Har du frågor om äldreboende? Vi svarar på alla dina frågor, även på helger! Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Maria Winkvist

Maria Winkvists väg 1, Norrtälje

Välkommen till oss

Camilla Nystrand, Verksamhetschef

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Antal platser
54
Talade språk
Svenska, Arabiska, Finska, Polska, Turkiska
Särskild fokus
Livsstilsboende Sport & Spa

Boendet

Modernt och trivsamt äldreboende

Attendo Maria Winkvist är ett äldreboende med inriktningen Sport & Spa. Boendet är centralt beläget – du har nära tillgång till både köpcentrum, och övrigt centrumliv. Här finns det totalt 54 lägenheter med 36 platser för personer med demenssjukdom och 18 platser för personer med somatisk sjukdom. Alla lägenheter är trivsamt inredda och har ett stort badrum med dusch samt ett trinettkök med kylskåp.

Även våra gemensamma utrymmen har en mycket hemtrevlig miljö. Vi har en gemensam matsal samt sällskapsytor för gemenskap, rekreation och avslappning. Här kan du välja att sitta själv i lugn och ro, med en kopp kaffe och dagens tidning, eller umgås med vänner. Kanske vill du spela spel eller piano – då går det också bra! Du kan även välja att ta del av alla våra aktiviteter i Spa-avdelningen, vårt gym eller vistas utomhus i vår vackra trädgård.

Följ oss på Instagram

Omsorg & Aktiviteter

Omsorg med individen i fokus

Vi har på Attendo Maria Winkvist ett stort fokus på aktiviteter med inriktningen Sport & Spa, vilket betyder att vi lägger vikt på en aktiv tillvaro men även på skön avkoppling med exempelvis massage och olika Spa-behandlingar. 

I vår verksamhet vill vi utifrån dina behov och önskemål uppmuntra till såväl aktivitet och rörelse som avkoppling. Du kan exempelvis slappna av i vår Spa-avdelning och få en skön massage eller ansiktsbehandling, träna i gymmet eller helt enkelt bara titta på en fotbollsmatch i vår samlingssal på plan 4. Rörelseträningen sker ofta i vårt cirkelgym i trädgården och du kan ägna dig åt stavgång i de fina omgivningarna. Eller kanske vill du hänga med på en tur med våra side-by-sidecyklar.

Vi bejakar kulturell stimulans och olika aktiviteter som vi vet främjar hälsan såväl psykiskt som fysiskt. Kort sagt vill vi ta tillvara dina intressen och göra vårt yttersta för att du ska trivas hos oss.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

Medarbetargruppen består av verksamhetschef, undersköterskor samt en omvårdnadsansvarig sjuksköterska på varje plan i verksamheten. Vi har läkare som är hos oss en gång i veckan, eller vid behov. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns tillgängliga för att prova ut hjälpmedel, planera träningsprogram samt handleda våra medarbetare.

Matglädje

God och näringsrik mat

Måltiden är en viktig del av dagen som vi gärna gör lite extra trevlig. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter.

Efterrätt serveras dagligen. Till helgen dukar vi extra fint och serverar festligare mat. Måltiden är en lugn och trivsam stund och personal sitter med vid bordet för att stötta. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller hemma hos dig.

Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi lovar dig att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

"Här är det underbart att bo! Det bästa är ansiktsbehandlingen och badet i spa:et."

Ulla Östensson Boende på Maria Winkvist

Vill du bo hos oss? Vi hjälper dig med din ansökan!

Processen kring ansökan och val av äldreboende kan vara svår - vi hjälper dig i alla steg! Ring oss på 010-140 10 70 eller fyll i en intresseanmälan, så kontaktar vi dig och svarar på dina frågor.

Jag söker äldreboende för:
Hur hörde du talas om Attendo?

Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy för kunder. Ändamålet med personuppgiftsbehandlingen är att kunna ta kontakt med dig angående det visade intresset i Attendo och den rättsliga grunden är vårt berättigade intresse att kunna marknadsföra våra tjänster. Genom att lämna dina uppgifter samtycker du till att Attendo kontaktar dig.

Fyraåringarna på äldreboendet

Programmet sändes i TV4 under förra hösten och handlar om mötet mellan generationer. Det är barnen från förskolan Vildnissarna som under sex veckor träffar de äldre på äldreboendet Attendo Maria Winkvist i Norrtälje. Vad händer egentligen när äldre och yngre träffas dagligen? Hur påverkas de äldres hälsa?

Det går att se alla program på TV4 Play.

Läs mer om programmet här

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Möjligheten att få utöva och uppleva det du tycker om, påverkar både hälsan och livskvaliteten på ett positivt sätt. Sporten roar och förenar människor samt stimulerar till gemenskap. Spa ger avkoppling och välbehag för den som föredrar egna stunder.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.769845,"lng":18.733632},"content":"<h4>Attendo Maria Winkvist, äldreboende i Norrtälje</h4><p>Maria Winkvists väg 1 </br> 761 65 Norrtälje </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.769845,18.733632' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Maria Winkvists väg 1,
761 65 Norrtälje
Stockholms län

Öppna vägbeskriving