1 oktober hävs besöksförbudet på våra äldreboenden och vi välkomnar anhöriga till trygga & säkra besök. Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning. Läs mer här

Attendo Flygarhöjden

Skarpnäcks Torg 1, Stockholm

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Yngre demens
Rumsstorlek
30 kvm
Talade språk
Svenska
Pris klass
6 939–7 944 kr

Välkommen till oss

VerksamhetschefDorota Monthan

Telefon: 070-547 90 50

Boendet

Centralt äldreboende

Attendo Flygarhöjden är ett modernt äldreboende i centrala Skarpnäck. Verksamheten är inriktad mot yngre och äldre personer med demenssjukdomar samt personer med diagnosen Chorea Huntington. 

Här finns 45 lägenheter, fördelat på 5 plan. Varje lägenhet är på 30 kvm och har en liten köksdel och ett helkaklat badrum. Varje rum är utrustat med en höj- och sänkbar säng,  i övrigt möblerar man som man själv önskar.

På varje plan finns ett stort kök med matplats och i anslutning finns ett vardagsrum och en stor balkong. I boendets omgivning finns fina promenadstråk, grönområden, affärer och bibliotek. Det är nära till buss och tunnelbana.

Omsorg & Aktiviteter

Omsorg med individen i fokus

På Attendo Flygarhöjden får du en kontaktperson och en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som hjälper dig i din vardag.

Vi erbjuder en rad olika aktiviteter så som utevistelse, promenader och utflykter. Vi spelar även spel, ser på film, bakar, har högläsning och sångstunder. Självklart firar vi högtider och uppmärksammar bemärkelsedagar.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

Våra medarbetare består av undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, sjukgymnast och arbetsterapeut. 

Flygarhöjden är bemannat dygnet runt. Dagtid måndag till fredag finns sjuksköterska på plats, övrig tid bemannas med sjuksköterskor från Attendos Mobila team. Patientansvarig läkare besöker verksamheten varje vecka och övrig tid vid behov.

Omsorgsplanering görs tillsammans med den boende, dennes kontaktman och omvårdnadsansvarig sjuksköterska.

Matglädje på Flygarhöjden

Måltiden är en viktig och trevlig del av dagen på Attendo Flygarhöjden. De boende bestämmer tillsammans med våningsplanets kostombud vad veckomenyn ska innehålla. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller hemma i din lägenhet. Måltidens huvudkomponent kommer från Familjen Dafgårds och värms på plats. Tillbehör samt sallad och dessert tillreds på våningsplanet. Hembakat kaffebröd serveras ofta. En gång i månaden vankas "Café Flygarhöjden" och då frossar vi i bakverk.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.266789,"lng":18.128189},"content":"<h4>Attendo Flygarhöjden, äldreboende i Stockholm, Skarpnäck</h4><p>Skarpnäcks Torg 1 </br> 128 33 Stockholm </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.266789,18.128189' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Skarpnäcks Torg 1,
128 33 Stockholm
Stockholms län

Öppna vägbeskriving