Nu tar vi emot besök på våra äldreboenden igen och vi välkomnar anhöriga till trygga & säkra besök. Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning. Läs mer här

Attendo S:t Jörgen

S:t Jörgens väg 22, Göteborg

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende
Antal platser
72
Talade språk
Svenska, Arabiska, Engelska, Franska, Filippinska, Spanska, Turkiska

Välkommen till oss

VerksamhetscheferLena Hansson / Ida Blomberg

Boendet

Centralt äldreboende

Attendo S:t Jörgen äldreboende ligger 10 min från centrala Göteborg, vackert beläget nära S:t Jörgens park. Här erbjuds boende för somatiskt sjuka, demenssjuka, parboende och korttidsboende.

S:t Jörgen är uppdelat i två fastigheter, ett äldreboende och ett gruppboende för personer med demenssjukdom. Vi har även några seniorbostäder i huset på gruppboendet där det bor personer som behöver lite extra stöd i vardagen. Tillsammans har vi 72 lägenheter fördelade på åtta avdelningar. Varje lägenhet är utrustad med ett pentry och kylskåp samt ett väl tilltaget badrum. Det ingår även ett källarförråd.

Omsorg & Aktiviteter

Omsorg med individen i fokus

På Attendo S:t Jörgen arbetar vi med kontaktmannaskap. Det innebär att du blir tilldelad en kontaktman som ansvarar för att du har det bra och får den hjälp du behöver såsom dusch, städ av lägenhet och egentid. Kontaktmannen underlättar också vid kontakt med anhöriga eller annan närstående.

Du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som ansvarar för din hälsosituation i samråd med läkare.

Vi ordnar gärna olika typer av aktiviteter, i grupp såväl som individuellt.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

Våra medarbetare på S:t Jörgen består av undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, sjukgymnast och arbetsterapeut.

Sjuksköterskorna har arbetstid mellan 06.45-16.30. Kväll och natt samt helger bemannas vi av sjuksköterskor från Attendos mobila team.

På Attendo S:t Jörgen har vi en läkare som kommer hit varje vecka.

Matglädje på S:t Jörgen

På S:t Jörgen tycker vi att måltiden är en av de viktigaste händelserna under dagen. Vi lägger stor vikt vid att dukning och att måltidens upplägg ska vara inbjudande och skapa trivsel och social gemenskap. Vi får maten levererat från Dafgård. Måltiderna avnjuts i köket på respektive avdelning, eller hemma i din egna lägenhet om du föredrar det. Det serveras ofta kaffe med något gott till eller mer mättande mellanmål om så önskas. Frukost tillagar vi på plats efter de boendes önskemål.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":57.750428,"lng":11.952947},"content":"<h4>Attendo S:t Jörgen, äldreboende i Göteborg</h4><p>S:t Jörgens väg 22 </br> 422 49 Göteborg </br> Västra Götalands län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=57.750428,11.952947' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

S:t Jörgens väg 22,
422 49 Göteborg
Västra Götalands län

Öppna vägbeskriving