Attendo Frösunda

Attendo Frösunda äldreboende i Solna ligger i ett nybyggt område med bra kommunikationer ett stenkast från Hagaparken.

Kontakt

Unit contact image
 • Caroline Östberg
 • Verksamhetschef

 • caroline.ostberg@attendo.se
 • 076-000 37 81
 • Hej, Jag heter Caroline Östberg och ansvarar för Attendo Frösunda. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor.

Adress

Fakta

 • Antal platser - 41

  Rumsstorlek - 31 kvm

  Talade språk - Svenska, Arabiska, Engelska, Filippinska, Ryska, Spanska

  Spa, Naturnära, Bastu

Story image

Rymlig samlingssal för gemensamma träffar

Frösunda äldreboende i Solna har 41 lägenheter fördelat på fyra våningar. Två av dessa våningar är för personer med demensdiagnos, de övriga för personer med olika omvårdnadsbehov.

Varje lägenhet som är 31 kvm, innehåller pentry och ett stort badrum med dusch. Grundmöblemanget består av höj-och sänkbar säng och sängbord och i lägenheten finns även garderob.

På varje våning finns en gemensam matsal, en stor balkong och ett allrum. I markplanet finns uteplats med parasoller. Vi har också en rymlig samlingssal för gemensamma sammankomster.

Story image

Egen kontaktman och genomförandeplan

Hos oss får du en kontaktperson som utformar din vistelse efter dina önskemål. Kontaktpersonen följer också med vid exempelvis läkarbesök, till frisören eller optikern, men även vid inköp, utflykter, promenader och annat.

Tillsammans med dig, din anhörig, sjuksköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut planeras din vård- och omsorg och följs upp efter dina behov.

Hos oss kan du även delta i aktiviteter som promenader, musikunderhållning, gymnastik och film- och bildvisning.

Story image

Engagerade och motiverade medarbetare

Hos oss arbetar engagerade och motiverade medarbetare och många av dem har arbetat hos oss i flera år.

Vi har omsorgspersonal på plats dygnet runt som nästan uteslutande är undersköterskor. Varje våning har en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Vi har även en Silviasyster (specialist i demensvård).

Vår läkare kommer en dag i veckan. Arbetsterapeut och fysioterapeut två dagar i veckan.

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

Story image

Vällagad, näringsrik och välsmakande

Hos oss är maten och måltidens utformning i fokus. Vi erbjuder en varierad säsongsbetonad meny med näringsrikt innehåll och trevlig samvaro kring bordet. De boende har möjlighet att påverka vad som serveras, komma med receptförslag och delta i tillagning av maten.

Vi lägger stor vikt vid att maten ska vara vällagad, näringsrik och välsmakande och att måltidsmiljön ska vara trevlig och inbjuda till gemenskap. På helgen serveras trerättersmeny med vin till för den som önskar.

Vi hittar gärna på aktiviteter och teman runt måltiden – mat från hembygden, provsmakning av champagne eller choklad eller italiensk temavecka.

Hemtjänst & hushållsnära tjänster

För många äldre kan det bli svårt att utföra vardagssysslor såsom att städa, gå och handla eller tvätta kläder. Vi på Attendo har också hemtjänst i Solna som erbjuder hjälp med detta och mycket annat, både genom hemtjänst och hushållsnära tjänster.

Med 35 års erfarenhet vet vi vad som krävs för att du som kund ska bli nöjd. För att du ska få en så personlig omsorg som möjligt, bokar vi alltid in ett hembesök hos nya kunder för att gå igenom behov och önskemål. Du får även en kontaktman som är den du oftast kommer träffa.

 

Vi förenklar din vardag!

 

Vill du veta mer? Ring oss idag på 020-211 300

Attendo Hemtjänst Solna

Intresserad?