1 oktober hävs besöksförbudet på våra äldreboenden och vi välkomnar anhöriga till trygga & säkra besök. Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning. Läs mer här

Attendo Balders Båge

Balders Båge 14, Norrtälje

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Antal platser
54
Rumsstorlek
32 kvm
Talade språk
svenska, engelska, filippinska, ryska, thailändska, wolof

Välkommen till oss

VerksamhetschefMonica Hawkins

Telefon: 072-188 84 00

Boendet

Livsstilsboende med inriktning Utevistelse & Trädgård

Attendo Balders Båge är ett äldreboende med inriktningen Utevistelse & Trädgård. I vår verksamhet vill vi ta tillvara årstidernas växlingar och vi vistas mycket i naturen. Både i de vackra omgivningarna och i vår fina trädgård där vi har planteringsbäddar, träningsredskap och ett växthus. Allt för att du ska få ett skönt friluftsliv – om du vill. Kort sagt vill vi uppmuntra dina intressen och göra vårt yttersta för att du ska trivas hos oss.

Här finns 54 st lägenheter som är fördelade på 6 enheter över 3 plan. Alla lägenheter är 32 kvm och har ett stort badrum med dusch samt ett trinettkök med kylskåp. Vi har en trevlig matsal på varje avdelning samt en sällskapsyta för gemenskap och rekreation. Här kan du umgås med vänner, spela spel eller piano, när du väljer att inte ta del av alla våra aktiviteter eller vistas utomhus i vår vackra trädgård med växthus och planteringar av fruktträd och bärbuskar.

Balders Båge är beläget nära naturen i utkanten av Norrtälje – du har nära tillgång till buss som tar dig Norrtälje centrum, cafè och övrigt centrumliv.

Omsorg & Aktiviteter

Stort aktivitetsutbud

Hos oss får du en egen kontaktperson som blir ditt stöd i den dagliga tillvaron. Kontaktpersonen är även en viktig länk till dina närstående, om du vill det. När du flyttar in tar vi tillsammans fram en genomförandeplan, vilket innebär att vi gemensamt beslutar om hjälpinsatser och aktiviteter utifrån dina behov och önskemål.

Vi har på Attendo Balders Båge stort fokus på aktiviteter med vår inriktning Utevistelse & Trädgård, vilket innebär att mycket av det vi gör sker utomhus. Vi har en aktivitetsansvarig som planerar dagliga aktiviteter som passar årstiden och vädret. Växthuset, exempelvis, är populärt långt in på hösten och dit brukar vi ta med oss en kaffekorg och njuta. Varma kvällar sitter vi vid vår grill ute i trädgården. För den som vill finns även många möjligheter att ägna sig åt odling och plantering. Eller kanske vill du hänga med på en tur med våra side-by-sidecykel.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

Medarbetargruppen består av verksamhetschef, undersköterskor samt en omvårdnadsansvarig sjuksköterska på varje plan i verksamheten. Vi har läkare som är hos oss en gång i veckan, på onsdagar. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns tillgängliga på onsdagar för att prova ut hjälpmedel, planera träningsprogram samt handleda våra medarbetare. Det finns en frisör på plats 4 dagar/vecka, hon kan även ge er en lättare massage. Personalen är mångkulturell och flera olika språkkunskaper.

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Utevistelse, naturupplevelser och fysisk aktivitet har stor betydelse för vårt välbefinnande. Förutom de läkande och lugnande effekterna, stimuleras fantasin och sociala relationer stärks. Utevistelsens positiva kraft kan bidra till ökad livskvalitet för de boende.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.771807,"lng":18.688715},"content":"<h4>Attendo Balders Båge, äldreboende i Norrtälje</h4><p>Balders Båge 14 </br> 761 54 Norrtälje </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.771807,18.688715' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Balders Båge 14,
761 54 Norrtälje
Stockholms län

Öppna vägbeskriving