Attendo Kantarellvägen äldreboende

Livsstilsboende Kultur & Nöje med en meningsfull vardagdag

Attendo Kantarellvägen är ett livsstilsboende där vi arbetar efter konceptet Kultur & Nöje, vilket betyder att vi låter kulturen ta plats i vardagen. Tanken med livsstilsboendet är att erbjuda ett boende för dig som har ett intresse för kultur, och som fortsatt vill delta i kulturlivet som erbjuds i samhället och hos oss. Boendet ligger med rollatoravstånd till Länsmansgården med Österåkers Konsthall.

Verksamhetschef

Åsa Bratt

Telefon: 072 142 60 22

Kontakt Fler telefonnummer till oss

Samordnare: Louise Pettersson, Tel. 0720 83 23 35

louise.pettersson@attendo.se

Sjuksköterska: Tel. 0721 43 29 91

 
   

Telefon:

Samordnare Louise Pettersson: 0720 83 23 35

E-post:

Adress

Kantarellvägen 5B, 184 34 Åkersberga

Mer information om Attendo Kantarellvägen äldreboende

Trivsamt boende i vacker omgivning

Boendet ligger i det trivsamma villaområdet Skånsta, Åkersberga med grön­-områden och en livsmedelsbutik som närmsta grannar. Attendo Kantarellvägen är ett nytt äldreboende med hem­trevliga lokaler för aktiviteter och social samvaro. Eftersom det är ett litet boende med endast 40 platser, skapas en familjär stämning där det är lätt att umgås och träffa nya bekantskaper.

Varje avdelning har en vacker matsal samt ett rymligt vardagsrum med anslutning till en inglasad balkong, som nyttjas för vårlunch, fika i solen, värmande glögg i adventstid eller för att tillsammans bara njuta av sång och musik. Den grönskande trädgården med bland annat fontän och uppvärmda bänkar, erbjuder stunder för avkoppling och aktivitet, medan det runt knuten finns vackra promenadstråk.

Vardagsrummen har gott om plats för roliga sammankomster medan Biblioteket och Café Kantarellvägen bjuder på mångsidiga aktivite­ter med fokus på kultur.

Lägenheterna har en behaglig inredning, trinettkök och ett rymligt helkaklat badrum. Det finns Wi-Fi samt uttag för TV och telefon.

Omsorg och aktiviteter på ditt sätt

På Attendo Kantarellvägen får du all omsorg enligt dina behov och önskemål. Verksamheten vänder sig till personer med demens- sjukdom och särskilt omvårdnadsbehov.

Vi arbetar utifrån Äldreomsorgens nationella värdegrund för att skapa trygghet och välbefinnande, en kärleksfull omgivning med vård som respekterar alla boende som unika individer. Vi är kreativa och påhittiga med nya aktiviteter, dina önskemål och förslag är viktiga för att planera uppskattade aktiviteter med stor variation. Dagarna ska präglas av det som just du tycker om att göra!

Medarbetare

Samtliga medarbetare har erfarenhet av och en bred kompetens inom äldreomsorg. Sjuksköterska finns på plats dagtid måndag–söndag, övrig tid anlitas vårt mobila team. Fysioterapeut och arbetsterapeut besöker oss varje vecka. Tillsammans ser vi till att du får den omsorg du behöver, på det sättet som du vill!

Vill du bo på det här boendet?

1
step1-icon

Biståndsbedömning

Kontakta en biståndsbedömare i din kommun för att göra en ansökan.

2
step2-icon

Välj utförare

Välj ett boende eller utförare av hemtjänst som passar dig. Kontakta oss gärna för att se våra verksamheter.

3
step3-icon

Meddela ditt beslut

När du bestämt dig för ett visst vårdboende eller utförare av hemtjänst meddelar du din biståndsbedömare.

4
step4-icon

Vi tar kontakt med dig

Om du valt Attendo tar vi kontakt med dig omgående för att planera din inflyttning eller hemtjänst