Attendo Lotsen

Centralt äldreboende med fin utsikt över Göteborgs hamninlopp och solnedgången bakom Älvsborgsbron. Vi erbjuder många roliga aktiviteter så som bingo, dans, spel, filmstund eller korsord. Du väljer!

Kontakt

Adress

  • Kustgatan 10

  • 414 55 Göteborg

  • Västra Götalands län

  • Visa på karta

Fakta

  • Antal platser - 60

    Talade språk - Svenska

Vy över hamninloppet och solnedgång

Attendo Lotsens äldreboende ligger i Majorna, strax intill Chapmans torg. Utsikten från våra fönster bjuder på både Göteborgs hamninlopp med de ståtliga Tysklandsfärjorna, samt solnedgången bakom den ikoniska Älvsborgsbron.

I området finns det mycket att göra. Endast en kort promenad runt hörnet finns allt från konditorier och restauranger till teater och butiker. Attendo Lotsen har 60 lägenheter och drivs på uppdrag av stadsdelsförvaltningen Majorna-Linné.

Välkommen att kontakta oss!

Du har egen kontaktperson

När du flyttar in hos oss får du en kontaktperson och tillsammans har ni möjlighet till egen avsatt tid varje vecka. Tiden kan till exempel användas till en promenad, fika, lyssna på musik eller titta i gamla fotoalbum. Vi har även ett gediget aktivitetsprogram som uppdateras varje vecka.

Här har du möjlighet att delta i aktiviteter tillsammans med andra boende på avdelningen. Så som Bingo, dans, spel, filmstund eller korsord. På Attendo Lotsen uppmärksammar vi olika traditioner och högtider och firar såklart med god mat och dryck.

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.


Vi strävar efter att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!