Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Frösunda

Attendo Frösunda äldreboende i Solna ligger i ett nybyggt område med bra kommunikationer ett stenkast från Hagaparken.

Kontakt

Unit contact image
 • Caroline Östberg
 • Verksamhetschef

 • caroline.ostberg@attendo.se
 • 076-000 37 81
 • Hej, Jag heter Caroline Östberg och ansvarar för Attendo Frösunda. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor.

Adress

Fakta

 • Antal platser: 41

  Rumsstorlek: 31 kvm

  Talade språk: Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

 • Särskild kompetens: BPSD-utbildade medarbetare Specialistundersköterska Silviasyster
 • Relaxrum , Naturnära, Bastu

Story image

Äldreboende med fokus på gemenskap och avkoppling

Attendo Frösunda är ett äldreboende beläget i Solna. Det finns 41 lägenheter fördelat på fyra våningar. Två av dessa våningar är för personer med demensdiagnos, de övriga för personer med olika omvårdnadsbehov.

Varje lägenhet som är 31 kvm har en pentry och ett stort badrum med dusch. Grundmöblemanget består av en höj-och sänkbar säng och sängbord och i lägenheten finns även garderob.

Varje våning har en gemensam matsal, en stor balkong och ett allrum. I markplanet finns uteplats med parasoller. Vi har också en rymlig samlingssal för gemensamma sammankomster.

Vi har även en relax, där man kan njuta av avkopplande fotbad och/eller manikyr.  

Story image

Kontaktperson som ansvarar lite extra för just dig

Hos oss får du en egen kontaktperson som blir ditt stöd i den dagliga tillvaron. Kontaktpersonen är även en viktig länk till dina närstående, om du vill det. När du flyttar in tar vi tillsammans fram en genomförandeplan, där vi skriver ned dina behov, vanor och önskemål samt hur vi på bästa sätt kan tillgodose dem.

Attendo Frösunda erbjuds många varierande aktiviteter, både individuella och gemensamma. Hos oss kan du även delta i aktiviteter som promenader, musikunderhållning, gymnastik och film- och bildvisning.

Vi uppmärksammar gärna traditionella högtidsdagar och bemärkelsedagar och bjuder gärna in vänner och närstående att fira med oss.

Story image

Engagerade och motiverade medarbetare

Hos oss arbetar engagerade och motiverade medarbetare och många av dem har arbetat hos oss i flera år.

Vi har omsorgspersonal på plats dygnet runt som nästan uteslutande är undersköterskor. Varje våning har en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Vi har även en Silviasyster (specialist i demensvård).

Vår läkare kommer en dag i veckan. Arbetsterapeut och fysioterapeut två dagar i veckan.

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

Story image

Välkommen till bords!

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter hos oss. Då samlas de flesta i köket, äter god mat och har en trevlig stund tillsammans. De som bor här har möjlighet att påverka vad som serveras, komma med receptförslag och delta i tillagning av maten.

Vi lägger stor vikt vid att maten ska vara vällagad, välsmakande och näringsrik och att måltidsmiljön ska vara trevlig och inbjuda till gemenskap. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Till helgen serveras trerättersmeny med vin till för den som önskar.

Vi hittar gärna på aktiviteter och teman runt måltiden – mat från hembygden, provsmakning av champagne eller choklad eller italiensk temavecka.

Hemtjänst & hushållsnära tjänster

För många äldre kan det bli svårt att utföra vardagssysslor såsom att städa, gå och handla eller tvätta kläder. Vi på Attendo har också hemtjänst i Solna som erbjuder hjälp med detta och mycket annat, både genom hemtjänst och hushållsnära tjänster.

Med 35 års erfarenhet vet vi vad som krävs för att du som kund ska bli nöjd. För att du ska få en så personlig omsorg som möjligt, bokar vi alltid in ett hembesök hos nya kunder för att gå igenom behov och önskemål. Du får även en kontaktman som är den du oftast kommer träffa.

 

Vi förenklar din vardag!

 

Vill du veta mer? Ring oss idag på 020-211 300

Attendo Hemtjänst Solna

Intresserad?