vi gör det genom att bryta ensamhet, hålla igång sociala kontakter, erbjuda varierande aktiviteter att se fram emot och måltider som blir till dagens höjdpunkter. Det gör att du kan leva ditt liv fullt ut. Varje dag. Hela livet.

Video poster
Video play button

Följ med en dag på ett äldreboende

Undrar du hur det är att bo på ett äldreboende? Hur ser vardagen ut, vad erbjuds det för aktiviteter och kommer man hitta nya bekantskaper? I den här filmen får du följa med en dag i Britas liv som bor på Attendo Regementsgatan på Gotland.

"Jag tycker att personalen är helt fantastisk. Känner mig aldrig ensam."

Elisabeth

Valla Park

”Personalen är jättebra här. De kommer när jag behöver hjälp, de lyssnar på en och ger så god mat. Det tycker jag är fantastiskt.”

Dagny

Vällingbygården

"Det var åratal sen mamma hade det så här bra. Hon uppskattar den goda maten och hon tycker att de lyckats få till en familjekänsla."

Närstående

Lignagatan

Så ansöker du om äldreboende:

1

Ansök om biståndsbeslut

Kontakta en biståndsbedömare i din kommun för att göra en ansökan.

Så ansöker du
2

Välj utförare

Välj ett boende som passar dig. Kontakta oss för mer information om våra verksamheter.

Jämförelse av boendeformer
3

Meddela ditt beslut

När du bestämt dig för ett visst vårdboende meddelar du din biståndsbedömare.

Checklista vid val av äldreboende
4

Vi kontaktar dig

Om du valt Attendo tar vi kontakt med dig omgående för att planera din inflyttning.

Anpassning & inflytt

Mer om äldreomsorg

Vad är äldreomsorg

Vad är äldreomsorg

Äldreomsorg är att ge stöd och hjälpinsatser till personer över 65 år. Behoven kan vara individuella och orsakade av sjukdom, invaliditet eller åldrande.

Äldreomsorgens olika delar
Flytta till äldreboende

Flytta till äldreboende

När det blir aktuellt med flytt till äldreboende är det många frågor att ta ställning till. Använd den här flytta till äldreboende checklistan när du ska välja äldreboende.

Vanliga frågor
Vad är ett äldreboende

Vad är ett äldreboende

Äldreboende är ett boende för dig som behöver service och omvårdnad dygnet runt. Det kallas även för särskilt boende, demensboende, serviceboende, ålderdomshem m.m.

Äldreboende med omsorg
Jämförelse av boendeformer

Jämförelse av boendeformer för äldreboende

Vad är skillnaden på äldreboende och seniorboende? Här redogör vi för olika boendeformer inom äldreomsorg och guidar dig till rätt äldreboende.

Olika benämningar
Checklista för flytt till äldreboende

Checklista för flytt till äldreboende

Om ditt omsorgsbehov inte längre kan tillgodoses av hemtjänsten så kan det vara dags att flytta till ett äldreboende. Använd denna checklista så får du bättre koll på det som behöver göras innan en flytt.

Innan du flyttar
Flytta till äldreboende – för närstående

Flytta till äldreboende – för närstående

För en gammal person som blivit oförmögen att ta hand om sig själv är det ofta inte möjligt att sköta flytten ensam, då behöver man kanske som närstående eller vän hjälpa till.

Tips och info