Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Hovsjövägen

Hovsjövägen 12, Södertälje

Välkommen till oss

Asmar Ghaderi, Tf. Verksamhetschef

Hej, Jag heter Asmar Ghaderi och ansvarar för Attendo Hovsjövägen. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Antal platser
54
Rumsstorlek
32
Talade språk
Svenska, arabiska, syrianska, assyriska, spanska, filipinska, serbokroatiska

Boendet

Ett tryggt & modernt äldreboende i Södertälje

Attendo Hovsjövägen är ett modernt och trivsamt äldreboende med konceptet Kultur & Nöje. Ett tryggt boende där du kan njuta av närheten till naturen och trevliga aktiviteter med kulturella inslag, såsom musik, dans, litteraturstunder, filmvisning, historieberättande, måleri och mycket annat.

Boendet ligger i natursköna omgivningar med promenadavstånd till sjön Måsnaren. Vår fina och rymliga trädgård med bland annat växthus, grillplats, kulturpelare, utegym, boulebana, pergola och uppvärmda bänkar erbjuder stunder för såväl avkoppling som aktivitet. Runt knuten finns vackra promenadstråk.

Attendo Hovsjövägen har 54 lägenheter. Varje lägenhet är 32 kvm och har ett trinettkök och ett rymligt helkaklat badrum. Det finns uttag för fiber, tv och telefon i alla lägenheter. Varje enhet med tillhörande nio lägenheter har ett vackert och hemtrevligt allrum med matdel och vardagsrum med anslutning till en stor balkong som bjuder på morgonsol.

Välkommen att kontakta oss för mer information!

Omsorg och aktiviteter

Vård och omsorg enligt dina behov

På Attendo Hovsjövägen får du all vård och omsorg du behöver på det sätt du önskar. Tillsammans med dig och dina närstående planerar vi omsorgen och därefter upprättas en genomförandeplan som vi följer upp regelbundet. Verksamheten vänder sig till äldre personer med demenssjukdom och särskilt omvårdnadsbehov.

Hos oss tar Kultur & Nöje plats i vardagen. Vi bjuder in till kulturstunder i Röda rummet och i Salongen.

Medarbetare

Medarbetare på plats dygnet runt

På Attendo Hovsjövägen finns undersköterskor och vårdbiträden på plats dygnet runt. Utöver dessa finns verksamhetschef, teamledare, sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast. Sjuksköterska finns på plats dagtid måndag-fredag och övrig tid anlitas vårt mobila team.

Patientansvarig läkare kommer till boendet en gång i veckan och kan under övrig tid kontaktas vid behov.

 

Matglädje

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi lovar dig att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

"Det kommer någon när jag behöver hjälp. Det känns tryggt"

Eivor Pettersson, mars 2021 Boende på Attendo Hovsjövägen

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Kulturella upplevelser har en positiv påverkan på många människors hälsa och livskvalitet. Kultur skapar mening, tränar sinnen, roar och stimulerar gemenskap samt förstärker den egna identiteten.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Intresserad?

Ta kontakt med oss idag så berättar vi mer om Hovsjövägen och Attendos erbjudande.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.1722936,"lng":17.597527},"content":"<h4>Attendo Hovsjövägen</h4><p>Hovsjövägen 12 </br> 151 65 Södertälje </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.1722936,17.597527' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Hovsjövägen 12,
151 65 Södertälje
Stockholms län

Öppna vägbeskriving