Attendo Mårbackagatan

Modernt och nybyggt äldreboende i en helt ny stadsdel. Spännande aktiviteter erbjuds dagligen.

Kontakt

Unit contact image
 • Jennifer Johanson
 • Verksamhetschef

 • Jennifer.Johanson@attendo.se
 • 070-917 43 03
 • Hej,
  Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Unit contact image

Adress

Fakta

 • Antal platser - 110

  Rumsstorlek - 31 kvm

  Byggt år - 2021

  Centralt, Parboende, Korttidsplatser, Omvårdnadsboende, Demensboende

Story image

Modernt äldreboende i helt ny stadsdel

Med 2000 blivande hem är Telestaden i Farsta ett av södra Stockholms största bostadsprojekt under utveckling. Här skapas en levande stadsdel med bostäder, äldreboende, arbetsplatser, närservice, förskolor och skola.

Attendo Mårbackagatan är ett nybyggt äldreboende som innehåller 110 platser, fördelat i mindre enheter med närhet till fina och rymliga utrymmen för samvaro och gemensamma aktiviteter. 

Varje lägenhet hos oss är ljusa, tillgänglighetsanpassade och rymliga för din bekvämlighet. Lägenheterna har ett kökspentry, garderober samt en stor och rymmligt badrum. 

 

 

Story image

Personlig kontaktperson med extra ansvar för dig

Som boende har du rätt att vara delaktig och kunna påverka hur din hjälp och ditt stöd utformas. När du flyttar in hos oss får du en kontaktperson i medarbetargruppen som du alltid kan vända dig till och som du ska känna dig trygg med. Tillsammans med dig upprättar vi en genomförandeplan där vi skriver dina behov, vanor och önskemål samt hur vi på bästa sätt kan tillgodose dem.

Här kan du välja att sitta själv i lugn och ro, med en kopp kaffe och dagens tidning, eller umgås med vänner och delta i roliga aktiviteter.

Aktiviteter hos oss

På Attendo Mårbackagatan annordnas det regelbundet aktiviteter av olika slag. 

Vi anpassar våra aktiviteter efter säsong och såklart efter vad de som bor här trivs med att göra. Ibland är det bakning och fika, ibland har vi fest i sportbaren - endast fantasin sätter gränser.

 

Läs gärna mer om våra aktiviteter i denna artikel som skrevs under advent 2022:

Artikel: Adventsmys och aktiviteter
Quote

Det finns alltid någon att prata med och det känns bra. Dom ser mig och de ser mina behov jag behöver hjälp med. Jag känner mig väldigt trygg och får den hjälp jag behöver dygnet runt. Det är en stor skillnad från när jag bodde hemma och inte klarade av så mycket själv.

Devider

Berta

Boende

Story image

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi strävar efter att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Carousel image
Carousel image
Carousel image