Attendo Hemtjänst Mölndal

Vill du också ha en personligare omsorg? Attendo hemtjänst Mölndal hjälper och stöttar dig med allt ifrån personlig omsorg till service i hemmet.

Kontakt

Unit contact image
Unit contact image

Adress

  • 431 61 Mölndal

  • Västra Götalands län

Fakta

  • Hemtjänst, Hushållsnära tjänster

Välj en personligare hemtjänst!

I takt med att vi blir äldre kan det bli svårare att utföra vardagssysslor såsom att städa, gå och handla eller tvätta kläder. Då kan det vara möjligt att få hemtjänst beviljad av kommunen. Nu kan du som bor i Mölndal välja Attendo som utförare.

Med 35 års erfarenhet av hemtjänst vet vi vad som krävs för att du som kund ska bli nöjd. För att du ska få en så personligt anpassad omsorg som möjligt, bokar vi alltid in ett hembesök hos dig för att gå igenom just dina behov och önskemål. Du får även en fast omsorgskontakt som är den du oftast kommer träffa.

För att få hjälp av hemtjänsten behövs ett biståndsbeslut. Det får du genom att kontakta en biståndshandläggare i Mölndal Kommun. Om du redan har hemtjänst men vill byta utförare till Attendo kontaktar du din biståndshandläggare som hjälper dig.

För dig som inte har ett biståndsbeslut erbjuder vi på Attendo hemtjänst även hushållsnära tjänster.

Läs mer om oss eller fyll i ett kontaktformulär här på hemsidan så kontaktar vi dig inom kort. 

Planeringsledare Amanda & biträdande verksamhetschef Frida
Planeringsledare Amanda & biträdande verksamhetschef Frida

Varför ska du välja Attendo?

– Först och främst menar jag att man får en personligare omsorg med oss, med stor närhet såväl till personal som chefer. Man får alla möjligheter att påverka scheman och insatser så att man blir nöjd och man får möjlighet att vara del av en social struktur när det gäller aktiviteter och sammankomster. Vi har haft en hel del träffar när vi har bjudit in till Attendos äldreboende i Tynnered/Frölunda och det har varit väldigt uppskattat. Framöver ser vi även att vi kommer att kunna ha träffar i egna lokaler i Mölndal och att vi kommer att kunna ha samarbete med vårt äldreboende Attendo Lackarebäck, där det finns fantastiska resurser att träffas och bjuda på allt från konserter till föredrag, bingo eller bara en mysig fika. Nyligen var det till exempel jazzkonsert som var både välbesökt, välspelad och uppskattad, säger Frida Höglund, biträdande verksamhetschef och fortsätter:

– Som hemtjänstkund i Mölndal tycker jag också att man ska uppmärksamma möjligheten att luncha på Lackarebäck. Där har vi nu en helrenoverad och jättemysig restaurang vid namn Farbror Agda som serverar jättegod och prisvärd dagens hela veckan. Dit tar man sig lätt både med bil och buss. Som hemtjänstkund hos oss kan man välja att få utskick både från restaurangen och från äldreboendet så att man kan hålla koll på aktiviteter och vad som serveras.

Engagerade medarbetare!

Vi välkomnar fler kunder som vill ha professionell hemtjänst med hjärtat på rätta stället. Står man i begrepp att välja utförare av hemtjänst eller vill byta så tycker vi definitiv att man ska kontakta oss, och låta oss få chansen att visa vad vi går för, säger verksamhetschef Frida Höglund. 

Hos oss på Attendos Hemtjänst i Mölndal arbetar engagerad och kompetent personal med fokus på att stötta och underlätta för dig i din vardag med ditt biståndsbeslut som grund. Personalen arbetar med ödmjukhet och respekt i ditt hem och är vår viktigaste länk till att du ska känna trygghet med oss. Alla arbetar för att underlätta din vardag samtidigt som de värnar om din personliga integritet. Vi bär alltid arbetskläder och ID-brickor.

– Målet är att bli ett självklart val för den som har behov av hemtjänst och vi ska göra allt för att leva upp till, och överträffa de förväntningar som finns, avslutar Frida Höglund.

Städ eller fönsterputs? Vi förenklar din vardag!

För dig som vill ha service utöver ditt beviljade bistånd eller inte har något bistånd alls, kan vi erbjuda avlastning i hemmet och hjälp med vardagssysslorna. Vi skräddarsyr hushållsnära tjänster utifrån dina behov och önskemål. Du väljer hur ofta du vill ha hjälp och med vad, som till exempel städning, fönsterputs, inköp, tvätt och promenader.

Som privatperson kan du utnyttja RUT-avdrag när du köper hushållsnära tjänster av oss. Vi drar av skattereduktionen direkt på varje faktura. Du slipper ligga ute med pengarna och vi sköter kontakten med Skatteverket.

Ring oss för att veta mer om priser och vilka tjänster vi kan erbjuda dig för att underlätta din vardag!

020 - 211 300 

Måndag - fredag, 8.00 - 16.00

Läs mer om hushållsnära tjänster
Video poster
Video play button

Så ansöker du om hemtjänst

Det kan vara svårt att veta hur det går till att ansöka om hemtjänst. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor, vi hjälper dig i alla steg!

För många äldre kan det bli svårt att utföra vissa vardagssysslor, som att städa, gå och handla eller tvätta kläder. Om du eller någon du känner skulle behöva hjälp eller stöd för att klara sin vardag, så kan de få hemtjänst från Attendo beviljad av kommunen. Titta gärna på den här filmen, så får du tips och råd om hur du går till väga. Det är enklare än du tror att få rätt till hjälp från oss på Attendo.

Attendo Lackarebäck

Attendo Lackarebäck är ett äldreboende som ligger centralt i naturnära och lummigt villaområde. Här finns flera trädgårdar och en boulebana där du kan utmana vännerna i en match.

Du kan även äta på Farbror Agdas restaurang som är öppen för alla. Köksmästare Lisa Djurberg driver vårt helt nya kök och restaurang Farbror Agdas Restaurang och konferens där råvaran och smaken är i centrum. Vi arbetar för att servera vällagad, god, och näringsrik kost, varje dag. 

Vi serverar lunch mellan 11.00 - 14.00, alla dagar i veckan.

 

Varmt välkommen!

 

Attendo Lackarebäck Restaurang Farbror Agda

Intresserad av hemtjänst?