1 oktober hävs besöksförbudet på våra äldreboenden och vi välkomnar anhöriga till trygga & säkra besök. Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning. Läs mer här

Attendo Vårdbo Åkersberga

Österskärsvägen 3, Åkersberga

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende
Antal platser
24
Talade språk
Svenska

Välkommen till oss

VerksamhetschefTaru Ylikylä

Telefon: 070-876 04 90

Boendet

Hemtrevligt boende

Attendo Vårdbo Åkersberga är ett äldreboende vid Åkers kanal vid Järnvägsparken, centralt i Åkersberga. Boendet är litet och hemtrevligt med 24 lägenheter och en social dagverksamhet. Vi utgår från de önskemål och behov som du som boende har och anpassar omvårdnaden efter dig och dina behov.

Här finns 24 enrumslägenheter fördelade på två våningsplan. Plan 1 har 12 lägenheter för personer med demenssjukdom och plan 2 har 12 lägenheter för somatisk vård.

Lägenheterna är ljusa och trevliga och många har egen balkong. Våra gemensamma utrymmen är väldigt trivsamma och är väl lämpade för social samvaro.

Läs mer om äldreboende på Österåkers Kommuns hemsida

Omsorg & Aktiviteter

Omsorg på det sätt du önskar

På Attendo Vårdbo i Åkersberga får du en egen kontaktperson som är den person som du har lite extra kontakt med. Tillsammans upprättar ni en genomförandeplan så att omsorgen blir på det sätt du önskar. 

Här har vi en mysig och trivsam stämning och vi erbjuder olika typer av aktiviteter, individuellt eller i grupp, för att skapa en rolig och varierande vardag.

Det finns även en dagverksamhet som tar emot hemmaboende pensionärer som vill delta i olika aktiviteter eller bara vara med i ett socialt sammanhang.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

På Attendo Vårdbo Åkersberga har vi engagerade undersköterskor varav många har arbetat länge i verksamheten.

Vi har sjuksköterska på plats måndag till fredag kl. 07.00-17.00 övrig tid är enheten kopplad till ett mobilt sjukskötersketeam.

Här finns det även tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut.

Silviahemscertifierat äldreboende

Attendo Vårdbo Åkersberga är ett Silviahemscertifierat äldreboende. Det innebär att alla medarbetare på enheten har blivit utbildade i demensvård i syfte att kunna bidra till högsta möjliga livskvalitet för de demenssjuka, oavsett sjukdomsgrad, och deras anhöriga. Silviahemmet har en årlig uppföljning och certifikatets giltighetstid är tre år, därefter förnyas certifikatet genom kompletterande utbildning av medarbetare.

Information om certifiering och uppgift om giltiga certifikat finns på www.silviahemmet.se

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.478552,"lng":18.294872},"content":"<h4>Attendo Vårdbo Åkersberga, äldreboende i Åkersberga</h4><p>Österskärsvägen 3 </br> 184 50 Åkersberga </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.478552,18.294872' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Österskärsvägen 3,
184 50 Åkersberga
Stockholms län

Öppna vägbeskriving