1 oktober hävs besöksförbudet på våra äldreboenden och vi välkomnar anhöriga till trygga & säkra besök. Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning. Läs mer här

Attendo Lignagatan

Lignagatan 14, Stockholm

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Antal platser
54
Rumsstorlek
30-40 kvm
Talade språk
Svenska

Välkommen till oss

VerksamhetschefShahram Roshanghias

Telefon: 0722 21 88 10

Boendet

Nära till naturen med härliga promenadstråk

Attendo Lignagatan är ett nybyggt äldreboende på Södermalm i Stockholm med strålande sjöutsikt i Tantolunden. Här kan du njuta av närheten till naturen med härliga promenadstråk samtidigt som butiker och tunnelbana finns runt knuten.

Boendet har inriktningen Kultur & Nöje vilket innebär att vi ordnar trevliga aktiviteter med kulturella inslag, som musik, historieberättande, mat, dryck, högläsning och mycket annat. 

Attendo Lignagatan är ett äldreboende med modern standard. Boendet har 54 lägenheter.

Lägenheterna som är ca 30-40 kvm har stora badrum och litet minettkök och många har även eget balkong och sjöutsikt.

Omsorg & aktiviteter

Aktiviteter med koncept Kultur & Nöje

När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Denne ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som tillsammans med läkaren ansvarar för din hälsa och vård.

Vår sjukgymnast och arbetsterapeut förskriver hjälpmedel, arbetar med rehabilitering och handleder personalen.

Våra aktiviteter följer vårt koncept Kultur & Nöje och vi har aktivitetsrum med olika inriktningar samt anordnar underhållning för dig som boende. 

Medarbetare

Sjuksköterskor dygnet runt

Medarbetargruppen består av undersköterskor, sjuksköterskor, sjukgymnast och arbetsterapeut.

På Attendo Lignagatan har vi tillgång till sjuksköterskor dygnet runt och patientansvarig läkare kommer till boendet en gång i veckan. Övrig tid kontaktas läkare vid behov

Tillgång till rehabpersonal finns under vardagar.

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar är du välkommen att kontakta oss!

Måltider

Måltiderna är en viktig del av dagen

På Attendo Lignagatan är måltiderna är viktiga delar av dagen. Matsalen har en lugn och trevlig atmosfär och vi är noga med fin dukning. Maten levereras till oss från Dafgårds och är kyld vid leveransen. Vi värmer upp maten i våra kök, tillagar pasta, potatis, ris och sallad själva samt efterrätt varje dag. Vi lägger stor vikt vid dukningen och skiljer på vardag och helg.

De boende avgör själva om de önskar äta i den gemensamma matsalen på avdelningen eller om man önskar att äta i sin lägenhet.

Till eftermiddags bakar vi gärna och ofta, vilket sprider härliga dofter i huset. Till helger, högtider och fester bjuds det på vin och vi dukar upp till festmåltid.

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Kulturella upplevelser har en positiv påverkan på många människors hälsa och livskvalitet. Kultur skapar mening, tränar sinnen, roar och stimulerar gemenskap samt förstärker den egna identiteten.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.3150246,"lng":18.0367259},"content":"<h4>Attendo Lignagatan, äldreboende i Stockholm</h4><p>Lignagatan 14 </br> 117 34 Stockholm </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.3150246,18.0367259' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Lignagatan 14,
117 34 Stockholm
Stockholms län

Öppna vägbeskriving