Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Säteriet

Nybyggt och modernt äldreboende med inriktning Sport & Spa. Här finns det bastu med relax, bubbelbad och gym för dig som vill vara aktiv. Vi har även en trevlig sportbar med storbilds TV där man kan följa med i sportens värld.

Kontakt

Unit contact image
 • Py Eliasson
 • TF Verksamhetschef

 • Py.Eliasson@attendo.se
 • 070-660 17 16
 • Hej, Jag heter Py Eliasson och ansvarar för Attendo Säteriet. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Adress

 • Rönngården 54

 • 43531 Härryda

 • Västra Götalands län

 • Visa på karta

Fakta

 • Antal platser - 60

  Särskild fokus - Livsstilsboende Sport & Spa

  Byggt år - 2022

  Spa, Bubbelbad, Bastu, Sportbar, Boulebana, Utegym, Innegym, Balkong

Story image

Nytt modernt äldreboende med sport & spa

Attendo Säteriet blir ett nytt modernt äldreboende har 60 trivsamma och ljusa lägenheter samt fina gemensamma rymliga utrymmen för samvaro. Boendet är ett Livsstilsboende med inriktningen Sport & Spa vilket innebär att hälsa och välmående står i fokus. Det finns tillgång till bastu med relax, bubbelbad och gym för dig som vill vara aktiv. Vi har även en trevlig sportbar med storbilds TV där man kan följa med i sportens värld.

Varje boendeenhet har balkong eller uteplats där vi njuter i eftermiddagsolen med kaffe och hembakat. I vår trädgård finns en boulebana, utegym och promenadstråk. 

Vi erbjuder boende för somatiskt sjuka och personer med demensdiagnos och parboende. Vår målsättning är att du ska känna dig trygg och att du ska få dina behov och önskemål utförda på det sätt just du önskar!

Trivsel och aktiviteter

Ljummet och lagom soligt för en förmiddagsfika. I de bekväma trädgårdsmöblerna bredvid boulebanan på innergården samlas ett gäng glada seniorer under parasollen för att fika och snacka. Humöret är på topp och bortifrån den intilliggande förskolan hörs stoj och glada barnrop. Britt Olsson, Märta Tural och Inger Gunnarsson som stortrivs och känner sig trygga här.

– Jag bodde ensam i tidigare och det var min son som tyckte att jag inte skulle sitta där själv, så han tog första kontakten med Attendo Säteriet. Att bo ensam var jättetråkigt tycker jag, men sedan jag kom hit har jag faktiskt bara haft roligt. Vi trivs bra ihop och vi är väldigt goda vänner. Kanske är vi lite för ordentliga, men det kan vi väl ändra på, säger Inger med glimten i ögat, och fortsätter:
– Här är gott om aktiviteter och jag är med på det mesta som erbjuds. Det bästa är när det händer grejer utomhus, men jag klagar inte på något och skulle inte kunna tänka mig att bo någon annanstans.

Läs hela artikeln
Story image

Personlig kontaktperson med extra ansvar för dig

Som boende har du rätt att vara delaktig och kunna påverka hur din hjälp och ditt stöd utformas. När du flyttar in hos oss får du en kontaktperson i medarbetargruppen som du alltid kan vända dig till och som du ska känna dig trygg med. Tillsammans med dig upprättar vi en genomförandeplan där vi skriver dina behov, vanor och önskemål samt hur vi på bästa sätt kan tillgodose dem. 

Följ oss på Instagram
Story image

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.


Aktiviteter för kropp och sinne

Nasma är aktivitetsansvarig, och just aktiviteter är något som är både viktigt och uppskattat. Det betyder samvaro, glädje och rörelse både för hjärna och kropp. Ett varierat och kontinuerligt aktivitetsutbud är något man verkligen vinnlägger sig om att erbjuda. – Vi har ett rejält program med aktiviteter här på Säteriet. Det viktiga är att vi för en dialog och hela tiden stämmer av vad de boende vill göra och att vi utgår ifrån det när vi planerar. Att göra aktiviteter som ingen vill vara med på är ju ingen idé, säger Nasma.

Rörelse är viktigt och det blir en del promenader när vädret tillåter. Och till våren ser man fram emot att få inviga den fina boulebanan. – Och när vi gått och stått tillräckligt så har vi ju vårt SPA där det blir återhämtning med bad, manikyr, fotvård och till och med bastu för den som vill. Att umgås och att göra saker tillsammans är viktigt och stärkande för både kropp och själ, säger Nasma.

Engagerade medarbetare

På Attendo Säteriet utgår all omsorg från dig, dina behov och dina önskemål. Våra medarbetare har gedigen erfarenhet och är utbildade undersköterskor. 

Här finns sjuksköterskor tillgängliga dygnet runt samt fysioterapeuter och arbetsterapeuter dagtid. Här arbetar även aktivitetssamordnare, lokalvård, planeringsledare och verksamhetschef. Tillsammans ser vi till att du får den omsorg du behöver på det sätt som du vill ha den.

Quote

Hemlik miljö, bra personal, god mat, bra kontakt med sjuksköterska och härlig stämning alltid!

Devider

Närstående till boende på Säteriet

Intresserad?