Söker du äldreboende? Vi har lediga platser!

Attendo Lindhovshemmet

Sandstuguvägen 20, Botkyrka

Välkommen till oss

Asmar Ghaderi, Verksamhetschef

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Korttidsplatser, Livsstilsboende
Antal platser
54
Rumsstorlek
33-34 kvm
Talade språk
svenska, engelska, kurdiska, persiska, arabiska, turkiska, finska, polska, serbiska, kroatiska, franska, albanska, tigrini, swahili

Boendet

Generösa gemensamma utrymmen

Attendo Lindhovshemmet i Botkyrka är ett nybyggt och modernt äldreboende i ett naturskönt område. Vi har inriktningen Sport & Spa vilket innebär att hälsa och välmående står i fokus. 

På äldreboendet finns totalt 54 lägenheter. Varje lägenhet har egen dusch, toalett och trinettkök. 

Vi har generösa gemensamma utrymmen som matsal/dagrum, aktivitetsrum och balkong i söderläge.

Vi har nyligen flyttat till ett nybyggt hus beläget strax bakom det gamla. 

Omsorg & Aktiviteter

Bubbelpool och träningslokal

När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Du får även en genomförandeplan som ligger till grund för de insatser våra medarbetare utför hos dig.

Vi erbjuder korttidsplatser för personer från 40 år som är i behov av boende i väntan på egen bostad.

Hos oss finns ett spa med bubbelpool och bastu och en träningslokal för dig som vill hålla igång.

Vi har även en sportbar med storbilds-TV där man kan följa med i sportens värld. Vi erbjuder rymliga och fräscha lägenheter men har även gott om gemenskapsutrymmen för samvaro och aktiviteter.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

Hos oss arbetar sjuksköterskor och omsorgspersonal med bred erfarenhet och kunskap.

Sjuksköterska finns på plats vardagar, kvällar och helger. Övrig tid samarbetar vi med ett mobilt sjukskötersketeam.

Läkare finns på plats två gånger i veckan. Hos oss arbetar även sjukgymnast och arbetsterapeut.

Matglädje

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi lovar dig att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

"Förutom det att maten smakar bra så är det alltid trevligt med sällskap vid bordet”

Ellen 91 år, februari 2021 Boende på Lindhovshemmet

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Möjligheten att få utöva och uppleva det du tycker om, påverkar både hälsan och livskvaliteten på ett positivt sätt. Sporten roar och förenar människor samt stimulerar till gemenskap. Spa ger avkoppling och välbehag för den som föredrar egna stunder.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.2007656,"lng":17.8025674},"content":"<h4>Attendo Lindhovshemmet, Äldreboende och korttidsplatser i Uttran, Botkyrka</h4><p>Sandstuguvägen 20 </br> 147 60 Botkyrka </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.2007656,17.8025674' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Sandstuguvägen 20,
147 60 Botkyrka
Stockholms län

Öppna vägbeskriving