Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Johannesbergsvägen

Nybyggt och modernt äldreboende med inriktning Kultur & Nöje. På den mysiga innergården umgås vi, lyssnar på musik och plockar en och annan jordgubbe.

Kontakt

Unit contact image
 • Josefin Kjellsson
 • Verksamhetschef

 • josefin.kjellsson@attendo.se
 • 076 697 07 17
 • Hej,
  Jag heter Josefin Kjellson och ansvarar för Attendo Johannesbergsvägen. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Adress

 • Johannesbergsvägen 1

 • 191 38 Sollentuna

 • Stockholms län

 • Visa på karta

Fakta

 • Antal platser: 54

  Talade språk: Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

  Särskild fokus: Livsstilsboende Kultur & Nöje

  Byggt år: 2020

 • Innergård, Side by side.cykel , Bibliotek

Story image

Välkommen till ett modernt och trivsamt boende med kulturell inriktning!

Attendo Johannesbergsvägen är ett nybyggt äldreboende i Silverdal, Sollentuna, med 54 moderna och trivsamma lägenheter. Boendet har särskild inriktning mot Kultur & Nöje, vilket innebär att vi ordnar extra många aktiviteter med kulturella inslag som musik, dans, högläsning, historieberättande och mycket annat.

På vår trevliga innergård fikar vi och har trevliga musikstunder. Och den som vill kan plocka jordgubbar i vårt jordgubbsland. Vi har nära både till naturområden och till Kista där vi exempelvis kan besöka biblioteket. 

Välkommen att kontakta oss för mer information eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig. Och du är förstå alltid hjärtligt välkommen att besöka oss om du vill se hur vi har det!

Story image

Du är delaktig i hur din omsorg ser ut

För oss är det viktigt att du som bor här känner dig hemma och är delaktig i hur din hjälp och ditt stöd utformas. Så det blir som du vill ha det. När du flyttar in hos oss får du en kontaktman i personalgruppen som du alltid kan vända dig till och som du ska känna dig trygg med. Tillsammans med dig upprättar vi en genomförandeplan där vi skriver ned dina behov, vanor och önskemål samt hur vi på bästa sätt kan tillgodose dem.

Attendo Johannesbergsvägen har en särskilt inriktning på Kultur & Nöje, vilket innebär att vi ofta sjunger, dansar, har högläsning och uppträndanden och mycket annat. I vårt särskilda sinnesrum är det skönt att slappna av och bara vara. Eller kanske lyssna på lite musik. Men vi håller också igång med sittgympa, vår populära ballongtennis, vi spelar spel och promenader i våra fina omgivningar. 

Vårt fredagsmys är det få som vill missa! Då har vi ofta vin- eller ostprovning eller något annat som står på önskelistan. 

 

Story image

Medarbetare med gedigen erfarenhet och specialkompetens

På Attendo utgår all omsorg från dig, dina behov och dina önskemål. Våra medarbetare har gedigen erfarenhet och specialkompetens inom äldreomsorg. Tillsammans ser vi till att du får den omsorg du behöver på det sätt som du vill ha den.

Vi har en sjuksköterska på plats varje dag klockan 07-21. Vår läkare kommer en gång i veckan samt vid behov. Flera av våra medarbetare har spetskompetens inom demensvård. Vår aktivitetsansvarige, som också är dramapedagog, ser till att vi håller igång här på Attendo Johannesbergsvägen! 

Story image

Välkommen till bords!

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter hos oss. Då samlas de flesta i köket, äter god mat och har en trevlig stund tillsammans. Vi är måna om att erbjuda vällagad och näringsriktig mat i en harmonisk miljö och Attendo har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.

Våra menyer är säsongsanpassade och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket och menyerna är framtagna i samråd med kostvetare och dietist.

Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Läs mer om vårt koncept Matlust här

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Kulturella upplevelser har en positiv påverkan på många människors hälsa och livskvalitet. Kultur skapar mening, tränar sinnen, roar och stimulerar gemenskap samt förstärker den egna identiteten.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Hemtjänst & hushållsnära tjänster

För många äldre kan det bli svårt att utföra vardagssysslor såsom att städa, gå och handla eller tvätta kläder. På Attendo Hemtjänst Sollentuna erbjuder vi hjälp med detta och mycket annat, både genom hemtjänst och hushållsnära tjänster.

Med 35 års erfarenhet vet vi vad som krävs för att du som kund ska bli nöjd. För att du ska få en så personlig omsorg som möjligt, bokar vi alltid in ett hembesök hos nya kunder för att gå igenom behov och önskemål. Du får även en kontaktman som är den du oftast kommer träffa.

 

Vi förenklar din vardag!

 

Vill du veta mer? Ring oss idag på 020-211 300

Attendo Hemtjänst Sollentuna

Intresserad?