Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Täppan

Malörtsvägen 2-6, Trelleborg

Välkommen till oss

Maria Hemåker Apell, Verksamhetschef

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende
Antal demensplatser
39
Rumsstorlek
30 kvm
Särskild fokus
Demens

Boendet

Demensboende

Attendo Täppans demensboende har 39 lägenheter fördelat på 5 avdelningar och 2 våningar. Alla avdelningar har ett eget kök och gemensamhetsutrymmen för måltider och samkväm. Det finns även gemensam uteplats och balkonger. Vi har även en stor härlig innergård där du som bor här, kan njuta av vårsolen eller vara med och pyssla med trädgårdsarbeten av olika slag.

Lägenheterna är ca 30 kvadratmeter och är utrustad med trinett kök med kylskåp och garderob. Toalett med dusch som är handikapsanpassat. Det finns en höj o sänkbar säng i lägenheten liksom trygghetslarm, resten möbleras av kundens egna möbler. 

Attendo Täppan ligger i en park som även är anpassad för rörelsehindrade personer. Det är ett trivsamt bostadsområde och nära Trelleborg centrum. God kommunikation med buss som stannar i närheten av Täppan. Parkeringsplatser finns i anslutning till boendet.

Omsorg & Aktiviteter

Stort aktivitetsutbud

Hos oss får du en egen kontaktperson som ska vara ditt stöd i det dagliga och vara en länk till dina närstående. När du flyttar in upprättas en genomförandeplan där vi tillsammans beslutar om hjälpinsatserna och önskemål.

Här är det stort fokus på aktiviteter. Vi erbjuder vardagsnära aktiviteter och stimulans, sysselsättning och underhållning både inom och utom boendet, individuellt och i grupp. T.ex. utflykter, bakning, bingo, promenader, musik, sång och rörelse. Varje vecka erbjuds du egentid med din kontaktman att utnyttja hur du önskar. Det kan vara en promenad i parken eller en god fika på stan. Vi har en aktivitetsgrupp som planerar dagliga aktiviteter där du sen kan välja vilka aktiviteter du önskar delta i.

Såklart är dina anhöriga alltid välkomna att delta i aktiviteterna på Attendo Täppan.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

Medarbetargruppen består av verksamhetschef, undersköterskor, vårdbiträden samt omvårdnadsansvarig sjuksköterska.

Vi har en läkare som är här en gång i veckan, eller vid behov.

Sjukgymnast och arbetsterapeut finns tillgängliga för att prova ut hjälpmedel, lägga upp träningsprogram samt handleda personalen.

Matglädje

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi lovar dig att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":55.381027,"lng":13.173536},"content":"<h4>Attendo Täppan</h4><p>Malörtsvägen 2-6 </br> 23136 Trelleborg </br> Skånes län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=55.381027,13.173536' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Malörtsvägen 2-6,
23136 Trelleborg
Skånes län

Öppna vägbeskriving