Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Ljung

Modernt äldreboende med ett vackert närområde med skogen och havet som granne.

Kontakt

Unit contact image
 • Veronique Annink
 • Verksamhetschef

 • veronique.annink@attendo.se
 • 072-141 74 22
 • Hej,
  Jag heter Veronique Annink och ansvarar för Attendo Ljung. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Adress

 • Skärgårdsvägen 221

 • 139 34 Värmdö

 • Stockholms län

 • Visa på karta

Fakta

 • Antal platser: 56

  Talade språk: Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

 • Särskild kompetens: Demens Silviahemscertifierat
 • Trädgård, Solrum, Side by side-cykel , AttendoBuss

Story image

Nära till vacker skog och havet

Attendo Ljung är ett modernt äldreboende på Värmdö, nära Hemmesta centrum. Närområdet består av vacker natur: park, skog och havet, som bjuder in till promenader. Alla avdelningar har tillgång till den grönskande innergården eller mysiga balkonger som möjliggör daglig utevistelse.

Här finns 56 lägenheter varav 28 demensplatser, 20 platser för somatisk omvårdnad och 8 platser för växelvård.

Lägenheten är möblerad med en vårdsäng och ett nattduksbord, i övrigt möblerar du själv. Rummen har uttag för TV, digitaltelefoni och internet. Varje lägenhet har ett eget stort och modernt badrum. Lägenheterna på vår växelvårdsavdelning är bekvämt möblerade och har egen TV.

Varje avdelning har en öppen planlösning med ett stort och hemtrevligt allrum med tillgång till den fina innegården eller balkong. I samlingssalen har vi gemensamma aktiviteter och underhållning med plats för stora samlingar. Vi har även i entréplanet separata lokaler för vår demensdagvård, Solrosbacken. Gästerna till dagvården hämtas och lämnas tryggt av Attendobuss med vår egen chaufför.

Vi har ett mysigt solrum för alla boenden och en Tovertafel som är bra stimulans för demenssjuka i olika stadier av sin demenssjukdom.

Quote

Jag är så tacksam att min mamma bor på Attendo Ljung! Det är alltid något fint, underhållande, roligt och kärleksfullt på gång. Vi är alla övertygade om att mammas överlevnad handlar om att hon bor på Ljung med så fin och kompetent personal.

Devider

Närstående till boende på Ljung

Story image

God omsorg och många aktiviteter

När du flyttar hit blir en av våra undersköterskor din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad. Tillsammans med din kontaktperson bestämmer du hur du vill att din omsorg och omvårdnad ska se ut. Du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som tillsammans med läkaren ansvarar för din hälsa och vård. Vår fysioterapeut och arbetsterapeut förskriver hjälpmedel och erbjuder träning och rehabilitering vid behov.

Aktiviteterna på Attendo Ljung, individuella och i grupp, är många och varierande. Vi erbjuder dagligen flera olika aktiviteter i stort och smått. Några av våra återkommande aktiviteter är: bowling, Qigong, Sommarcafé, filmvisning, musikunderhållning, besök av vårdhund, gympa och utflykter med Attendobussen i närmiljö.

Gästerna på Solrosbackens dagverksamhet har möjlighet att delta i de allmänna aktiviteterna som erbjuds på Ljung.

Värmande kvalitétstid

Här på Attendo Ljung finns även ett solrum, avkopplande inrett och med stärkande ljus. I rummet spelas bakgrundsmusik med havsljud för total avkoppling. Du som boende här kan njuta av sommar och sol året runt.

Att ha ett solrum känns lite privilegierat och banar väg till välmående – men det finns även andra värden som man får på köpet.

– Det är guldkant i vardagen och som boende och personal får man en stunds viktig kvalitetstid. Man får tid att samtala och koppla av och man gör det i en miljö som är både behaglig, avslappnad, nära och annorlunda. 

Silviahemscertifierat äldreboende

Attendo Ljung är ett Silviahemscertifierat äldreboende. Det innebär att alla medarbetare på enheten har blivit utbildade i demensvård i syfte att kunna bidra till högsta möjliga livskvalitet för de demenssjuka, oavsett sjukdomsgrad, och deras anhöriga. Silviahemmet har en årlig uppföljning och certifikatets giltighetstid är tre år, därefter förnyas certifikatet genom kompletterande utbildning av medarbetare.

Information om certifiering och uppgift om giltiga certifikat finns på www.silviahemmet.se

Quote

Känns tryggt att ha närstående på Ljung. Fint boende, fantastisk mat, många aktiviteter varav flera personligt anpassade. Proffsig och trevlig personal, har mycket kontakt i appen Attendo nära, åt båda håll.

Devider

Närstående till boende på Ljung

Story image

Vi arbetar i team

Kompetensen i personalgruppen är mycket hög och varje avdelning har en egen omvårdnadsansvarig sjuksköterska. En demensvårdsutvecklare handleder personalen i bemötandefrågor.

Vi lägger stor vikt på att vi arbetar i team. På varje avdelning arbetar undersköterskor och vårdbiträden och det finns alltid en sjuksköterska på plats, även nattetid.

Andra som arbetar kring din omvårdnad är fysioterapeut, arbetsterapeut, kökspersonal och trivselvärdinna. Vår demensvårdsutvecklare har en specialistutbildning inom demens och hon handleder personal i bemötande och omsorg om demenssjuka personer.

All personal på Solrosbacken har fåt en fördjupad utbildning inom demens.

Läkaren från Familjeläkarna i Saltsjöbaden besöker Ljung två gånger i veckan, övrig tid kontaktas hon vid behov.

Story image

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi strävar efter att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Hemtjänst & hushållsnära tjänster

För många äldre kan det bli svårt att utföra vardagssysslor såsom att städa, gå och handla eller tvätta kläder. På Attendo Hemtjänst Värmdö erbjuder vi hjälp med detta och mycket annat, både genom hemtjänst och hushållsnära tjänster.

Med 35 års erfarenhet vet vi vad som krävs för att du som kund ska bli nöjd. För att du ska få en så personlig omsorg som möjligt, bokar vi alltid in ett hembesök hos nya kunder för att gå igenom behov och önskemål. Du får även en kontaktman som är den du oftast kommer träffa.

 

Vi förenklar din vardag!

 

Vill du veta mer? Ring oss idag på 020-211 300

Attendo Hemtjänst Värmdö

Intresserad av äldreboende?