Attendo Hemtjänst Motala

För att du ska få en så personlig omsorg som möjligt, bokar vi alltid in ett hembesök hos nya kunder för att gå igenom behov och önskemål.

Kontakt

Unit contact image
Unit contact image

Adress

Fakta

 • Hemtjänst, Hushållsnära tjänster

Vi hjälper dig till en enklare vardag

För många äldre kan det bli svårt att utföra vardagssysslor såsom personlig omvårdnad, städa, gå och handla eller att tvätta kläder. Då kan det vara möjligt att få hemtjänst beviljad av kommunen, där du kan välja Attendo Motala som utförare.

Med 35 års erfarenhet av hemtjänst vet vi vad som krävs för att du som kund ska bli nöjd. För att du ska få en så personlig omsorg som möjligt, bokar vi alltid in ett hembesök hos nya kunder för att gå igenom behov och önskemål. Du får även en kontaktman som är den du oftast kommer träffa. Baserat på ditt biståndsbeslut utformar vi insatserna utifrån dina behov och önskemål.

 

Vill du veta mer? Kontakta oss gärna på 076-697 22 16

Med oss får du:

 • Biståndsbaserad hemtjänst
 • Individanpassad omvårdnad
 • Serviceinsatser såsom städ, tvätt och inköp.
 • Social samvaro, ledsagningar, promenader
 • Hjälp vid inköp av matvaror och läkemedel
 • Trygghetslarm
 • Vård i livets slutskede
 • Hushållsnära tjänster såsom fönsterputs, trädgårdsskötsel och snöskottning.
 • Certifierad kontaktman
Quote

Jag stortrivs med den rara personalen och de hjälper mig med allt jag behöver!

Devider

Kund hos Attendo Hemtjänst Motala

Hushållsnära tjänster utifrån dina behov och önskemål

För dig som vill ha service utöver ditt beviljade bistånd eller inte har något bistånd alls, kan vi erbjuda avlastning i hemmet och hjälp med vardagssysslorna. Vi skräddarsyr hushållsnära tjänster utifrån dina behov och önskemål. Du väljer hur ofta du vill ha hjälp och med vad, som till exempel städning, fönsterputs, inköp, tvätt och promenader.

Som privatperson kan du utnyttja RUT-avdrag när du köper hushållsnära tjänster av oss. Vi drar av skattereduktionen direkt på varje faktura. Du slipper ligga ute med pengarna och vi sköter kontakten med Skatteverket.

Ring oss för att veta mer om priser och vilka tjänster vi kan erbjuda dig för att underlätta din vardag!

020 - 211 300 

Måndag - fredag, 8.00 - 16.00

Läs mer om hushållsnära tjänster

Vi finns i områdena:

 • Centrum
 • Brunnsvik
 • Väster
 • Dynudden
 • Charlottenborg
 • Motala verkstad
 • Bråstorp

Kontor, Drakvägen:
Tf Verksamhetschef: Ebba Sörenson 0766972216 ebba.sorenson@attendo.se 
Planeringsledare: Annika Björk 0731-536085 annika.bjork@attendo.se

Kontor, Timmermansgatan:
Tf Verksamhetschef: Ebba Sörenson 0766972216 ebba.sorenson@attendo.se 
Planeringsledare: Bibbi Karlsson 0733-321439 bibbi.karlsson@attendo.se

Kontor, Medevivägen:
Tf Verksamhetschef: Ebba Sörenson 0766972216 ebba.sorenson@attendo.se 
Planeringsledare: Helene Martinsson 073-3321495 helene.martinsson@attendo.se

Video poster
Video play button

Så ansöker du om hemtjänst

Det kan vara svårt att veta hur det går till att ansöka om hemtjänst. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor, vi hjälper dig i alla steg!

För många äldre kan det bli svårt att utföra vissa vardagssysslor, som att städa, gå och handla eller tvätta kläder. Om du eller någon du känner skulle behöva hjälp eller stöd för att klara sin vardag, så kan de få hemtjänst från Attendo beviljad av kommunen. Titta gärna på den här filmen, så får du tips och råd om hur du går till väga. Det är enklare än du tror att få rätt till hjälp från oss på Attendo.

Attendos äldreboende i Motala

Attendo driver även ett äldreboende i Motala. Attendo Nämndemansgatan är ett nybyggt och modernt äldreboende med närhet till grönska och vatten. 

Boendet ligger vid inloppet till Göta Kanal på centralt läge i Motala. På den gamla skolfastigheten med utsikt över idrottsplatsen och förskolan Sagomossen som närmsta granne förenas de yngsta med de äldre.

Centralt i byggnaden ligger den ljusa atriumgården med öppningsbara fönster. Här ska det också finnas ett växthus för odling. Temperaturen blir behaglig året runt och som minst 15 grader under vintern. På atriumgården kommer det att finnas möjligheter till gemensamma aktiviteter och underhållning. Delar av golvet får hörslinga så att även personer med hörselnedsättning kan ta del av exempelvis uppträdanden. På varje våningsplan löper en balkong runt innergården.

I boendets trädgård finns det fina möjligheter till utevistelse med gångvägar, uteplatser och grönska. Längs med Nämndemansgatan har de äldre träden bevarats för att skapa en lummig miljö.

Attendo Nämndemansgatan

Intresserad av hemtjänst?