Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Åbovägen

Åbovägen 22, Växjö

Välkommen till oss

Cecilia Reitersjö, Verksamhetschef

Hej, Jag heter Cecilia Reitersjö och ansvarar för Attendo Åbovägen. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende
Antal platser
44
Talade språk
Svenska, Arabiska, Kurdiska, Somaliska, Rumänska

Boendet

Ljusa och trevliga lägenheter

Välkommen till Attendo Åbovägens äldreboende i Växjö! Boendet är beläget i Högstorp och är uppdelat på fyra avdelningar med elva lägenheter vardera. Här arbetar utbildade och engagerade medarbetare med din vård och omsorg. Här på Åbovägen erbjuder vi dig som boende en rad olika aktiviteter.

Här finns 44 st ljusa lägenheter fördelat på fyra enheter. Varje lägenhet har badrum med dusch och trinettkök. Sängen som ingår i lägenheten är höj- och sänkbar, i övrigt möblerar du som du vill.

Varje enhet har gemensam matsal och sällskapsrum. Det finns även en större samlingssal för hela Åbovägen där vi har större avtiviteter och kalas. Nu har vi även ett alldeles nytt solrum med sand och stärkande ljus. Så nu kan vi med ljudet från havet åtnjuta saommar och sol året runt.

 

Omsorg & Aktiviteter

Stort aktivitetsutbud

På Attendo Åbovägen får du som boende en egen kontaktman som specialiserar sig på just dig. Vi har välkomstsamtal med vård och- omsorgsplanering inom 2 veckor efter inflytt med kontaktman och sjuksköterska. Vi har sedan regelbunden uppföljning tillsammans med läkare och sjuksköterska samt kontaktman och vi har medarbetare som följer med vid sjukhusbesök mm.

Vi har en mängd aktiviteter att välja bland för dig som boende. Förutom bingo, bakning, utflykter, andakt, gymnastik och musik har vi våra egna traditioner för Åbovägen.

Medarbetare

Engagemang

På Attendo Åbovägen arbetar engagerade och kompetenta medarbetare med din vård och omsorg.

Vi har regelbundna besök av läkare och vi har ett nära samarbete med "Specialistläkargruppen Växjö".

Matglädje

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.
Vi lovar dig att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Intresserad?

Ta kontakt med oss idag så berättar vi mer om Åbovägen och Attendos erbjudande.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":56.87895,"lng":14.852295},"content":"<h4>Attendo Åbovägen</h4><p>Åbovägen 22 </br> 352 42 Växjö </br> Kronobergs län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=56.87895,14.852295' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Åbovägen 22,
352 42 Växjö
Kronobergs län

Öppna vägbeskriving