Nu tar vi emot besök på våra äldreboenden igen och vi välkomnar anhöriga till trygga & säkra besök. Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning. Läs mer här

Attendo Kungshamn

Skurusundsvägen 163, Nacka

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende, Yngre demens
Antal platser
59
Rumsstorlek
33 kvm
Talade språk
Svenska

Välkommen till oss

VerksamhetschefAnnika Norberg Landin

Telefon: 076-141 35 34

Välkommen till Attendo Kungshamn

Attendo Kungshamn i Nacka är ett äldreboende för personer med en demensdiagnos, även platser yngre demenssjuka. Boendet är ett livsstilsboende och vi arbetar efter konceptet Utevistelse & Trädgård. I vår stora trädgård med utsikt över Stockholms inlopp finns bland annat hallonbuskar, rabarber och en kryddträdgård. Hos oss kan du även höra hur båten till Vaxholm tuffar förbi.

"Naturen här är underbar och därför älskar vi att vistas utomhus. Vi är också väldigt noga med att ta med oss naturen in genom att till exempel plocka in blommor och kryddor."

Malin Pettersson Undersköterska

Boendet

Ett livsstilsboende med stor trädgård och fantastisk utsikt

Här finns 59 hemtrevliga lägenheter fördelade på fyra våningsplan. Högst upp i huset finns en samlingssal med ett litet bibliotek, ett piano och utrymme för gemensamma aktiviteter. Vi har även rymliga balkonger åt alla väderstreck.

I direkt anslutning till boendet finns en trädgård som är utformad för att locka till utevistelse, social samvaro och aktivitet. Här finns sinnesstimulerande planteringar och mysiga uteplatser med rum för måltider och samvaro. Det finns en kryddodling för doft och smak och många av växterna drar till sig fjärilar, humlor och bin. Vi har en centralt placerad grillplats i trädgården och en vacker fontän som skapar naturliga sociala mötesplatser.

I vår stora paviljong går det att duka långbord för större sällskap. Vårt växthus ger skydd från väder och vind och har en fantastisk utsikt över vattnet.

Läs mer om Äldreboenden på Nacka kommuns webbplats

Omsorg och aktiviteter

Varje dag ska kännas värdefull och ha ett innehåll

Vi vill skapa livsglädje genom att erbjuda meningsfulla aktiviteter utifrån enskilda behov och önskemål. Hos oss arrangeras olika gruppaktiviteter men också många spontana aktiviteter. Den som vill får vara med i skötseln av vår trädgård och rensa ogräs, plantera och vattna.

Vi spenderar mycket tid utomhus och vi har ofta underhållning, trädgårdscafé och går på promenader i trädgården eller i närmiljön.

Varje boende får en kontaktperson med extra ansvar för att skapa en bra relation. Tillsammans med kontaktpersonen erbjuds även möjlighet att hitta på egna aktiviteter.

Direkt när du flyttar in så upprättar vi en individuell genomförandeplan tillsammans. I den har vi med dina önskemål och beslut om hjälpinsatser.

Medarbetare

Engagerade och lyhörda medarbetare

Vi rekryterar våra medarbetare med stor omsorg. Hos oss arbetar mer än 110 engagerade medarbetare bestående av undersköteskor, vårdbiträden och sjuksköterskor. Här finns också arbetsterapeut och sjukgymnast och vi har läkare från Familjeläkare som kommer till oss en gång i veckan. Alla våra medarbetare omfattas av kollektivavtal. Hos oss arbetar också en aktivitetssamordnare som ansvarar för att planera och utföra aktiviteter för våra boende.

För dig som vill flytta in och talar ett annat språk så har vi många duktiga och flerspråkiga medarbetare.

Matglädje

Matglädje på Kungshamn

Vi tycker att måltiden är en viktig del av dagen som främjar livskvalitet. Våra medarbetare sitter ner och deltar i måltiderna och arbetar för att skapa en lugn och trivsam stund tillsammans. Maten kommer från Dafgård och tillbehör och efterrätter ordnar vi själva. Maten serveras i den gemensamma matsalen och vi arbetar för att skapa en harmonisk och trevlig måltidsmiljö. Om vädret tillåter äter vi gärna utomhus på balkongen eller i trädgården och vi arbetar för att sprida goda dofter i måltidsrummet för att stimulera aptit och välbefinnande. Tillsammans med våra boende så bakar vi mycket, och när trädgårdens fruktträd och bärbuskar ger skörd använder vi oss av de egenodlade frukterna och bären.

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Utevistelse, naturupplevelser och fysisk aktivitet har stor betydelse för vårt välbefinnande. Förutom de läkande och lugnande effekterna, stimuleras fantasin och sociala relationer stärks. Utevistelsens positiva kraft kan bidra till ökad livskvalitet för de boende.

"Det känns kul att komma hit på dagarna och det bästa är våra boende. Alla har sina personligheter och de förgyller verkligen tillvaron."

Rickard Carlstedt Undersköterska

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.3330656,"lng":18.2075662},"content":"<h4>Attendo Kungshamn, äldreboende i Nacka</h4><p>Skurusundsvägen 163 </br> 131 46 Nacka </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.3330656,18.2075662' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Skurusundsvägen 163,
131 46 Nacka
Stockholms län

Öppna vägbeskriving