Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Hemtjänst och Hemvård i Helsingborg

Vi hjälper dig med allt från personlig omvårdnad till service i hemmet. Med Attendo som utförare kan du förvänta dig hög kvalitet och ett trevligt och respektfullt bemötande.

Kontakt

Unit contact image

Adress

Fakta

  • Talade språk: Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

  • Hemtjänst, Hemsjukvård, Hushållsnära tjänster

Vi stöttar dig i din vardag

Vår ambition och strävan är att ge dig möjligheten att styra din tillvaro efter dina behov och önskemål genom att underlätta och stötta dig i din vardag.

För oss är det viktigt att du känner dig trygg och respekterad. Du får därför en egen kontaktperson som ser till att du får det som du upplever sätter en guldkant på tillvaron och som du och dina närstående kan vända er till vid frågor och synpunkter. Det är också du och kontaktpersonen som tillsammans planerar dina beviljade insatser och dagliga rutiner så att de passar dig.

Som kund hos oss i Attendo kommer du regelbundet att bli inbjuden till evenemang där du får chansen att träffa andra seniorer. Du är välkommen att ta med dig en vän!

Personligt anpassad hemtjänst

På Attendo Hemtjänst i Helsingborg anpassar vi vår hemtjänst efter just dina personliga behov och önskemål. Vår främsta uppgift är att skapa en hemmiljö där du känner dig bekväm och trygg.

Vi underlättar din vardag med tjänster som:

  • Personlig omsorg som inkluderar hygien och klädsel.
  • Hemstädning och tvättservice anpassad efter dina unika behov.
  • Assisterande inköp, alltid med hänsyn till dina preferenser.
  • Matlagning med fokus på näringsrika och smakrika måltider.
  • Ledsagning vid ärenden och olika aktiviteter.

Trygghet, vänskap och omtanke

Tim Härenstrand och Ethel har en god relation och samtalet är både varmt och vänligt. Att de känner varandra väl är tydligt och ibland kommer det även lite ironi mellan de två. Humorn har de båda och glimten i ögat och ett härligt
flyt i dialogen vittnar om förtroende och högt i tak.

– Jag brukar säga att Attendo är mina bästa vänner; de är hyggliga och trevliga; de lyssnar och bryr sig om, säger Ethel.

 

Läs hela artikeln om Ethel, som har hemtjänst från Attendo Hemvård Helsingborg, och hennes fasta omsorgskontakt Tim:

Kundberättelse: Ethel

Din integritet och trygghet i fokus

I Attendo Hemvård Helsingborg arbetar vi efter våra värderingar kompetens, engagemang och omtanke. Vi har kompetent omvårdnadspersonal och vi har ett nära samarbete med arbetsterapeut, fysioterapeut och sjuksköterska. Vi har dessutom en Silviasyster (undersköterska med specialistkompetens gällande demens) samt en aktivitetsansvarig som arbetar med våra aktiviteter och evenemang. I Helsingborg kommer Attendo även kunna erbjuda hemsjukvård med start 1 oktober.

Med Attendo kan du förvänta dig hög kvalitet på vården och omsorgen samt ett trevligt och respektfullt bemötande. Vi har en god kontinuitet på vårt omsorgsarbete, vilket innebär att vi försöker minimera det antal medarbetare som du kommer träffa.

Vi ser det som självklart att våra medarbetare bär arbetskläder, namnbricka och synlig ID-bricka för din trygghets skull.

Quote

De som kommer är underbara och de piggar upp mig och gör mig glad!

Devider

Kund hos Attendo Hemvård Helsingborg

Trivselträffar

I våra verksamheter anordnar vi regelbundet trivselträffar. Vi träffas, fikar och hittar på någon rolig aktivitet utefter vad våra besökare önskar. Här ser du var och när kommande trivselträffar hålls:

Attendo Hemvård Nord/Väst

Adress: Kadettgatan 2                           
Tid: Torsdagar 13–15, jämna veckor                                                 

Attendo Hemvård Syd

Adress: Ättekullagatan 6
Tid: Fredagar 13–15, jämna veckor

Attendo Hemvård Öst

Adress: Sofiebergsvägen 63, 256 61 Helsingborg
Tid: Torsdagar 13-15, jämna veckor

Alla är också varmt välkomna att följa med på våra nystartade promenader i Ödåkra som hålls kl 10.00 varje måndag, med start utanför biblioteket på Centralgatan i Ödåkra. Promenaderna anordnas av vår aktivitetsansvarig Rose-Marie.

Hushållsnära tjänster utifrån dina behov & önskemål

Få tid över i vardagen! Vill du ha hjälp med vardagssysslor som städning, strykning, tvätt etc? Vi erbjuder hushållsnära tjänster anpassade efter dina behov och önskemål. För oss är varje uppdrag lika viktigt. Dessa tjänster beställs direkt till oss på Attendo och inget biståndsbeslut behövs.

Som privatperson kan du utnyttja RUT-avdrag när du köper hushållsnära tjänster av oss, vi sköter kontakten med Skatteverket. För dig som är över 65 år är priset rabatterat. 

Ring oss för att veta mer om priser och vilka tjänster vi kan erbjuda dig för att underlätta din vardag! Vi gör ett kostnadsfritt hembesök hos dig som har frågor om våra hushållsnära tjänster.

020 - 211 300

Måndag - fredag, 8.00 - 16.00

Läs mer om hushållsnära tjänster
Video poster
Video play button

Så ansöker du om hemtjänst

Det kan vara svårt att veta hur det går till att ansöka om hemtjänst. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor, vi hjälper dig i alla steg!

För många äldre kan det bli svårt att utföra vissa vardagssysslor, som att städa, gå och handla eller tvätta kläder. Om du eller någon du känner skulle behöva hjälp eller stöd för att klara sin vardag, så kan de få hemtjänst från Attendo beviljad av kommunen. Titta gärna på den här filmen, så får du tips och råd om hur du går till väga. Det är enklare än du tror att få rätt till hjälp från oss på Attendo.

Jobba hos oss!

Söker du en arbetsplats där du faktiskt kan vara med och påverka, där din kompetens, ditt driv och engagemang kommer göra stor skillnad? Då har du kommit rätt!

Lediga jobb i Helsingborg
Quote

Det är en ära att få komma hem till kunderna och få förtroendet att hjälpa dem efter deras individuella behov.

Devider

Anna Bäcklund

Undersköterska

Här finns vår hemtjänst i Helsingborg

I Helsingborg erbjuder vi hemtjänst i följande områden:

Område Nord/Väst
Kadettgatan 2, 254 55 Helsingborg

Område Syd:
La Cours Gata 2, 252 32 Helsingborg

Område Öst:
Sofiebergsvägen 63, 256 61 Helsingborg

Intresserad av hemtjänst?