1 oktober hävs besöksförbudet på våra äldreboenden och vi välkomnar anhöriga till trygga & säkra besök. Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning. Läs mer här

Attendo Kantarellvägen

Kantarellvägen 5B, Åkersberga

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Antal platser
40
Rumsstorlek
30-35 kvm
Talade språk
Svenska, engelska, finska

Välkommen till oss

T.f. VerksamhetschefIsabella Hjalmarsson Vertovec

Telefon: 076-696 75 48

Boendet

Trivsamt boende i vacker omgivning

Attendo Kantarellvägen är ett livsstilsboende där vi arbetar efter konceptet Kultur & Nöje, vilket betyder att vi låter kulturen ta plats i vardagen. Tanken med livsstilsboendet är att erbjuda ett boende för dig som har ett intresse för kultur, och som fortsatt vill delta i kulturlivet som erbjuds i samhället och hos oss. Boendet ligger i det trivsamma villaområdet Skånsta, Åkersberga, med grönområden och en livsmedelsbutik som närmsta granne och dessutom rollatoravstånd till Länsmansgården med Österåkers Konsthall.

Attendo Kantarellvägen är ett nytt äldreboende med hem­trevliga lokaler för aktiviteter och social samvaro. Eftersom det är ett litet boende med endast 40 platser, skapas en familjär stämning där det är lätt att umgås och träffa nya bekantskaper.

Varje avdelning har en vacker matsal samt ett rymligt vardagsrum med anslutning till en inglasad balkong som nyttjas för vårlunch, fika i solen, värmande glögg i adventstid eller för att tillsammans bara njuta av sång och musik. Den grönskande trädgården, med bland annat en fontän och uppvärmda bänkar, erbjuder stunder för avkoppling och aktivitet. Runt knuten finns vackra promenadstråk.

Vardagsrummen har gott om plats för roliga sammankomster medan Biblioteket bjuder på mångsidiga aktivite­ter med fokus på kultur.

Lägenheterna har en behaglig inredning, trinettkök och ett rymligt helkaklat badrum. Det finns Wi-Fi samt uttag för tv och telefon.

Omsorg och aktiviteter

Omsorg och aktiviteter på ditt sätt

På Attendo Kantarellvägen får du all omsorg enligt dina behov och önskemål. Verksamheten vänder sig till personer med demenssjukdom och särskilt omvårdnadsbehov.

Vi arbetar utifrån Äldreomsorgens nationella värdegrund för att skapa trygghet och välbefinnande, en kärleksfull omgivning med omsorg som respekterar alla boende som unika individer. Vi är kreativa och påhittiga med nya aktiviteter, dina önskemål och förslag är viktiga för att planera uppskattade aktiviteter med stor variation. Dagarna ska präglas av det som just du tycker om att göra!

Medarbetare

Engagerade medarbetare

Samtliga medarbetare har erfarenhet av och en bred kompetens inom äldreomsorg. Sjuksköterska finns på plats dagtid måndag–söndag, övrig tid anlitas vårt mobila team. Fysioterapeut och arbetsterapeut besöker oss varje vecka. Tillsammans ser vi till att du får den omsorg du behöver, på det sättet som du vill ha den.

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Kulturella upplevelser har en positiv påverkan på många människors hälsa och livskvalitet. Kultur skapar mening, tränar sinnen, roar och stimulerar gemenskap samt förstärker den egna identiteten.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.4949372,"lng":18.3059742},"content":"<h4>Attendo Kantarellvägen, äldreboende i Österåker</h4><p>Kantarellvägen 5B </br> 184 34 Åkersberga </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.4949372,18.3059742' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Kantarellvägen 5B,
184 34 Åkersberga
Stockholms län

Öppna vägbeskriving