Nu tar vi emot besök på våra äldreboenden igen och vi välkomnar anhöriga till trygga & säkra besök. Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning. Läs mer här

Attendo Villa Ryd

Rydsvägen 9C, Linköping

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende
Antal platser
21
Rumsstorlek
ca 30 kvm
Talade språk
Svenska

Välkommen till oss

VerksamhetschefAbbe Hertzman

Telefon: 076-696 49 36

Boendet

Äldreboende för demenssjuka

Attendo Villa Ryd äldreboende drivs av Attendo på uppdrag av Linköpings kommun. Äldreboendet ligger i ett naturskönt läge med fin trädgård och goda utevistelser samt skogen runt knuten ligger. Här finns det 21 lägenheter, fördelade på två våningsplan. Lägenheterna om cirka 30 kvm består av ett rum med ett pentry samt ett handikappanpassat badrum med toalett och dusch. Varje lägenheten har balkong alternativt en uteplats. På Villa Ryd finns en gemensam matsal och vardagsrum där vi har gemensamma aktiviteter. Ryds centrum finns inte så långt därifrån med allt ifrån frisör till bageri.

Här arbetar vi aktivt för att skapa bästa möjliga förutsättningar för att personer som drabbats av demenssjukdom ska få en god vård och omsorg, utifrån sina egna behov.

Varmt välkommen till Villa Ryd!

Läs mer på Linköping kommuns hemsida

Omsorg & Aktiviteter

Dagliga aktiviteter utifrån behov och önskemål

På Villa Ryd utses en kontaktman som har ett utökat ansvar gentemot dig och dina anhöriga. Kontaktpersonen är ditt stöd i det dagliga livet och en länk till dina närstående. En genomförandeplan upprättas där dina önskemål och hjälpinsatser beslutas tillsammans. Den fina trädgården ger möjlighet till utevistelse med härliga planteringar att påta med. Det erbjuds daglig utevistelse och promenader. Det finns en aktivitetsansvarig som planerar dagliga aktiviteter utifrån behov och önskemål. Det kan vara alltifrån bakning, pyssel och målning.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

Medarbetargruppen består av verksamhetschef, undersköterskor samt en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Sjuksköterskekontakt finns dygnet runt.

På Villa Ryd finns en läkare som är på plats en gång i veckan, eller vid behov. Personalen arbetar utifrån BPSD och är utbildade inom detta.

Sjukgymnast och arbetsterapeut finns tillgängliga för att prova ut hjälpmedel, lägga upp träningsprogram samt handleda personalen. De kommer även ut till enheten en gång i veckan. Vidare finns även fotvård och frisör att tillgå vid behov.

Vår personal är flerspråkig, ta gärna kontakt med oss om du har frågor angående språk!

 

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":58.4151517,"lng":15.5673446},"content":"<h4>Attendo Villa Ryd, äldreboende i Linköping</h4><p>Rydsvägen 9C </br> 584 39 Linköping </br> Östergötlands län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=58.4151517,15.5673446' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Rydsvägen 9C,
584 39 Linköping
Östergötlands län

Öppna vägbeskriving