Attendo Vintervägen

Vintervägen 9, Växjö

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Talade språk
Svenska, Engelska
Särskild fokus
Livsstilsboende Kultur & Nöje
Byggt år
2018

Välkommen till oss

VerksamhetschefMarie Hindriksson

Telefon: 072-522 50 40

Boendet

Modernt, centralt och naturnära äldreboende

Välkommen till Attendo Vintervägens Äldreboende. Boendet är beläget i centrala Växjö, intill Folkparken och gamla smalspåret med närhet till både stan och natur. Attendo Vintervägen är ett nybyggt äldreboende som blev inflyttningsfärdigt våren 2018. Det är en modern byggnad med 54 platser vilket skapar fina lokaler för aktivitet och social samvaro. Tillsammans skapar vi en familjär stämning där det är lätt att umgås och träffa nya bekantskaper.

Äldreboendet är uppdelat i tre plan. På varje plan finns det två avdelningar med nio lägenheter på varje avdelning. Lägenheterna har en behaglig inredning, trinettkök och ett rymligt helkaklat badrum. Varje avdelning har en vacker matsal samt ett rymligt vardagsrum med anslutning till en stor balkong som kan nyttjas för vårlunch eller fika i solen.

Omsorg och Aktiviteter

Aktiviteter med fokus på kultur & nöje

På Attendo Vintervägen får du som boende en egen kontaktman som specialiserar sig på just dig. Vi har välkomstsamtal med vård och omsorgsplanering inom 2 veckor efter inflytt med kontaktman och sjuksköterska. Därefter upprättar vi en genomförande plan som bygger på ditt biståndsbeslut. Vi har sedan regelbunden uppföljning tillsammans med läkare och sjuksköterska samt kontaktman. Våra medarbetare följer med vid sjukhusbesök m.m. 

Vårt aktivitetsansvarig bjuder in de boende varje vardag på promenader och aktiviteter med fokus på kultur och nöje.

Medarbetare

Individanpassad omsorg

Samtliga medarbetare har erfarenhet och en bred kompetens inom äldreomsorgen. Sjuksköterska finns på plats måndag till fredag, samt jourtid kvällar, helger och nattetid.

Attendo i Växjö har sjukgymnaster och arbetsterapeuter som ser till alla har de hjälpmedel som behövs.

Tillsammans ser vi till att du får den omsorg du behöver, på det sättet som du vill!

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Kulturella upplevelser har en positiv påverkan på många människors hälsa och livskvalitet. Kultur skapar mening, tränar sinnen, roar och stimulerar gemenskap samt förstärker den egna identiteten.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":56.887275,"lng":14.795335},"content":"<div>Marker 1<\/div>"}]}