Attendo Hemtjänst Solna

I Solna är vi den utförare som flest Solnabor väljer och det är vi stolta över. Vi har erfarna och engagerade medarbetare som hjälper dig med allt ifrån personlig omsorg till service i hemmet.

Kontakt

Unit contact image
Unit contact image

Adress

  • Solna

  • Stockholms län

Fakta

  • Talade språk - Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

    Hemtjänst, Hushållsnära tjänster

Story image

Attendos hemtjänst i Solna

För många äldre kan det bli svårt att utföra vardagssysslor såsom att städa, gå och handla eller tvätta kläder. Då kan det vara möjligt att få hemtjänst beviljad av kommunen. Du som bor i Solna kan då välja Attendo som utförare.

Med 35 års erfarenhet av hemtjänst vet vi vad som krävs för att du som kund ska bli nöjd. För att du ska få en så personlig omsorg som möjligt, bokar vi alltid in ett hembesök hos nya kunder för att gå igenom behov och önskemål. Du får även en kontaktman som är den du oftast kommer träffa.

För att få hjälp av hemtjänsten behövs ett biståndsbeslut. Det får du genom att kontakta en biståndshandläggare hos Solna Stad. Om du redan har hemtjänst men vill byta utförare till Attendo kontaktar du din biståndshandläggare som hjälper dig.

Läs mer om oss här på hemsidan eller ring oss, måndag - fredag, 8.00 - 16.00 på telefonnummer 020 - 211 300.

Läs mer om hemtjänst på Solna stads hemsida

Prisad hemtjänst!

På Attendo Hemtjänst i Solna förser man sina kunder med tjänster av olika slag. Man jobbar systematiskt men med mycket hjärta. Allt bottnar i Attendos grundvärderingar, och det engagemang man lägger in ger resultat. För inte så länge sedan blev man prisad som bästa hemtjänst i hela regionen!

 

Motiveringen löd:

 

”Årets verksamhet går till en fantastisk chef och medarbetargrupp som ger kunderna en hemtjänst av högsta kvalitet. Här finns värderingarna omtanke, engagemang och kompetens med som en naturlig del av allt arbete...


Stort grattis Attendo Hemtjänst Solna!”

Quote

Mamma och vi barn är mycket nöjda med den personal som besöker mamma. De är vänliga, omtänksamma och ger god omvårdnad!

Devider

Närstående till kund på Attendo Hemtjänst Solna

Engagerade medarbetare

På Attendo i Solna arbetar engagerade medarbetare med olika kompetenser. Vi hjälper dig med allt i från personlig omsorg och service, till sjukvård i hemmet och planerar hjälpen tillsammans med dig så att det passar dina behov och önskemål. Med oss kan du förvänta dig hög kvalitet på vården och omsorgen och ett trevligt och respektfullt bemötande.

Demensteam

Attendos Demensteam består av medarbetare med störst kunskap och intresse för personerr med nedsatt närminne och demenssjukdomar. Demensteamet är certifierat av Solna stad och schemalagda separat mot övriga hemtjänstgruppen för att uppnå bästa kontinuitet. Teamets uppdrag är att erbjuda god kvalité och underlätta och avlasta för anhöriga. Teamen utgår från varje kontor och du kan förvänta dig hög kvalitet på vården och omsorgen. 

 

Story image

Hushållsnära tjänster utifrån dina behov och önskemål

För dig som vill ha service utöver ditt beviljade bistånd eller inte har något bistånd alls, kan vi erbjuda avlastning i hemmet och hjälp med vardagssysslorna. Vi skräddarsyr hushållsnära tjänster utifrån dina behov och önskemål. Du väljer hur ofta du vill ha hjälp och med vad, som till exempel städning, fönsterputs, inköp, tvätt och promenader.

Som privatperson kan du utnyttja RUT-avdrag när du köper hushållsnära tjänster av oss. Vi drar av skattereduktionen direkt på varje faktura. Du slipper ligga ute med pengarna och vi sköter kontakten med Skatteverket.

Ring oss för att veta mer om priser och vilka tjänster vi kan erbjuda dig för att underlätta din vardag!

020 - 211 300 

Måndag - fredag, 8.00 - 16.00

Story image

Välkommen till våra trivselträffar

Social samvaro har stor betydelse för de flestas välbefinnande. Det är något som vi värnar om på Attendo Solna där vi träffas diskuterar olika ämnen och har olika aktiviteter över en go‘ fika!

Våra aktiviteter är bland annat sittgympa, frågesport, sång, bingo, måla samt att fira traditioner som Våffeldagen.

Välkommen till någon av våra trivselträffar. Ring på numren nedan för att höra dagens aktivitet.

  • Område 1 Hagalundsgatan 35, tel. 070-261 41 11
  • Område 2 Algatan 2, tel. 073-593 81 48
  • Område 3 Storgatan 70A, tel. 070-261 41 11

God och näringsrik mat

Priset för en matlåda är 69 kr och då ingår sallad.

Önskar du dessert tillkommer 15 kr.

Det finns alltid fyra rätter att välja mellan samt specialanpassad kost om det efterfrågas.

Menu

Matlagning eller Matlåda för 69 kr

Kost och näring är avgörande för en god hälsa. Vi tillagar gärna maten med dig om det finns önskemål om det. Annars kan vi leverera matlådor från Attendos eget kök. Våra kockar har tillsammans med Attendos dietister skapat en meny.
Läs mer om vårt matkoncept
Story image

Våra lokala kontor

Hagalund-Bergshamra

073-038 93 07 (alla dagar 7-22)
Hagalundsgatan 35, Solna

Huvudsta-Västra Skogen

073-504 96 92 (alla dagar 7-22)
Huvudstagatan 22, Solna

Råsunda-Vireberg

073-593 81 48 (alla dagar 7-22)
Algatan 2, Solna

Video poster
Video play button

Så ansöker du om hemtjänst

Det kan vara svårt att veta hur det går till att ansöka om hemtjänst. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor, vi hjälper dig i alla steg!

För många äldre kan det bli svårt att utföra vissa vardagssysslor, som att städa, gå och handla eller tvätta kläder. Om du eller någon du känner skulle behöva hjälp eller stöd för att klara sin vardag, så kan de få hemtjänst från Attendo beviljad av kommunen. Titta gärna på den här filmen, så får du tips och råd om hur du går till väga. Det är enklare än du tror att få rätt till hjälp från oss på Attendo.

Attendos äldreboende i Solna

Attendo driver även äldreboendet Frösunda i Solna. Attendo Frösunda ligger i ett nybyggt område med bra kommunikationer ett stenkast från Hagaparken.

Hos oss får du en kontaktperson som utformar din vistelse efter dina önskemål. Kontaktpersonen följer också med vid exempelvis läkarbesök, till frisören eller optikern, men även vid inköp, utflykter, promenader och annat.

Hos oss kan du även delta i aktiviteter som promenader, musikunderhållning, gymnastik och film- och bildvisning. Vi hittar också gärna på aktiviteter och teman runt måltider – mat från hembygden, provsmakning av champagne eller choklad eller italiensk temavecka.

 

Attendo Frösunda

Intresserad av hemtjänst?