Har du frågor om äldreboende? Vi svarar på alla dina frågor, även på helger! Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Brushanen

S:t Larsgatan 8, Linköping

Välkommen till oss

Rihab Alazawi, Verksamhetschef

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende
Talade språk
Svenska

Boendet

Centralt äldreboende

Attendo Brushanen äldreboende drivs av Attendo på uppdrag av Linköpings kommun och ligger mitt i centrala Linköping med närhet till fina promendstråk vid Stångån. Här finns 31 lägenheter på tre plan som är uppdelade på olika avdelningar. Varje avdelning har ett stort gemensamt utrymme med kök placerat i mitten. Du bor i en egen lägenhet som du möblerar med egna möbler men säng finns på plats.

Här har du möjlighet till utevistelse i vår lilla fina trädgård alternativt i vår fantastiska park som ligger i anslutning boendet.

Läs mer på Linköping kommuns hemsida

Omsorg & Aktiviteter

Egen kontaktperson

När du flyttar in hos oss utses en kontaktperson som tillsammans med dig upprättar en genomförandeplan om hur du vill att din vård och omsorg ska utföras. Vi bjuder in till ett välkomstsamtal där du får träffa verksamhetschef, sjuksköterska och kontaktperson. Din kontaktperson ser till att dina behov tillgodoses som till exempel hjälp med att boka aktiviteter, inköp m.m.

Hos oss kan man delta i olika aktiviteter, allt från chokladprovning till utflykter. Vi erbjuder stötte och mindre aktiviteter i grupp såväl individuellt. Vi utgår alltid ifrån vad du som boende önskar.

 

Medarbetare

God kvalitet och ett gott bemötande

Verksamheten drivs av en verksamhetschef som har en samordnare till sin hjälp. De finns på plats dagtid måndag till fredag. Alla som bor på Brushanens äldreboende har tillgång till sjuksköterska dygnet runt samt tillgång till arbetsterapeuter samt sjukgymnaster på vardagar.

På avdelningarna arbetar engagerade och duktiga undersköterskor och vårdbiträden. Vi arbetar utifrån ledorden kompetens, engagemang och omtanke, som tillsammans med vår erfarenhet gör att du kan förvänta dig en bra omsorg och ett gott bemötande.

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

Matglädje

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.


Vi lovar dig att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":58.415846,"lng":15.622382},"content":"<h4>Attendo Brushanen, äldreboende i Linköping</h4><p>S:t Larsgatan 8 </br> 582 24 Linköping </br> Östergötlands län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=58.415846,15.622382' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

S:t Larsgatan 8,
582 24 Linköping
Östergötlands län

Öppna vägbeskriving