Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Mårbackagatan

Modernt och nybyggt äldreboende i en helt ny stadsdel. Spännande aktiviteter erbjuds dagligen.

Kontakt

Unit contact image
 • Jennifer Johanson
 • Verksamhetschef

 • Jennifer.Johanson@attendo.se
 • 070-917 43 03
 • Hej,
  Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Unit contact image

Adress

Fakta

 • Antal platser: 110

  Rumsstorlek: 31 kvm

  Talade språk: Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

  Byggt år: 2021

 • Centralt, Parboende, Korttidsplatser, Omvårdnadsboende, Demensboende, Spa, Bastu

Video poster
Video play button

Modernt äldreboende i helt ny stadsdel

Attendo Mårbackagatan är ett nybyggt äldreboende som innehåller 110 platser, fördelat i mindre enheter med närhet till fina och rymliga utrymmen för samvaro och gemensamma aktiviteter.

Våra lägenheter är ljusa, tillgänglighetsanpassade och rymliga för din bekvämlighet. Lägenheterna har ett kökspentry, garderober samt en stor och rymmligt badrum.

Med 2000 blivande hem är Telestaden i Farsta ett av södra Stockholms största bostadsprojekt under utveckling. Här skapas en levande stadsdel med bostäder, äldreboende, arbetsplatser, närservice, förskolor och skola.

Titta på filmen här bredvid för att veta mer om vårt fina äldreboende.

Story image

Personlig kontaktperson med extra ansvar för dig

Som boende har du rätt att vara delaktig och kunna påverka hur din hjälp och ditt stöd utformas. När du flyttar in hos oss får du en kontaktperson i medarbetargruppen som du alltid kan vända dig till och som du ska känna dig trygg med. Tillsammans med dig upprättar vi en genomförandeplan där vi skriver dina behov, vanor och önskemål samt hur vi på bästa sätt kan tillgodose dem.

Här kan du välja att sitta själv i lugn och ro, med en kopp kaffe och dagens tidning, eller umgås med vänner och delta i roliga aktiviteter.

Sår frön för framtiden

Att ha ett bra och varierat utbud av aktiviteter är centralt på Attendos äldreboenden. 
Utöver de dagliga aktiviteterna på Mårbackagatan blir det också regelbundna besök av såväl ’Seniorglädje’ som ’Ung omsorg’, och under våren har det skapats både herr- och damklubbar – och det har bjudits på svängig underhållning med musik och sång.

Sår frön för framtiden
Quote

Det finns alltid någon att prata med och det känns bra. Dom ser mig och de ser mina behov jag behöver hjälp med. Jag känner mig väldigt trygg och får den hjälp jag behöver dygnet runt. Det är en stor skillnad från när jag bodde hemma och inte klarade av så mycket själv.

Devider

Berta

Boende

Story image

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi strävar efter att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!