Årets glass när de äldre får välja - kulglass med smak av saltkaramell

2023-06-13
Attendos äldrepanel har genomfört sommarens glassprovning för att utse årets vinnande glass. Efter noggrant smaktestande av olika glassar har panelen utsett kulglass med smak av saltkaramell till årets vinnande glass.

Dela

Nu när sommarvärmen äntligen är här på riktigt är det viktigt att hålla sig sval och att få i sig vätska. Ett bra sätt är att äta glass! Det finns massor av goda glassar och därför gav vi Attendos äldrepanel den glassiga utmaningen att utse årets glass.

Vid glassprovningen smakade panelens deltagare på ett antal kulglassar, strutglass och glassbåt. Efter en noggrann bedömning av konsistens och smak gav panelen högst poäng till en av kulglassarna. Den vinnande glassen uppskattades särskilt av panelen för sin goda smak av saltkaramell, samtidigt som den saknade tillsatt socker. 

Under provningen noterade panelen att glassbåten med smak av fläder och jordgubb var något svåräten och något för söt enligt några personer i panelen. En majoritet av de som ingick i panelen föredrog generellt kulglass framför strutglass.  

- Vi är glada att ha deltagit i årets glassprovning och fått chansen att smaka på dessa fantastiska glassvarianter, hälsar panelens medlemmar. Kulglassen med smak av saltkaramell var verkligen en favorit bland oss, och vi är glada att kunna utse den till årets vinnande glass 2023.

Om äldrepanelen

Äldrepanelen består av äldre personer som bor på något av Attendos äldreboenden eller som får sin service och omsorg genom Attendo. Vid varje testtillfälle deltar olika personer i panelen för att så många som möjligt ska ges möjlighet till inspel om smak och tycke runt maten som serveras i deras vardag.

Glassar som ingick i testet

  • Kulglass saltkaramell (utan tillsatt socker)
  • Choklad Stracciatella
  • Jordgubbe
  • Popcorn och brynt smör
  • Saltkaramellstrut
  • Glassbåt med smak av fläder och jordgubb

Glassarna i årets glasstest