Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Hemtjänst Solna

Attendo Hemtjänst Solna utför hemtjänst och hushållsnära tjänster. Vår långa erfarenhet skapar trygghet för dig.

Kontakt

Unit contact image
Unit contact image

Adress

  • Solna

  • Stockholms län

Fakta

  • Talade språk: Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

  • Särskild kompetens: Demensteam
  • Hemtjänst, Hushållsnära tjänster

Quote

Mamma och vi barn är mycket nöjda med den personal som besöker mamma. De är vänliga, omtänksamma och ger god omvårdnad!

Devider

Närstående till kund på Attendo Hemtjänst Solna

Story image

Attendos hemtjänst i Solna

När vi blir äldre kan vi behöva hjälp med att utföra vardagssysslor som att städa, gå och handla eller tvätta kläder. Då kan det vara möjligt att få hemtjänst beviljad av kommunen. Du som bor i Solna har möjlighet att välja Attendo som utförare.

Med 35 års erfarenhet av hemtjänst vet vi vad som krävs för att du som kund ska bli nöjd. För att du ska få en så personlig omsorg som möjligt, bokar vi alltid in ett hembesök hos nya kunder för att gå igenom behov och önskemål. Du får även en fast omsorgskontakt som är den du oftast kommer träffa.

För att få hjälp av hemtjänsten behövs ett biståndsbeslut. Det får du genom att kontakta en biståndshandläggare hos Solna Stad. Om du redan har hemtjänst men vill byta utförare till Attendo kontaktar du din biståndshandläggare som hjälper dig.

Läs mer om oss här på hemsidan eller ring oss, måndag - fredag, 8.00 - 16.00 på telefonnummer 020 - 211 300.

Läs mer om hemtjänst på Solna stads hemsida
Story image

Hushållsnära tjänster utifrån dina behov och önskemål

Det finns alltid möjlighet att köpa till extra hushållsnära tjänster med RUT-avdrag. Det kan vara så att du önskar mer hjälp än vad du fått på ditt bistånd eller att du ännu inte hunnit få något biståndsbeslut.

Vi skräddarsyr hushållsnära tjänster utifrån dina behov och önskemål. Du väljer hur ofta du vill ha hjälp och med vad, som till exempel städning, fönsterputs, inköp, tvätt och promenader.

Som privatperson kan du utnyttja RUT-avdrag när du köper hushållsnära tjänster av oss. Vi drar av skattereduktionen direkt på varje faktura. Du slipper ligga ute med pengarna och vi sköter kontakten med Skatteverket.

Ring oss för att veta mer om priser och vilka tjänster vi kan erbjuda dig för att underlätta din vardag!

020 - 211 300 

Måndag - fredag, 8.00 - 16.00

Engagerade medarbetare

På Attendo i Solna arbetar engagerade medarbetare med olika kompetenser. Vi hjälper dig med allt i från personlig omsorg och service, till sjukvård i hemmet och planerar hjälpen tillsammans med dig så att det passar dina behov och önskemål. Med oss kan du förvänta dig hög kvalitet på vården och omsorgen och ett trevligt och respektfullt bemötande.

Demensteam

Attendos Demensteam består av medarbetare med gedigen kunskap och intresse för personer med kognitiva nedsättningar och demenssjukdomar. Demensteamet är certifierat av Solna stad och schemalagda separat mot övriga hemtjänstgruppen för att uppnå bästa kontinuitet. Teamets uppdrag är att erbjuda god kvalité och underlätta och avlasta för anhöriga. Teamen utgår från varje kontor och du kan förvänta dig hög kvalitet på vården och omsorgen. 

 

Attendos äldreboende i Solna

Som kund hos Attendo Hemtjänst Solna kan du också ta del av aktiviteter som vårt fina boende Frösunda kan erbjuda. Här finns det också ett solrum där du kan njuta av ljus och värmet hela året. 

Attendo driver även äldreboendet Frösunda i Solna. Attendo Frösunda ligger i ett nybyggt område med bra kommunikationer ett stenkast från Hagaparken.

Hos oss får du en kontaktperson som utformar din vistelse efter dina önskemål. Kontaktpersonen följer också med vid exempelvis läkarbesök, till frisören eller optikern, men även vid inköp, utflykter, promenader och annat.

Hos oss kan du även delta i aktiviteter som promenader, musikunderhållning, gymnastik och film- och bildvisning. Vi hittar också gärna på aktiviteter och teman runt måltider – mat från hembygden, provsmakning av champagne eller choklad eller italiensk temavecka.

 

Attendo Frösunda

God och näringsrik mat

Priset för en matlåda är 75 kr och då ingår sallad.

Önskar du dessert tillkommer 15 kr.

Det finns alltid fyra rätter att välja mellan samt specialanpassad kost om det efterfrågas.

Menu

Matlagning eller Matlåda för 75 kr

Kost och näring är avgörande för en god hälsa. Vi tillagar gärna maten med dig om det finns önskemål om det. Annars kan vi leverera matlådor från Attendos eget kök. Våra kockar har tillsammans med Attendos dietister skapat en meny.

Läs mer om vårt matkoncept
Story image

Välkommen till våra trivselträffar

Social samvaro har stor betydelse för vårt välbefinnande. Det är något som vi värnar om på Attendo Solna där vi träffas diskuterar olika ämnen och har olika aktiviteter över en go‘ fika!

En gång i månaden bjuder vi på område 1, Hagalundsgatan 35, in till träffar i våra lokaler. 

Som Attendo kund är du och en vän varmt välkomna till våra trivselträffar. Ring oss för att få mer information om kommande aktiviteter

  • Område 1 Hagalundsgatan 35, tel. 073-038 93 07
  • Område 2 Algatan 2, tel. 073-593 81 48
  • Område 3 Storgatan 70A, tel. 073-504 96 92
Story image

Våra lokala kontor

Hagalund-Bergshamra

073-038 93 07 (alla dagar 7-22)
Hagalundsgatan 35, Solna

Huvudsta-Västra Skogen

073-504 96 92 (alla dagar 7-22)
Huvudstagatan 22, Solna

Råsunda-Vireberg

073-593 81 48 (alla dagar 7-22)
Algatan 2, Solna

Video poster
Video play button

Så ansöker du om hemtjänst

Det kan vara svårt att veta hur det går till att ansöka om hemtjänst. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor, vi hjälper dig i alla steg!

För många äldre kan det bli svårt att utföra vissa vardagssysslor, som att städa, gå och handla eller tvätta kläder. Om du eller någon du känner skulle behöva hjälp eller stöd för att klara sin vardag, så kan de få hemtjänst från Attendo beviljad av kommunen. Titta gärna på den här filmen, så får du tips och råd om hur du går till väga. Det är enklare än du tror att få rätt till hjälp från oss på Attendo.

Intresserad av hemtjänst?