Hoppa till huvudinnehåll

Hitta kärlek och gemenskap på äldreboendet

2024-02-14
För att trivas med livet måste vi fortsätta göra det vi gillar och umgås med människor vi tycker om. Vi behöver få värme och omtanke av någon som bryr sig. Att känna hälsa och välmående är viktigt för att hålla livslågan brinnande.

Dela

På Attendo arbetar vi målmedvetet för att ge trygghet och mening i vardagen. Vi gör det genom att bryta ensamhet, hålla igång sociala kontakter, erbjuda varierande aktiviteter att se fram emot och måltider som blir till dagens höjdpunkter. Vi vill att du ska få möjlighet att skapa nya minnen tillsammans med andra.

Kärlek på äldreboendet

Några som har gjort just detta är Veikko Seuranen och Inger Grönqvist. För nästan 2 år sedan fann de varandra på Attendo Bellevuegården och deras kärlekshistoria är lika vacker som inspirerande.

- Vi träffades under vårt fredagsmys i samlingssalen. Aktivitetsledaren föreslog att jag skulle prata med Inger, och trots min blyghet kändes det så naturligt. Vi blev vänner direkt, och nu vet alla på boendet att vi är ett par, delar Veikko.

Att hitta kärleken på äldre dagar har varit en fantastisk upplevelse för dem. Varje dag spenderar de tillsammans, deltar i alla aktiviteter och njuter av gemensamma TV-stunder. För Veikko och Inger är det ett bevis på att kärleken inte har några begränsningar och att varje ögonblick tillsammans är en gåva.

Läs mer om våra äldreboenden här