Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Balders Båge

Naturnära äldreboende med inriktning Utevistelse & Trädgård och ett stort aktivitetsutbud. Ta en tur på vår side-by-sidecykel, plantera och plocka bär i trädgården eller kör ett träningspass i utegymmet. Du väljer!

Kontakt

Unit contact image
 • Yvonne Åkesdotter
 • Verksamhetschef

 • yvonne.akesdotter@attendo.se
 • 072-188 84 00
 • Hej, Jag heter Yvonne Åkesdotter och ansvarar för Attendo Balders Båge. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Unit contact image

Adress

Fakta

 • Antal platser: 54

  Rumsstorlek: 32 kvm

  Talade språk: Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

  Särskild fokus: Livsstilsboende Utevistelse & Trädgård

  Byggt år: 2014

 • Särskild kompetens: Demensutbildade medarbetare
 • Trädgård, Utegym, Spa, AttendoBuss, Växthus, Side by side-cykel

Story image

Livsstilsboende med inriktning Utevistelse & Trädgård

Attendo Balders Båge är ett äldreboende med inriktningen Utevistelse & Trädgård. I vår verksamhet vill vi ta tillvara årstidernas växlingar och vi vistas mycket i naturen. Både i de vackra omgivningarna och i vår fina trädgård där vi har planteringsbäddar, träningsredskap och ett växthus. Allt för att du ska få ett skönt friluftsliv – om du vill. Kort sagt vill vi uppmuntra dina intressen och göra vårt yttersta för att du ska trivas hos oss.

Här finns 54 st lägenheter som är fördelade på 6 enheter över 3 plan. Alla lägenheter är 32 kvm och har ett stort badrum med dusch samt ett trinettkök med kylskåp. Vi har en trevlig matsal på varje avdelning samt en sällskapsyta för gemenskap och rekreation. Här kan du umgås med vänner, spela spel eller piano, när du väljer att inte ta del av alla våra aktiviteter eller vistas utomhus i vår vackra trädgård med växthus och planteringar av fruktträd och bärbuskar.

Balders Båge är beläget nära naturen i utkanten av Norrtälje – du har nära tillgång till buss som tar dig Norrtälje centrum, cafè och övrigt centrumliv.

Story image

Stort aktivitetsutbud

Hos oss får du en egen kontaktperson som blir ditt stöd i den dagliga tillvaron. Kontaktpersonen är även en viktig länk till dina närstående, om du vill det. När du flyttar in tar vi tillsammans fram en genomförandeplan, vilket innebär att vi gemensamt beslutar om hjälpinsatser och aktiviteter utifrån dina behov och önskemål.

Vi har på Attendo Balders Båge stort fokus på aktiviteter med vår inriktning Utevistelse & Trädgård, vilket innebär att mycket av det vi gör sker utomhus. Vi har en aktivitetsansvarig som planerar dagliga aktiviteter som passar årstiden och vädret. Växthuset, exempelvis, är populärt långt in på hösten och dit brukar vi ta med oss en kaffekorg och njuta. Varma kvällar sitter vi vid vår grill ute i trädgården. För den som vill finns även många möjligheter att ägna sig åt odling och plantering. Eller kanske vill du hänga med på en tur med våra side-by-sidecykel.

Story image

Engagerade medarbetare

Medarbetargruppen består av verksamhetschef, undersköterskor samt en omvårdnadsansvarig sjuksköterska på varje plan i verksamheten. Vi har läkare som är hos oss en gång i veckan, på onsdagar. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns tillgängliga på onsdagar för att prova ut hjälpmedel, planera träningsprogram samt handleda våra medarbetare. Det finns en frisör på plats 4 dagar/vecka, hon kan även ge er en lättare massage. Personalen är mångkulturell och flera olika språkkunskaper.

Story image

Uppmärksammar olika högtider

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi strävar efter att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Utevistelse, naturupplevelser och fysisk aktivitet har stor betydelse för vårt välbefinnande. Förutom de läkande och lugnande effekterna, stimuleras fantasin och sociala relationer stärks. Utevistelsens positiva kraft kan bidra till ökad livskvalitet för de boende.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Hemtjänst & hushållsnära tjänster

För många äldre kan det bli svårt att utföra vardagssysslor såsom att städa, gå och handla eller tvätta kläder. Vi på Attendo har också hemvård i Norrtälje som erbjuder hjälp med detta och mycket annat, både genom hemtjänst, hemsjukvård och hushållsnära tjänster.

Med 35 års erfarenhet vet vi vad som krävs för att du som kund ska bli nöjd. För att du ska få en så personlig omsorg som möjligt, bokar vi alltid in ett hembesök hos nya kunder för att gå igenom behov och önskemål. Du får även en kontaktman som är den du oftast kommer träffa.

 

Vi förenklar din vardag!

 

Vill du veta mer? Ring oss idag på 020-211 300

Attendo Hemvård Norrtälje

Intresserad?